Honden centrum

FAQ

Wat is een FAQ ?

Een FAQ item is een object dat speciaal geschikt is voor Frequently Asked Questions. (Veel Gestelde Vragen).

Hoeveel hondenrassen zijn er?

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) erkende eind 2008 355 hondenrassen. Zie hiervoor de lijst van hondenrassen. Honden die niet tot een specifiek ras behoren, worden als een bastaardhond, een straathond of als rasloos bestempeld.

Wat is de afstamming van de hond?

Volgens genetisch onderzoek van Vila (1997) zijn er op grond van verschillen in het mitochondriaal DNA vier verschillende groepen hondenrassen te onderscheiden, die mogelijk het resultaat zijn van vier verschillende domesticaties in het verleden die onafhankelijk van elkaar hebben plaatsgevonden, enige tienduizenden tot 100.000 jaar geleden.

Wel is duidelijk dat de hond afstamt van de wolf, Canis lupus, en niet van de coyote, de jakhals of andere leden van de canidae: de verschillen van hond en wolf met al deze soorten zijn veel groter dan die tussen hond en wolf. De grijze wolf komt, althans kwam, over een groot verspreidingsgebied voor in de VS, Europa en Azie. Het is op grond van de genetische analyse niet duidelijk of de hond nog van een specifieke ondersoort van de wolf afstamt zoals de Perzische wolf, C. lupus pallipes, omdat die genetisch niet te onderscheiden was van de andere typen wolven. De zgn. 'Ethiopische wolf' Canis simensis was het in ieder geval niet: deze is niet erg nauw verwant aan C. lupus.

Groep 1 van de vier door Vila onderscheiden categorieën is weer in verschillende takken onder te verdelen, waarvan een zuidoostelijke tak o.a. de Australische dingo bevat, een primitieve hond die ook in het wild leeft en zich van andere honden onder meer nog onderscheidt door een jaarlijkse voortplantingscyclus.

Waarom zou ik mezelf registreren?

Deze site bevat nieuws, gaat dieper op achtergronden in én is interactief middels o.a. een forum. De site kan alleen maar groeien dankzij de gebruikers van de site, de interactiviteit. De webmasters kunnen in hun eentje nu eenmaal niet alles. Het is de bedoeling dat de bezoekers en leden met zijn allen van "Hondencentrum" een topsite te maken.

Mag ik een link naar jullie plaatsen?

Absoluut! Een link naar onze site stellen wij zeer prijs. Je kan ook gebruik maken van de speciaal ontworpen widgets.

Hoe voeg ik mijn link van mijn hondenkennel, rasvereniging of een andere link toe?

U kan de aanvraag doen via het contactformulier (https://www.hondencentrum.com/contact/) op de site. Dit wordt dagelijks opgevolgd en je kan dus snel antwoord verwachten. Deze contactpagina kan je ook gebruiken indien de informatie over je link niet correct is.

Kost het vermelden van een link mij geld?

Nee, indien uw link goedgekeurd wordt zijn er geen kosten voor u om een vermelding op onze site zichtbaar te maken.

We stellen het wel op prijs als u ook een link van ons op uw site zet.

Hoe wordt mijn rank berekend?

De rank wordt om het uur geupdate op basis van het aantal blogposts, forumposts, foto’s, video’s, vrienden, …

Iemand met veel, duidelijke en kwalitatieve blogposts zal een hogere rank hebben dan iemand met veel foto’s.

Zijn de honden op deze site te koop?

De honden die je op de site ziet zijn niet te koop. Ze leven allemaal fijn bij hun baasje en de baasjes laten dat op de site zien.

Op het forum is wel een speciale plaats voorzien om honden aan- of te verkopen.

Mijn profiel is niet 100% ingevuld. Wat zijn de criteria?

Volgende criteria worden gebruikt:

- achternaam: 15%
- voornaam: 15%
- geboortedatum: 15%
- locatie: 15%
- forum handtekening: 10%
- over mij: 15%
- profielfoto: 15%
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x