EHBO voor honden - Tips voor een gezonde hond

Beste (toekomstige) hondeneigenaar: Omgaan met gezondheidsproblemen bij honden ? Het blijft iets waar veel mensen zich onzeker over voelen. “EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond” geeft je een antwoord op al je vragen!

Zou jij graag leren hoe je kleine gezondheidsproblemen bij je hond moet aanpakken? En dat VOOR dat ze erger worden?

Ken je het gevoel van machteloosheid? Wanneer je zieke hond pijn heeft? En wanneer je niet weet hoe je kan helpen?

Ik stel je “EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond” voor. Jouw overlevingsgids voor een stressloze hondenzorg. Een duidelijke gids voorzien van afbeeldingen en foto's om jou te tonen waar je op moet letten en hoe je moet reageren.

Je komt te weten wanneer je de hulp van de dierenarts moet inroepen of wanneer het gezondheidsprobleem van je hond veilig is in jouw handen.

 • Heeft jouw hond soms last van tandpijn, oorontsteking, jeukende of schilferige huid, irritatie van de oren, wormen of heeft hij last van zijn poten, zo erg dat jouw hart breekt als je er moet naar kijken?
 • Wordt jouw hond geplaagd door geregeld braken of chronische diarree? Door aanhoudende problemen met de urine of stoelgang, door een hoest die niet verdwijnt, door leverproblemen of misschien door ergere aandoeningen zoals artrose of kanker?
 • Herken je duidelijke symptomen zoals het verliezen van plukken haar, onverklaarbare vermoeidheid of kortademigheid, een verontrustende stoelgang, of een opmerkelijke gedragsverandering zoals een verminderde eetlust? Deze kunnen een medische oorzaak hebben.

Of je nu een kersverse nieuwe hondenbezitter bent of een doorwinterde hondeneigenaar met ervaring.

Eens kom je wel eens in een van de volgende situaties terecht:

 • Het frustrerende gevoel dat je een symptoom niet eerder hebt opgemerkt.
 • De angst wanneer je niet weet hoe je moet reageren in een noodgeval.

Je werd ongetwijfeld al geconfronteerd met deze stresserende situaties...

Of misschien wil je gewoon meer leren over je beste vriend en zoek je een bron die niet leest als een lesboek over hondenfysiologie?

Wat je ook zoekt, “EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond”, biedt een passend antwoord voor jou en je hond.

De aankoop van deze gids is een kleine investering. De gids helpt je zorgen voor een goede gezondheid van jouw hond, die per slot van rekening toch ook een stukje familie is.

 

Bestel EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond nu

 

Opmerking van de auteur:

Honden kunnen niet aangeven waar ze pijn hebben. Hoewel ze kunnen janken, verkiezen de meeste honden toch om stil en gelaten te zijn als ze ziek zijn of pijn hebben. Omgaan met en het achterhalen van gezondheidsproblemen bij honden is voor de meeste hondenbaasjes een echte uitdaging. Maar dat hoeft zo niet te zijn...

Als het op gezondheidszorg aankomt, ook al is dit geen alternatief van een vertrouwd en degelijk onderzoek door de dierenarts, is er geen enkel excuus om totaal onvoorbereid te zijn. Je kan dagelijks de dingen doen om de meeste problemen te voorkomen of te vermijden. Daarvoor deze gids.

Ik ben blij dat jij als hondenbaasje nu een stap in de juiste richting zet. En ik hoop dat je nog lang kan genieten van een jarenlange dankbaarheid van een gezonde en gelukkige hond.

Met oprechte groeten

Hondencentrum.com

 

Beste hondenbezitter,

Heeft jouw hond gezondheidsproblemen die jij nu onmiddellijk moet aanpakken en oplossen? Maak je je zorgen dat er iets serieus mis is met jouw hond en je weet niet hoe je dit moet aanpakken? Dan moet je eigenlijk snel naar de dierenarts. Maar wil je in het vervolg duidelijker weten wat je moet doen bij welk probleem? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Onze gids is opgesteld voor hondenbaasjes zoals jij die een proactieve en geïnformeerde benadering willen geven aan het hebben van een hond. Of jouw hond nu geplaagd wordt door oog- en oorproblemen, maag- en darmklachten, braken, diarree, tand- en tandvleesmoeilijkheden, astma en ademhalingsmiserie, leveraandoeningen, gezondheidsproblemen bij bejaarde honden of door die vervelende heup omwille van tientallen mogelijke oorzaken. In deze gezondheidsgids vind je steeds de nodige ondersteuning.

