Kindvriendelijke hondenrassen

Je wilt een hond in huis nemen, maar je weet nog niet precies welk ras het zal worden. Denk eraan dat een hond vooral in je gezin moet passen, en dus ook zal moeten kunnen opschieten met kinderen. Wij geven een kort overzicht van kindvriendelijke honden.

Eigenlijk wordt geen enkele hond kindvriendelijk geboren. Het is vooral belangrijk dat een hond van kleins af aan wordt aangeleerd hoe met kinderen om te gaan. Het is wel zo dat het ene ras kinderen sneller zal accepteren dan het andere ras. Hoe meer positieve ervaring de hond -vooral tijdens zijn eerste levensmaanden- opgedaan heeft met kinderen, des te kindvriendelijker hij zal zijn.

Het kiezen van de ideale hond voor je gezin kan een ontmoedigende opgave zijn, met name als je op zoek bent naar een kindvriendelijk ras. In dit artikel bespreken we enkele van de beste hondenrassen die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, en gaan we dieper in op hun karakteristieken, behoeften en verzorging.

1. Labrador Retriever

Achtergrond:

De Labrador Retriever vindt zijn oorsprong in Newfoundland, Canada, waar hij werd gebruikt als jachthond en waterhond. Tegenwoordig is de Labrador een van de meest populaire hondenrassen ter wereld, dankzij zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter.

Karakter:

Labradors staan bekend om hun loyale, intelligente en gemakkelijk te trainen persoonlijkheid. Ze zijn zachtaardig en geduldig met kinderen, waardoor ze uitstekende huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Labradors hebben een hoog energieniveau en houden van spelen en lange wandelingen, wat betekent dat ze goed overweg kunnen met actieve kinderen.

Verzorging en gezondheid:

Labradors hebben een korte, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om losse haren te verwijderen en een gezonde huid te behouden. Ze zijn vatbaar voor heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogaandoeningen, dus het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

2. Golden Retriever

Achtergrond:

De Golden Retriever is oorspronkelijk afkomstig uit Schotland en werd gefokt als jachthond om wild op te halen in zowel water als op het land. Net als de Labrador is de Golden Retriever een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld.

Karakter:

Golden Retrievers staan bekend om hun liefdevolle en zachte aard. Ze zijn zeer intelligent, geduldig en gemakkelijk te trainen. Golden Retrievers zijn uitstekende gezelschapshonden en zijn zeer goed met kinderen van alle leeftijden. Ze zijn aanhankelijk en beschermend, waardoor ze ideale huisdieren zijn voor gezinnen.

Verzorging en gezondheid:

Golden Retrievers hebben een lange, golvende vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en losse haren te verwijderen. Ze zijn vatbaar voor heupdysplasie, elleboogdysplasie en hartaandoeningen, dus het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

3. Beagle

Achtergrond:

Beagles zijn een oud ras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. Dit ras is bekend geworden door de populaire strip "Peanuts", waarin Snoopy, een Beagle, de hoofdrol speelt.

Karakter:

Beagles zijn energieke en speelse honden die goed overweg kunnen met kinderen. Ze zijn lief, nieuwsgierig en sociaal, waardoor ze uitstekende gezelschapshonden zijn. Beagles kunnen soms een tikkeltje eigenzinnig zijn, maar ze zijn ook slim en kunnen goed worden getraind met positieve bekrachtiging.

Verzorging en gezondheid:

Beagles hebben een korte, dichte vacht die weinig onderhoud vereist. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en hun huid gezond te houden. Beagles zijn vatbaar voor ooraandoeningen, epilepsie en obesitas, dus het is essentieel om hun gewicht en gezondheid nauwlettend in de gaten te houden en regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

4. Poedel

Achtergrond:

Poedels vinden hun oorsprong in Duitsland, waar ze werden gebruikt als waterhonden om watervogels op te halen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, zoals de standaard-, miniatuur- en toy-poedel, en staan bekend om hun intelligentie en elegantie.

Karakter:

Poedels zijn intelligente, aanpasbare en vriendelijke honden. Ze zijn geduldig met kinderen en hebben een liefdevolle aard, waardoor ze geweldige huisdieren zijn voor gezinnen. Bovendien zijn poedels hypoallergeen en vergen ze weinig onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met allergieën.

