Artikels

Artikels


Sporten met je hond

Sporten is zeer goed voor je hond . Steeds meer honden zijn te dik en met sporten kan je dit tegen gaan. Sporten is niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jezelf, want ook jij kan mee sporten. Bovendien versterkt het de band tussen jou en je h...

Lees meer

Puppies! Wie ziet ze niet graag?

Als je je hond niet wil castreren maar liever puppies in huis hebt, moet je van een aantal zaken op de hoogte zijn. Net als baby’s gaan puppies gepaard met heel wat verantwoordelijkheid. Begin er dus alleen aan als je goed voorbereid bent! Hieronder ...

Lees meer

Congestief hartfalen bij honden

Congestief hartfalen bij honden is een zeer ernstige aandoening die wordt veroorzaakt door een afwijking in de structuur van de hartfunctie. Er zijn twee vormen waarin het congestief hartfalen zich kan uiten. Vormen van congestief hartfalen De eer...

Lees meer

Hondenallergie

In tegenstelling tot mensen kunnen honden jammer genoeg niet spreken waardoor het voor hen zeer moeilijk is om gezondheidsproblemen duidelijk te maken. Het is dus de verantwoordelijkheid van de eigenaar om allergieën te herkennen en te verzorgen. ...

Lees meer

De Keeshond

Ze zijn fluffy, bestaan in allerlei kleuren, zijn niet klein maar ook niet groot en zien er een beetje uit als kleine vosjes. De Keeshond of Duitse Spitz is een hond die veel mensen kan bekoren. Wat er zo specifiek is aan deze hond kan je in dit arti...

Lees meer

Hondenincontinentie

Incontinentie is een vaak voorkomend probleem bij honden , zeker wanneer de hond al een jaartje ouder is. Toch kan incontinentie ook op vroegere leeftijd voorkomen door verscheidene gezondheids- of gedragsproblemen. Gelukkig zijn er voldoende behand...

Lees meer

Drie methoden om het graven van je hond te vermijden

Graven is een natuurlijk instinct van een hond maar als je het niet onder controle houdt, kan het uit de hand lopen. Je tuin kan er namelijk volledig door worden verwoest. En hoe graag je je hond ook ziet, dit kan heel wat woede opwekken. Om de goe...

Lees meer

Prostaatkanker bij honden

De hond is de enige dierensoort waar prostaatkanker regelmatig optreedt. Hoewel het bij de mens een redelijk traag groeiende kanker is, is het bij de hond net een zeer agressieve kanker. Het verspreidt zich namelijk snel naar de longen, botten en l...

Lees meer

Wat je hond beter niet eet

‘Je bent wat je eet’: een gezegde dat geldt voor de mens, maar evengoed voor je hond . Een goede, gezonde voeding is noodzakelijk. Honden verouderen sneller dan mensen, dus ook het verouderingsproces - met alle bijkomende kwaaltjes - treedt sneller in...

Lees meer

Schotse terriers

George W. Bush had er twee, Franklin Roosevelt had er twee, in Monopoly zit er ook een… Schotse terriërs zijn overal wel aanwezig. Wat maakt deze hond nu zo bijzonder? Tijd om het even van naderbij te gaan bekijken. Omschrijving Schotse terriërs ...

Lees meer

Kerst door de ogen van je hond

Kerstmis , een gezellige tijd voor jou, je vrienden en je familie. Natuurlijk wil je dat je hond er dan ook gelukkig bijloopt. Begrijpt hij echter de betekenis van Kerst? Vanzelfsprekend begrijpt je hond de religieuze betekenis van Kerst niet. Het ...

Lees meer

Je hond en snoepgoed van de sint

Sinterklaas is in aantocht en de goedheilig man brengt, zoals de traditie dat voorschrijft, veel chocolade mee. Een lekkernij voor velen, maar let op: Niet iedereen mag van deze lekkernij eten. Chocolade is uiterst giftig voor honden. Daarvoor is de st...

