Leer je hond om samen met jou de lift te gebruiken

Heeft jouw hond ooit al eens in een lift gestaan? Liften zijn een vast onderdeel in het leven van veel honden die in de grote stad wonen. Maar liften kunnen ook eng en stressvol zijn voor honden als ze er niet aan gewend zijn.

Zelfs als je niet in een flatgebouw of grote stad woont, is het een nuttige vaardigheid om je hond te leren hoe hij zich comfortabel kan voelen in liften, omdat je nooit weet wanneer je hond met jou een lift moet nemen.

Als jij en je hond bijvoorbeeld ooit samen reizen, zal je hond liften tegenkomen in parkeergarages en/of in hotels en is het handig om voorbereid te zijn.


Wat heb je nodig in de lift?

 

  1. Hondensnoepjes: veel stukjes hondensnoepjes die van grote waarde zijn voor je hond (de favoriete snack van je hond).
  2. Leiband: Als je de lift neemt, moet je je hond altijd aan een leiband houden en er een korte riem van maken zodat je het meeste controle hebt (een intrekbare lijn is niet ideaal hiervoor).
  3. Lift in een hondvriendelijk gebouw: om jouw hond te leren comfortabel in de lift te staan/zitten, is het handig om een ​​lift te vinden die zich in een hondvriendelijk gebouw bevindt, en waar het relatief rustig is, zodat je tijd hebt om te oefenen.

Hoe je je hond leert een lift te nemen


Wanneer je je hond leert in een lift te stappen, stap dan in het tempo van jouw hond en dwing hem niet. Terwijl je eraan werkt om jouw hond te laten wennen aan het comfortabel nemen van een lift, kan je tijdelijk de trap gebruiken, aangezien de meeste honden meer op hun gemak zullen zijn met de trap totdat ze wennen aan liften.


Stap 1


Laat je hond eerst wennen aan het uitzicht en de geluiden van de lift door hem te laten kijken naar het openen en sluiten van de liftdeur. Geef hem een ​​snoepje als hij interesse toont en zorg ervoor dat je hond niet nerveus reageert voordat je een stap verder gaat. Behandel en herhaal totdat je hond kalm en rustig is in de buurt van de lift.


Stap 2


Wanneer je hond zich rustig en comfortabel voelt in de buurt van een lift, is het tijd om te oefenen met in- en uitstappen. Wacht tot er geen andere mensen wachten, zodat je het tempo van je hond kan volgen en je je op de hond kan concentreren in plaats van te proberen mensen uit de buurt te houden die druk in en uit de lift stappen. Wanneer de lift komt, geef je hond een traktatie en loop dan de lift in, gebruik een vrolijke stem om hem aan te moedigen om met je mee te gaan.

Stap 3

Wanneer je in de lift stapt, druk je op "deur open" om te voorkomen dat de deuren vroegtijdig sluiten. Als je samen in de lift staat met de deur open, prijs je je hond en geef je een traktatie en stap je samen weer uit de lift terwijl je je hond beloont voor zijn goed gedrag.


Stap 4


Herhaal dit een aantal keer totdat je hond het prettig vindt om met je mee de lift in te gaan en hij in staat is om comfortabel een snoepje te eten terwijl hij in de lift staat of zit met de liftdeur open. Zodra je hond comfortabel in de lift stapt, is het tijd om de lift effectief te nemen!

Stap 5

Stap met je hond in de lift op dezelfde manier als voorheen, maar druk deze keer op de "deur dicht"-knop en ga een verdieping omhoog. Prijs je hond en geef hem iets lekkers in de lift. Laat je hond de lift verkennen en prijs hem daarvoor. Sommige honden zijn misschien een beetje nerveus over de beweging die de lift maakt, terwijl anderen het niet eens merken. Blijf je hond prijzen en traktaties geven terwijl de lift in beweging is.


Stap 6


Wanneer de liftdeur opengaat, trek je de aandacht van je hond met een traktatie. Moedig je hond aan met een vrolijke stem om samen uit de lift te stappen. Het idee hier is dat we samen blijven oefenen om rustig de lift te verlaten. Dit voorkomt dat je hond in de toekomst de gewoonte heeft om uit de lift te springen, wat niet alleen onbeleefd is als er mensen buiten staan ​​te wachten om in te stappen, maar ook gevaarlijk kan zijn. Als je hond zich op een moment ongemakkelijk of nerveus voelt bij het instappen of in de lift zitten, ga dan terug naar de vorige stap waar je hond succesvol was en oefen die vaardigheid een tijdje langer totdat hij zijn vertrouwen herwint. Het doel is dat je hond zich comfortabel voelt in de lift, wat betekent dat hij op zijn tempo en comfortniveau moet leren.


Vermijd dat je hond tussen de liftdeur komt te zitten


De meeste moderne liften hebben sensoren die voorkomen dat de liftdeur sluit en jouw hond geklemd raakt. Oudere liften hebben mogelijk geen bewegingssensoren. Als je met jouw hond in de lift stapt, let dan altijd goed op je hond om letsels te vermijden. Zit niet op je mobiele telefoon te kijken en laat je niet afleiden door met iemand te praten. Als je met jouw hond in de lift stapt, blokkeer dan altijd de liftdeur met je lichaam om te voorkomen dat de lift sluit en je hond tussen de deur vast komt te zitten.


Hou de lijn kort en je hond dicht bij je terwijl je in en uit de lift stapt en laat jouw hond niet achter je aanlopen of vooruit lopen. Dit om te voorkomen dat jij en de riem van jouw hond vast komen te zitten in de sluitende deur en jullie gescheiden worden, wat tot een gevaarlijke situatie kan leiden. Hoewel sommige liften een noodknop hebben die je zou kunnen indrukken, doen ze dat niet allemaal. Er zijn gevallen gemeld van honden die zijn gestorven door wurging nadat hun leiband vast kwam te zitten in liftdeuren. Goed opletten dus!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Chelsea

Heel goed!
Mijn hond is met de nagel van haar teen onder de metalen plint voor de lift komen te zitten en zo los getrokken. Heel vervelend!


Een reactie plaatsen