Verzorging en gezondheid:

Poedels hebben een krullerige vacht die regelmatig moet worden geknipt en geborsteld om klitten te voorkomen. Ze zijn vatbaar voor heupdysplasie, oogaandoeningen en huidallergieën, dus het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te plannen en hun vacht goed te onderhouden.

5. Boxer

Achtergrond:

Boxers vinden hun oorsprong in Duitsland, waar ze werden gefokt als werkhonden voor de jacht en veedrijven. Ze zijn ook bekend als waakhonden en familiebeschermers.

Karakter:

Boxers zijn speelse, energieke en intelligente honden die uitstekende metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen. Ze zijn loyaal en beschermend, wat betekent dat ze goed op hun gezinsleden passen. Boxers zijn gemakkelijk te trainen en houden van spelen, waardoor ze goed overweg kunnen met actieve kinderen.

Verzorging en gezondheid:

Boxers hebben een korte, glanzende vacht die weinig onderhoud vereist. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en hun huid gezond te houden. Boxers zijn vatbaar voor heupdysplasie, hartproblemen en kanker, dus het is essentieel om hun gezondheid nauwlettend in de gaten te houden en regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

6. Newfoundlander

Achtergrond:

Newfoundlands zijn afkomstig uit Newfoundland, Canada, waar ze werden gebruikt als werkhonden voor het trekken van zware lasten en het redden van drenkelingen. Ze staan bekend om hun grootte, kracht en zachte aard.

Karakter:

Newfoundlands staan bekend om hun zachte en kalme aard, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn. Ze zijn groot en sterk, maar ook geduldig en liefdevol met kinderen. Newfoundlands hebben een beschermend instinct en zullen hun gezinsleden beschermen indien nodig.

Verzorging en gezondheid:

Newfoundlands hebben een dikke, waterbestendige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en losse haren te verwijderen. Ze zijn vatbaar voor heupdysplasie, elleboogdysplasie en hartproblemen, dus het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

7. Cavalier King Charles Spaniel

Achtergrond:

De Cavalier King Charles Spaniel is een klein hondenras dat zijn oorsprong vindt in Groot-Brittannië. Ze waren ooit de favoriete gezelschapshonden van de Britse adel en staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke karakter.

Karakter:

Cavalier King Charles Spaniels zijn kleine, aanhankelijke honden die bekend staan om hun vriendelijke en zachtaardige karakter. Ze zijn gemakkelijk te trainen en passen zich goed aan verschillende levensstijlen aan. Ze zijn geduldig met kinderen en hebben een liefdevolle aard, waardoor ze geweldige huisdieren zijn voor gezinnen.

Verzorging en gezondheid:

Cavalier King Charles Spaniels hebben een zijdezachte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en losse haren te verwijderen. Ze zijn vatbaar voor hartaandoeningen, syringomyelia en oogaandoeningen, dus het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te plannen.

Nog enkele andere goede keuzes voor gezinnen met kinderen

Ook zeker het overwegen waard:

De laatste drie zijn allen zeer actieve honden. Dat maakt hen wat minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of gezinnen met beperkte ruimte, want binnenzitten is voor deze honden geen optie. Ze staan bekend om hun loyaliteit, maar ook dat vraagt om de nodige training. Hoewel ze perfect deel kunnen uitmaken van een gezin, vergen ze wat tijd en inspanning. Ze combineren met een druk huishouden is bijgevolg geen gemakkelijke opgave. Indien je kinderen al wat ouder zijn, liggen de kaarten natuurlijk weer anders.

Conclusie:

Bij het kiezen van een hond voor je gezin is het belangrijk om te overwegen welk ras het beste past bij je levensstijl en de behoeften van je gezin. De bovenstaande rassen zijn enkele van de meest kindvriendelijke hondenrassen die je kan overwegen. Het is belangrijk om tijd en onderzoek te investeren in het vinden van de perfecte match voor je gezin, en om te onthouden dat elk ras en elke individuele hond uniek is. Overweeg ook om je plaatselijke dierenasiel te bezoeken, waar je wellicht een liefdevol, kindvriendelijk huisdier kunt vinden dat op zoek is naar een nieuw thuis.

