Artikels

Artikels


Je hond en overmatig kwijlen

De meeste honden kwijlen, en dat is heel normaal. Maar soms neemt het kwijlen buitenmaatse proporties aan. Wat kan er dan aan de hand zijn? ...

Lees meer

Het verzorgen van een oudere hond

Net zoals bij mensen gaat het ouder worden van een hond gepaard met heel wat kwaaltjes. Uiteraard is het een onvermijdelijk proces maar er zijn toch een aantal zaken die je kan doen om je hond hierbij te helpen. Wanneer is je hond bejaard? Eers...

Lees meer

Omgaan met het sterven van je hond

Uiteraard geraak je sterk gehecht aan je hond . Je beschouwt hem als een onderdeel van de familie. Wanneer je harige vriend sterft , valt je dit dan ook heel zwaar. Daarom is het handig om te weten wat je kan doen om het omgaan met dit verlies wat ma...

Lees meer

Symptomen van hondenziektes

Je hond wordt al snel een onderdeel van de familie. Je behandelt hem met liefde en hebt het beste met hem voor. Als je hem echt de beste zorg wil geven, is het dan ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de symptomen van vaakvoorkomende hondenzi...

Lees meer

Een harnas of tuig voor je hond

Als je met je hond gaat wandelen , is het handig als de hond een goede uitrusting aan heeft die past bij de lichaamsbouw en het karakter van de hond. Wat zijn nu de voordelen van een harnas voor jouw hond? Voordelen van een harnas voor je hond ...

Lees meer

De Deerhound

De Deerhound is afkomstig uit Schotland en kent een lange geschiedenis. Ze staan bekend als statige en gracieuze honden. Bovendien hebben ze een prestigieuze status. Vroeger mochten alleen de stamhoofden een Deerhound bezitten. Een goede Deerhound ...

Lees meer

Waarom kauwt mijn hond alles?

De zetel, schoenen, jouw nieuwe trui… alles moet eraan geloven. Kauwen is normaal gedrag voor puppy’s en honden, maar het kan een probleem worden als er waardevolle voorwerpen worden beschadigd. Hoe kun je het kauwen nu beperken? ...

Lees meer

Hartworm, een geniepige indringer in het hart van je hond

Hartworm is een parasiet. Zoals de naam het zelf zegt, leeft deze in het hart van je hond en kan op die manier ziektes en hartproblemen veroorzaken. Een klein aantal hartwormen veroorzaakt meestal geen symptomen. De symptomen en ziektes treden pas op...

Lees meer

De perfecte hondennaam

Wie een hond in huis wil nemen moet vaak vele knopen doorhakken. Welk hondenras past het beste in je gezin en leefsituatie? Kiezen voor een hond uit een fokkerij of liever een hond redden uit een asiel? En tenslotte: welke naam past er perfect bij de...

Lees meer

Kan jij de verantwoordelijkheid van een nest puppies aan?

Wie houdt er niet van puppies ? Ze zien er schattig en lief uit en geven je veel liefde. Maar vooraleer je beslist je hond te laten paren, moet je een aantal belangrijke zaken weten. Het krijgen van puppies heeft een aantal voordelen maar het gaat ook...

Lees meer

Beroertes bij honden

Hoewel beroertes zeldzaam zijn bij honden kunnen ze toch voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ermee moet omgaan. Een beroerte of herseninfarct ontstaat door een blokkade van een bloedvat in de hersenen. Hierdoor komt een deel ...

Lees meer

Duitse Staande Korthaar

Oorsprong De Duitse Staande Korthaar werd gekweekt als jachthond. Tot vandaag de dag wordt hij hiervoor gebruikt, maar je kan hem ook probleemloos in huis nemen als huisdier. Het ras is afgeleid van de Spaanse Korthaar, enkele Engelse jachthonden e...

Lees meer

Alternatief hondenvoer

De meeste mensen zoeken niet verder dan de supermarkt om het voer voor hun hond te vinden. De verpakking lijkt immers zeer aantrekkelijk en geeft de indruk dat het voedsel zeer gezond is. Dit is echter niet zo. Om goed voedsel voor je hond te zo...