Lees meer

Lymfeklierkanker bij honden

Lymfeklierkanker bij honden is een ziekte waarbij kankercellen het lymfeklierweefsel aantasten. Aangezien dit weefsel praktisch in elk orgaan groeit, kan elk lichaamsdeel worden getroffen. Het is één van de meest voorkomende kankers bij honden. Voo...

Lees meer

Blaasstenen bij honden

Er kunnen zich twee soorten blaasstenen ontwikkelen bij honden. Enerzijds oxalaatstenen die het vaakst voorkomen bij mannetjeshonden, anderzijds struvietstenen die dan weer vaker opduiken bij wijfjeshonden. Hoewel blaasstenen voor iedere hond zee...

Lees meer

Je hond en overmatig kwijlen

De meeste honden kwijlen, en dat is heel normaal. Maar soms neemt het kwijlen buitenmaatse proporties aan. Wat kan er dan aan de hand zijn? ...

Lees meer

Het verzorgen van een oudere hond

Net zoals bij mensen gaat het ouder worden van een hond gepaard met heel wat kwaaltjes. Uiteraard is het een onvermijdelijk proces maar er zijn toch een aantal zaken die je kan doen om je hond hierbij te helpen. Wanneer is je hond bejaard? Eers...

Lees meer

Omgaan met het sterven van je hond

Uiteraard geraak je sterk gehecht aan je hond . Je beschouwt hem als een onderdeel van de familie. Wanneer je harige vriend sterft , valt je dit dan ook heel zwaar. Daarom is het handig om te weten wat je kan doen om het omgaan met dit verlies wat ma...

Lees meer

Symptomen van hondenziektes

Je hond wordt al snel een onderdeel van de familie. Je behandelt hem met liefde en hebt het beste met hem voor. Als je hem echt de beste zorg wil geven, is het dan ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de symptomen van vaakvoorkomende hondenzi...

Lees meer

Een harnas of tuig voor je hond

Als je met je hond gaat wandelen , is het handig als de hond een goede uitrusting aan heeft die past bij de lichaamsbouw en het karakter van de hond. Wat zijn nu de voordelen van een harnas voor jouw hond? Voordelen van een harnas voor je hond ...

Lees meer

De Deerhound

De Deerhound is afkomstig uit Schotland en kent een lange geschiedenis. Ze staan bekend als statige en gracieuze honden. Bovendien hebben ze een prestigieuze status. Vroeger mochten alleen de stamhoofden een Deerhound bezitten. Een goede Deerhound ...

Lees meer

Waarom kauwt mijn hond alles?

De zetel, schoenen, jouw nieuwe trui… alles moet eraan geloven. Kauwen is normaal gedrag voor puppy’s en honden, maar het kan een probleem worden als er waardevolle voorwerpen worden beschadigd. Hoe kun je het kauwen nu beperken? ...

Lees meer

Hartworm, een geniepige indringer in het hart van je hond

Hartworm is een parasiet. Zoals de naam het zelf zegt, leeft deze in het hart van je hond en kan op die manier ziektes en hartproblemen veroorzaken. Een klein aantal hartwormen veroorzaakt meestal geen symptomen. De symptomen en ziektes treden pas op...

Lees meer

De perfecte hondennaam

Wie een hond in huis wil nemen moet vaak vele knopen doorhakken. Welk hondenras past het beste in je gezin en leefsituatie? Kiezen voor een hond uit een fokkerij of liever een hond redden uit een asiel? En tenslotte: welke naam past er perfect bij de...

Lees meer

Kan jij de verantwoordelijkheid van een nest puppies aan?

Wie houdt er niet van puppies ? Ze zien er schattig en lief uit en geven je veel liefde. Maar vooraleer je beslist je hond te laten paren, moet je een aantal belangrijke zaken weten. Het krijgen van puppies heeft een aantal voordelen maar het gaat ook...

Lees meer

Beroertes bij honden

Hoewel beroertes zeldzaam zijn bij honden kunnen ze toch voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ermee moet omgaan. Een beroerte of herseninfarct ontstaat door een blokkade van een bloedvat in de hersenen. Hierdoor komt een deel ...

Lees meer