Zoals altijd geldt voor alle rassen dat ze natuurlijk genoeg beweging moeten krijgen en dat je er dagelijks toch enkele uren mee bezig moet zijn. Denk dus goed na voor je een hond in huis haalt.

Extra hulp bij het vinden van het juiste ras kan je krijgen via onze hondentest of op de pagina's met hondenrassen.

Als je dan je favoriete ras gevonden hebt raden we het boek over je hond trainen aan. Het is een duidelijk en goed boek over de opvoeding van een hond. 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


32 reacties

Jente Kasprowski

Onze cocker is een kindervriend, onze baby Floris is nu 6 maanden en hij begint te grijpen naar de hond, opletten dus! Maar de eerste 6 maanden zijn probleemloos verlopen.

Nancy Vdhd

Heb net dit bericht gelezen en wil toch even volgende opmerken:

Op heden is het heel erg opletten met golden retrievers en labradors om hen te bestempelen als zijnde kindvriendelijk. Ze zijn zo overfokt, dat er soms toch wel een kronkel zit in het kopje (het is dus belangrijk dat als je een pup wil, dat je er eentje koopt bij een fokker die maar een beperkt aantal rassen fokt)
Denk dat het nu zelfs in de woef staat...

en de cocker...is echt een ras apart, wel kindvriendelijk, maar deze kleine heeft een ijzersterk karakter
en moet dus echt van dag 1 kort gehouden worden en opgeleerd, als men dat niet doet....
of niet volhoud.....is de kans op problemen groot

Beagle en basset, leuke honden, maar moeilijk om hen te laten luisteren
ook zijn de oren van een basset niet om mee te spelen
en een beagle heeft vaak neiging om weg te lopen, daar moet men toch rekening mee houden

GOEDE RAAD aan iedereen: elke hond heeft nood aan goede socialisatie en training! Bij aankoop van een hond of pup, ga doordacht te werk en ga niet bij de eerste de beste fokker die je tegenkomt!

laverge katrien

Ik vind dat ieder hond kind vriendelijk zijn. Het is niet altijd de schuld van de hond zelf maar van de mens.

Davy Agten

Een goede opvoeding kan idd veel doen

(BERT DILLEN) ANTIDIERENPROEVEN COALITIE

Jammer genoeg zijn deze honden-soorten beagle en basset de geliefkoosde vier-voetertjes van Gruwelijke en zinloze experimenten (dierproeven) na een kweekprogramma (pups)waar enkel de beste worden gebruikt (de rest worden direct afgemaakt) daarna worden ze in kooien gestopt om dan vervolgens soms maandenlang proeven op te testen(soms ook hersenproeven waar geen verdoving mag gebruikt worden en de ene hersenhelft wordt verwijderd ) sommige overleven de proeven niet andere worden dan afgemaakt voor verdere onderzoeken te weten dat er betrouwbare en betere alternatieven bestaan gewoonweg afschuwelijk vandaar bezoek de antidierenproeven coalitie webstie voor steun en of petitie's http://www.stopdierproeven.org/

Mijn honden: Lady Dana en Eddie Sandra.

Er bestaan geen kindvriendelijke honden, ligt puur aan de opvoeding.

Myrthe Van der Leun

Windhonden zijn ook meestal kindvriendelijk,
meestal vinden ze kids zelfs leuker dan volwassenen,
omdat die geen bedreiging vormen..
Wel is het zo, een grote hond kan kindvriendelijk zijn
maar als hij ook enthousiast is, springt die een kind zo om EMO 4

Danny Caers

Hier ontbreekt er in mijn ogen toch zeker 1. Rara welke zal het zijn EMO 13

Davy Agten

De flatcoated retriever misschien? EMO 1
Je hebt gelijk. Die zijn ook zeer kindvriendelijk

Bart Vandebeek

Mijn broer (7 jaar jonger) zijn vroeger opgegroeid tussen duitse herders, mechelse herders, dobermannen en rottweilers. We hebben met die honden geravot en gespeeld alsof ons leven er van af hing (bij wijze van spreken EMO 8 )

Koop tegenwoordig niet gewoon snel om een hond te hebben! Ga bedacht te werk, laat je begeleiden, start met puppy training en blijf je hond opvoeden.... En vertrouw AUB nooit zomaar je hond alleen bij je kind. Mijn achterneefje loopt nog steeds met met het litteken op zijn arm van een labrador om het te bewijzen.

