Waarom je hond altijd bij jou wil slapen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hond bij jou in bed wil slapen, terwijl hij toch zijn eigen bed heeft?

We bekijken even de redenen waarom jouw bed zoveel beter is.

Het is een dilemma waar moderne hondenbaasjes mee zitten: je vindt eindelijk dat volledig wasbare, ultracomfortabele hondenbed dat zowel bij je interieur als bij je budget past. Je test het traagschuim zelf (en neemt er de vreemde reacties van de winkelmedewerkers graag bij). Je koopt het hondenbed en neemt het mee naar huis om het aan je hond te tonen, in de hoop dat hij er even dol op is als jij. In plaats daarvan trekt je lieveling zijn snuit op en springt vlot op het enige bed springt waar hij ooit van zal houden - het jouwe. Waarom slaapt jouw ​​hond bij jou in bed, ook al zijn er andere comfortabele opties beschikbaar?

Er zijn tal van redenen waarom honden het grote bed niet kunnen weerstaan. Als we dat ‘waarom’ begrijpen, slagen we er misschien in om ons bed terug te veroveren.

1. De hond voelt zich eenzaam

Hier is een eenvoudig antwoord op de vragen: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" en "Waarom slaapt mijn hond op mij?".
Honden slapen nu eenmaal niet graag alleen en als je ze een keer in je bed toelaat, willen ze daar elke nacht liggen.

2. Honden hebben het soms koud

Een fijn dekbed en een menselijke kachel maken dat grote bed een stuk gezelliger dan het hondenbed dat niets meer biedt dan de eigen lichaamswarmte. Waarom rillen van eenzaamheid als je je koude neus kunt verwarmen aan de warme voeten van je baasje?

3. Het grote bed ruikt lekker

Er is een reden waarom er geurkaarsen zijn die ruiken naar pas gewassen lakens - het is een heerlijke geur. Die geur (nou ja, het bewaren ervan) is de reden waarom veel mensen hun hond een eigen bed kopen, maar het is ook de reden waarom onze honden tot ons bed worden aangetrokken.

4. Het grote bed ruikt naar HEN!

Nog een antwoord op de vraag: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" Onze bedden ruiken beter dan die van hen, maar dat is helaas alleen waar als ze in hun bed slapen. Ze nestelen zich in ons bed slapen omdat dat beter ruikt dan het hunne, maar ze blijven omdat ons bed ruikt alsof het van hen is.

5. Honden houden ervan om zich uit te strekken

Veel hondenbedden zijn speciaal ontworpen qua vorm, maar als jouw hond het niet leuk vindt om in een ​​donut te slapen, is een rond bed gewoon niet goed genoeg. De menselijke matras is rechthoekig en groot en dus ideaal om de poten uit te strekken - het enige nadeel is dat de mensen vaak in de weg zitten!

6. Ze voelen zich buitengesloten

Mensen hebben verschillende gradaties van liefde: ouderlijke liefde, platonische liefde, romantische liefde. Honden houden gewoon van. Simpel! Dat is waarom ze niet echt begrijpen dat sommige van de ‘nachtelijke knuffels’ die in het mensenbed plaatsvinden, niet voor hen zijn. Niets is zo dodelijk voor de stemming als een hond à trois, dus soms is het beter om de deur gewoon op slot te doen.

7. Honden hebben recht

Nog een gemakkelijke manier om te antwoorden op de vraag: "Waarom slaapt mijn hond op mij?" Nou, we noemen ons lieverd vaak prins of prinses en dan zouden we van hen verwachten dat ze op de grond slapen? Royals worden simpelweg niet gedegradeerd.

8. Jouw lakens voelen zo goed aan

De meeste hoezen van hondenmanden zijn gemaakt om te kunnen wassen, niet voor de luxe, en toch herkennen veel honden op de een of andere manier linnengoed van goede kwaliteit dat een hoge draaddichtheid kent. Als je hond die lakens op je bed ziet, weet hij dat zijn achterste op dat Egyptische katoen hoort.

9. Ze weten dat het verkeerd is

Als je ooit een sigaret hebt gerookt op de toiletten van de middelbare school of je negeerde het stopbord omdat er toch geen andere auto's in zicht waren. Dan weet je perfect hoe je hond zich voelt als hij zich zalig op je bed nestelt wanneer jij er (even) niet bent. Het is zo heerlijk fout.

Je weet ook hoe je directeur van de middelbare school of de agent die je een waarschuwing gaf over je dacht: lichtelijk geïrriteerd.

10. Maar ze houden van je

Het komt erop neer dat het meest definitieve antwoord op de vraag: "Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?" is dat ze gewoon naast hun beste vriend willen slapen, en echt, hoe kunnen we ze dat nu kwalijk nemen?


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Thea Vrijmoed

Door een ziekte en het alleen
wonen zijn mijn 2 lieve teckels
terug naar gegaan als bruikleen naar het asiel.
Eén trieste zaak. Ik mis ze ontzettend. Deze 2 schatten had den altijd dezelfde plek in bed.
Tussen mijn benen in
Eerst de kleine en dan de grotere..
De grootste waakte ook erbij.
Betreft mijzelf, wat mis ik deze twee. Zelfs een pijnlijk gevoel. Nog steeds voel ik de sprong als ik in bed lig en vanzelf gaan mijn benen
van elkaar. Kan alleen maar hopen, dat ze bij hun nieuwe baasje het ook
mogen.

Kathleen Van Ryssel

Mijn hond heeft welgeteld 1 nacht in zijn bench geslapen als puppy - de eerste nacht dat zij bij ons was...zij had de hele nacht gehuild en de volgende nacht liet ik ze bij mij in 'het grote bed' zij heeft sedertdien nooit meer gehuld 's nachts EMO 1
Ze is ondertussen 9 jaar en slaapt nog steeds in het grote bed - ik word rustig van haar ademhaling en soms knuffel ik haar ook wel eens 's nachts maar dan strekt ze haar poten en duwt mij weg alsof ze wil zeggen - laat mij met rust ik lig hier nu zo op mijn gemak - en zolang ik in het bed lig ligt zij er ook ze zal nooit vervelend beginnen doen omdat ze wil opstaan - schat van een hond (een nova scotia duck tolling retriever)

Jos Klaassen

Gekregen van Julia van Stralen…
Ik heb een Schotse Collie hond met verlatingsangst. Soms blaft hij overdag tegen andere hondenbaasjes, maar;
Meestal alleen s avonds als hij naar de bijkeuken gaat voor de nacht.

Ik ben zelf sportleraar en ook opleidingsdocent geweest en heb nu al mijn 6e hond ( naast Collies ook. Drie Golden Retrievers) en heb ze ook allemaal zelf opgevoed.
Dit angstproces heb ik nog niet kunnen beteugelen.
Hij schrikt overdag ook nog wel eens van nieuwe/ harde geluiden, maar dat wordt steeds korter en minder heftig.

Ik zou heel graag goede coaching krijgen ivm het angstprobleem.
Ben benieuwd naar uw ideeen in deze..!?

Thor

Hallo ik wil graag een hond hebben jullie ene die nog niet raft wil je iets laten weten bel ofzo Ik ben maar 13 en mijn hond is vorig jaar aankleden en ik weet niet meer waar ik moet zoeken Groetjes dag

Christiana Groenendijk

Heb mijn leven lang honden
Ik hou zoveel van ze kan geen mens tegen op.
Lees graag je stukjes leer er soms ook wat van.
Groetjes Christiana
Roosje
Gigi en Bella.


Een reactie plaatsen