Lees meer

De Foxhound

De Foxhound staat bekend als een geschikte jachthond. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hij voornamelijk ingeschakeld in de vossenjacht. De Foxhound is een mengeling van verschillende rassen: de Sint-Hubertushond , de Talbot Hound en allerlei T...

Lees meer

Veilig reizen met je hond: Je hond in de auto

Vele mensen nemen, als ze reizen, hun hond graag mee in de auto . Ze vergeten echter vaak om dit op een veilige manier te doen. Als je hond niet goed vastzit, kan dit namelijk gevaarlijk zijn voor de bestuurder, de medepassagiers en de hond zelf. He...

Lees meer

Hyperthyreoidie bij honden

Hyperthyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier van je hond te veel hormonen aanmaakt. Aangezien het schildklierhormoon ervoor zorgt dat cellen brandstof verbranden voor energie ontstaan er veel problemen als dit fout gebeurt. Het is wel e...

Lees meer

Mijn hond is verloren gelopen. Wat nu?

Als je hond verloren gelopen is moet je eerst en vooral niet panikeren. Vele honden komen immers vanzelf terug naar huis. En zelfs wanneer dit niet het geval is, kan je de paniek achterwege laten dankzij de vele opsporingsmogelijkheden die jou kunnen...

Lees meer

Een hart van goud: De Golden Retriever

Deze honden zijn een van de meest populaire rassen ter wereld. Veel mensen smelten voor hun schattige blik en zachte vacht. Het zien er knuffelberen uit die de vriend zijn van iedereen. Maar is dit wel zo? Zijn deze honden dan echt zo gemakkelijk op te...

Lees meer

Honden: in alle soorten en maten!

De terriër Terriërs werden oorspronkelijk gekweekt om te jagen op ongedierte en andere vijanden zoals ratten, muizen en vossen. Dit selectieve kweken zorgt ervoor dat terriërs smalle, energierijke honden zijn met een vurig temperament. Ze werden g...

Lees meer

Een chronische blaasontsteking bij je hond?

Plast je hond overal in huis en doe hij dat regelmatig? Dat kan een gevolg zijn van een chronische blaasontsteking . Toch moet je er kritisch tegenover staan. Vaak zeggen mensen te snel dat het om een blaasontsteking gaat. Dat plassen kan namelijk...

Lees meer

Help, mijn hond drinkt toiletwater

Voor ons lijkt het een heel vieze gewoonte, maar veel honden zijn er dol op. Misschien heb jij je hond ook al uit het toilet zien drinken. Het ziet er niet uit, maar de hond kan er maar niet genoeg van krijgen. Waarom doen honden dit? Waarom doen...

Lees meer

Zo stop je het krabben van je hond

Je kent het wel, een hond die vaak zit te krabben . Hoewel dit normaal gedrag is, kan het soms uit de hand lopen. Het is dan ook belangrijk dat je dit zoveel mogelijk probeert in te tomen. Het beste middel? Je hond een goede voeding geven! Voeding i...

Lees meer

Klein maar dapper: De Chihuahua

We kunnen ze haast niet meer uit ons straatbeeld wegdenken. Deze kleine honden zijn een ware rage, overal ter wereld. Ze zien er schattig uit en je vindt ze in allerlei kleuren. Maar is de chihuahua wel een ideale hond voor jou en wat verwacht deze h...

Lees meer

Vaak voorkomende gezondheidsproblemen bij honden

Net als mensen, kunnen ook honden uiteraard ziek worden. Sommige ziektes komen echter vaker voor dan andere. Er zijn eerst en vooral de typische hondenziektes die vaak voor komen bij honden in het algemeen. Daarnaast zijn er de typische gezondhei...

Lees meer

De zoektoch naar je eerste mopshond

Wat je moet weten Het nemen van een mopshond (en elke andere hond) is een verbintenis die je aangaat voor een lange periode. Alvorens je de beslissing neemt een mopshond aan te kopen is het dus best om deze beslissing eerst goed te overwegen. Een m...

Lees meer