Bart Vandebeek

*Mijn broer (7 jaar jonger) en ik zijn vroeger* dus EMO 8

Evy De Weird

Bij de cockers komt er helaas een bekende hersenziekte voor (ben de naam vergeten) waarbij de hond plots zonder reden agressief komt. Mijn tante had 1 bij een broodfokker gehaald en had ook dit probleem. Na op een bepaald moment hun zoontje van 2,5 aangevallen te hebben hebben ze hem laten inslapen op 3jarige leeftijd EMO 17. Het zijn zeer lieve honden maar let dus op waar je ze koopt want deze ziekte is erfelijk en broodfokkers letten er echt niet op !!!

Quote:
Bij de cockers komt er helaas een bekende hersenziekte voor (ben de naam vergeten) waarbij de hond plots zonder reden agressief komt. Mijn tante had 1 bij een broodfokker gehaald en had ook dit probleem. Na op een bepaald moment hun zoontje van 2,5 aangevallen te hebben hebben ze hem laten inslapen op 3jarige leeftijd EMO 17. Het zijn zeer lieve honden maar let dus op waar je ze koopt want deze ziekte is erfelijk en broodfokkers letten er echt niet op !!!


Rage syndrome? Komt ook zeer regelmatig voor bij golden retrievers en soms bij bull terriers!

Hier staat ook de labrador als ras wat zelden hyperactief is terwijl heel veel labjes juist hyperactief zijn, beter nog, ik ken maar 1 lab in mijn omgeving die rustig is en niet tegen iedereen op springt en die is gewoon heel erg oud en zwaarlijvig.
Ik vind flatcoats eigenlijk prettiger voor gezinnen met kinderen maaar dat zijn mijn ervaringen, geen onverwachte agressie zoals de golden en wel heel druk net als de labrador maar flatjes die kruipen wild kwispelend naar kids toe in plaats van er tegen aan te duwen en te springen.

Ook staat de herder hier als buitenhond. Wat een onzin zeg! Collies en dalmaten heb ik geen ervaring mee maar duitse herders heb ik altijd als prima gezinshonden gezien die juist heel rustig zijn in huis.

De bull mastif vind ik ook een geschikte gezinshond, ze zijn heel relaxed en zelfverzekerd en niet snel onder de indruk wat er handig is gezien het bij een gezin met kids aardig druk kan zijn. Bovendien zijn ze heel erg tolerant naar de kleintjes omdat ze erg goed tegen een stootje kunnen, het zijn geen honden die bij het minste pijntje beginnen te gillen of te happen.

andries hoekstra

En ik mis de perro de agua espanol, spaanse waterhond. Een niet verharend ras en zeer geschikt voor kinderen. Menig van mijn pups zijn in gezinnen met kinderen en zijn kinderhulphond. Ze zijn werkhonden en zeer intelligent.EMO 1

andries hoekstra

En ik mis de perro de agua espanol, spaanse waterhond. Een niet verharend ras en zeer geschikt voor kinderen. Menig van mijn pups zijn in gezinnen met kinderen en zijn kinderhulphond. Ze zijn werkhonden en zeer intelligent.EMO 1

andries hoekstra

En ik mis de perro de agua espanol, spaanse waterhond. Een niet verharend ras en zeer geschikt voor kinderen. Menig van mijn pups zijn in gezinnen met kinderen en zijn kinderhulphond. Ze zijn werkhonden en zeer intelligent.EMO 1

ik mis de gezelschapshonden zoals de poedel en shihtzu of zijn dat misschien niet zulke kindvriendelijke honden als ik begrepen heb?

Héél belangrijk is hoe je het dier behandelt, honden hebben ook affectie en aandacht nodig, loopt het dier er mij bij en wordt er amper naar omgezien dan krijg je geheid problemen en dan is het weer: het ligt aan de hond.

Noëmi Noëmi Weiss

Ik lees hier over een hersenziekte bij cockers, maar volgens mij bleek uit het laatste onderzoek naar ik heb gehoord dat dit helemaal niet in de hersenen zit maar dat het een defect in een van de genen is. Maar mijn oma en moeder hebben altijd cockers gehad en het zijn vrij opdringerige en eigenwijze hondjes die erg goed opgevoed moeten worden Ik zou een onopgevoede cocker niet bij een kind zetten want de ervaring leert mij dat ze dan graag de baas over het kind gaan spelen met nare gevolgen van dien.

Maar ik ga me in de reacties van anderen hier: In principe kan elke hond met kinderen zolang de opvoeding van de hond maar goed is.

Ik heb een Cocker gehad en heb net hetzelfde tegen gekomen als MiloXlara. Jaren Duitse schepers gehad, ook Dobberman en Mechelaar, dus al wat ervaring. Maar dat ras was apart. Gekocht bij broodfoker in Zele en nadien bleek hij Rode Cocker Syndroom te hebben. Zou komen door inteelt. Hij heeft verschillende keren mijn zoon zonder reden aangevallen. Ik stond er gewoon bij en zag het gebeuren.
Hebben laten inslapen.
Terug gekeerd naar Duitse Scheper die zeer trouw en kind vriendelijk is. Hij leeft continu binnen en is zeer rustig. Snap ook niet waarom buitenhond. Zeer goede waakhond maar blaft niet voor eender wat.
Cockers, beagle en dalmatiërs zijn van nature jachthonden en die lopen nogal graag eens weg...

Draak den Hertog

ik ben vroeger met een Hollandse herder opgegroeid, fantasties zo lief. Nu hebben we een sint B. en een kruising Labrador x duitse Dog , zeker deze laatste is echt de allerliefste voor kinderen. Maar hun pups, onze "Drentsche Draken Doggen", zijn ook echt heel voorzichtig en lief voor (kleine) kinderen.

Ik mis de Rottweiler eigenlijk wel in het lijstje van kindvriendelijke honden,

Ik mis de Rottweiler eigenlijk wel in het lijstje van kindvriendelijke honden,

Erg bijzonder sinds de Labrador en Golden Retriever beide een goede 5.6% van alle huishoudelijke bijt incidenten betreffen. En dan veelal met kinderen... Daar behoren trouwens ook rassen toe zoals de Jack Russel Terriër en de Mechelse- en Duitse Herder. Wat opvalt is dat alle rassen vooral honden zijn die of problemen met de hoofd hebben, of met de rug/heupen en dus pijn hebben.

Ik vind de Beagle ook zeker niet geschikt als ''kinderhond'' wegens hun jachtdrift en eigenwijsheid, het zijn zeer dominante honden die zeker niet terug deinzen als ze het idee hebben dat ze van zich af moeten bijten.

Ik mis vooral werkrassen die gericht zijn gefokt op loyaliteit, stabiliteit en ''will to please'' omdat ze onderdeel van het gezin willen zijn - en dus niet gefokt zijn voor één specifiek doel (jagen of drijven bv); Rotweiler, Doberman, American Bully, American Stafford Shire en American Stafford Bull Terriër (hoewel je dan wel rekening moet houden dat genetische hond-agressie en ze dus niet goed samen gaan met andere honden), Bull Terriër, Mastiffs zoals de Bull-Mastiff, Cane Corso, Neo Mastiff... Dat zijn rassen waar ik mijn kinderen eerder bij in de buurt laat dan bij ''typische'' huishonden.

Raya

Je moet niet alleen de hond opvoeden, maar ook de kinderen leren hoe ze met een hond moeten omgaan. Ik heb een Chihuahua. Die zijn naar ze zeggen niet kindvriendelijk. Als je kinderen uitlegt hoe ze moeten doen, gaat het perfect. Vooral omdat het kwetsbare hondjes zijn. Bij baby's en peuters moet je het altijd in de gaten houden, maar dat geld voor iedere hond.

Angeyla van de Beek

Wij hebben IJslandse herdershonden. Je kunt geen kindvriendelijker en loyale hond vinden. Zijn altijd in voor een spelletje, zeer intelligent en kunnen ook heel rustig ergens liggen. Ze zijn heel graag dichtbij mensen.

Andrea Mathlener

We hebben een kruising tussen een labrador en één spaniël .
Ze is nu 3 maanden oud en zeer actief..
Luistert al aardig en we zijn benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen..
We hebben drie labradors gehad en een pup is wel weer even wennen...
We gaan ervan genieten...

Jeannine Marrez

Ik hebt ne boerenfox zijn ze kindvriendelijk?

Monique Bean

Ik ga niet accord met een paar dingen uit het artikel. Ten eerste, volgens een lijst van national geographic staat de golden retriever in de top 5 van geregistreerde bijt incidenten. Laat staan hoeveel incidenten niet geregistreerd zijn. Dit komt omdat de golden één van de meest doorgefokte hondenras is. Tweede, de cocker spaniel staat bekend als “niet echt geduldig”. Wanneer een klein kind wil spelen met de hond, gaan ze voor oren of de staart. Meeste honden pikken dit niet en de cocker staat centraal om effe vlug een bijt uit je kind te nemen. Daarom adviseren de pro’s om er niet één te nemen als je kinderen onder 8 hebt. Dan heb je nog die “thuis hondjes”, kleine geluid makende (yip yip yip) verwende schattige tas maatjes. Die tolereren nog minder. Omdat ze er zo schattig uitzien en je kan ze zo oppakken, zijn ze kleine verwende dreumeltjes. Die pikken niet zoveel van de kleintjes en het eerste wat ze gaan doen is rond zich heen bijten. “Maar ze zijn zo schattig dat ik kan gewoon niet boos worden” en daar ligt het probleem. Mensen moeten ze het zelfde aanzien als een grote hond. Ze moeten opgevoed worden en niet dingen door de ogen zien omdat ze zo yummy zijn. De beste honden voor een huis met kinderen zijn de grote honden. Die kunnen alles aan. Een als je kleintje valt op ze, geen probleem. Wel een problem met een kleine hond die alle botten kan breken. De newfoundlander is de nummer 1 familie hond (nat’l Geo ). Dan heb je ook de labrador, Berner sennenhond , Duitse dog en meer. Daar kan je mee spelen en ze kunnen en stootje aan. Je moet natuurlijk altijd een oogje in het zeil houden en hun laten weten wie de baas is. Jullie zijn een roedel waar jij aan de top staat. Dit zijn natuurlijk allemaal exemplaren uit data want elke hond is anders en wordt anders opgevoed. Dit is niet de “norm” voor elke hond. Socialiseren is het meest belangrijkste van alles van zo vroeg mogelijk. Zoveel mensen en honden ontmoeten en laten wennen aan stads geluiden. Je wil niet dat je hond het hele huis sloopt op oudejaarsavond. Als vuurwerk vroeger afgaat, loop een rondje. Wanneer er donder is, loop een rondje. Laat ze wennen aan loud geluiden. De meer de beter. Er zijn dvd’s te koop met geluiden voor honden. Ik kan nog een uurtje doorgaan maar in mijn verleden met honden en kinderen hadden wij de meest problemen met de kleinste honden. Als je kind probeert hun te aaien en ze nemen een bijt en een grom, das niet leuk. Of de dierenarts probeert hun te onderzoeken en een muilkorf moet gevonden worden omdat de hond niet te vertrouwen is. Die kans wil je niet nemen met je kinderen. Die horen thuis in een één persoon huishouden. Ok. Genoeg nou. Toodles

Jose

Zo kan ik mijn landseer ect pupy trainen

Bert

De Cane Corso en Oud Duitse herder niet vergeten.
Rustige en stabiele honden en zeer goed met kinderen.
Natuurlijk wel een consequente opvoeding nodig. Ze hebben graag een leider.

De Boxer en Whippet zijn ook zeer geschikt.
Zeer kindvriendelijk. Een Whippet slaapt thuis 80% van zijn tijd.

gilbert claes

ik vind het spijtig dat men onze bouvier nergens van tel is, het is een prachtig honden ras ik kan er van mee spreken want ik wil geen andere hond ze zijn erg gebonden aan hun baasjes, en een goede waakhond geen haarverlies en kunnen ook goed overweg met kinderen , spijtig dat de blonde niet erkent word wat ik niet normaal vind als hij aan de voorwaarde van het model voldoet speelt de kleur toch van geen belang heb altijd blonde bouviers, gehad maar helaas onze Duc is onlangs gestorven op12 leeftijd heb alles gedaan om nog aan een blonde te kunnen kopen maar kreeg bij sommige fokkers geen mooi antwoord en heb nu een zwarte dat is wel een aanpassing en hij is nu 4 maanden we zullen onze Duc nooit vergeten en de anderen ook niet


Een reactie plaatsen