De gids is heel uitgebreid en gebruiksvriendelijk. Met stap voor stap schema's die je van symptoom tot behandeling brengen voor tientallen aandoeningen, van snuit tot staart. En dit alles in één boek!

Er is zoveel wat je moet weten over de gezondheid van honden. Maar je moet echt geen expert zijn om gezondheidsproblemen te herkennen en te weten wat je moet doen. Deze volledig gids van 333 pagina’s bundelt kennis en advies van dierenartsen en hondenverzorgers. Zodat jij weet hoe je in bepaalde gevallen moet reageren. En met één groot doel: Een gezonde hond, van pup tot senior op gezegende leeftijd.

Eindelijk gemoedsrust voor jou en je hond!

Verschillende vrienden adviseerden mij om de gids voor 75 euro te verkopen. Onnodige bezoekjes aan de dierenarts kosten namelijk veel meer tijd en geld. En eigenlijk zou ik het gemakkelijk aan die prijs kunnen verkopen. Dat is minder dan 2 maanden voeding voor je hond. En dan heb ik het nog niet over de waarde van een compleet gezonde hond.

Je gaat geen €75 moeten betalen. Ook al hebben ze mij dat aangeraden. Voor mijn gids, " EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond ", betaal je slechts € 34.95. Een zeer kleine investering die je enorme voordelen oplevert. Bovendien is de verzending gratis. Er zijn dus geen extra verzendingskosten!

Alle informatie die je nodig hebt vind je hier. Verspil niet langer kostbare tijd. Begin nu meteen aan een rooskleurige toekomst voor u en uw hond. En dit voor minder dan de prijs van een avondje uit.

Ben je niet zo technisch aangelegd? Of heb je nog nooit iets via internet besteld? Geen probleem. Daar heb ik rekening mee gehouden! Als je nog nooit iets via het web bestelde, of als je altijd problemen hebt met downloaden, vrees dan niet. Alles is zo simpel mogelijk gemaakt, maar natuurlijk wel 100% veilig.

 

Bestel EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond nu

 

Deze gids zal je leren...

 • hoe je moet omgaan met maagaandoeningen die braken en diarree veroorzaken. Of maagaandoeningen die er voor zorgen dat jouw hond geen eetlust heeft.
 • waarom je niet hoeft te panikeren als er bloed in de uitwerpselen van jouw hond zit maar waarom je TOCH moet handelen!
 • hoe je moet reageren bij wormen, en wat je moet doen als de medicatie meer kwaad dan goed doet.
 • wanneer hoest alleen maar een hoest is, en wanneer het een reden is om je hierover zorgen te maken.
 • wat het kop tot staart onderzoek van honden inhoudt, hoe je het juist moet uitvoeren en waarom je er niet zonder kan.
 • hoe je grondig en met zekerheid de oorzaken van VERLAMMING EN STROMPELEN kan bepalen, of je nu te maken hebt met een oudere hond of met een energieke puppy.
 • de BESTE MANIER om te vermijden dat jouw hond aan open wonden likt om zo ook te voorkomen dat deze erger worden - de manier die eigenlijk de voorkeur geniet.
 • hoe je bepaalde signalen kan oppikken en een uitstekende lezer van LICHAAMSTAAL kan worden - je zal niet alleen potentiële problemen vaststellen maar je zal ook verbaasd zijn over hoeveel tekens je hebt gemist.
 • hoe je SUBTIELE VERANDERINGEN in het gedrag van je hond kan vaststellen net als elementaire fysieke wijzigingen die erop wijzen dat jouw HOND ZICH NIET GOED VOELT.
 • waarom zoveel aandoeningen bij bejaarde honden, die beschouwd worden als een onderdeel van het normale verouderingsproces, in feite behandelbare aandoeningen zijn – het zal je verbazen dat in de meeste gevallen honden zich niet moeten GEDRAGEN als een oude hond juist omdat ze OUD worden!
 • wat er ECHT in het eten van jouw hond zit en waarom zelfs een kleine verandering in de voeding de levensduur en het algemeen welzijn van jouw hond drastisch verbetert.
 • TIPS UIT DE TOP TIEN voor snel, gemakkelijk en effectief borstelen en verzorgen - geloof me, de gezondheid van de huid en vacht houdt meer in dan cosmetica.
 • Het ENIGE waar een gelukkige en gezonde hond niet zonder kan - en hoeveel ervan teveel is.

Je krijgt ook het antwoord op vragen...

 • Hoe kunnen CASTRATIE of STERILISATIE jouw hond behoeden voor andere problemen (naast de voor de hand liggende)?
 • Wat is de beste manier om voor een hond met leverproblemen of diabetes te zorgen?
 • Wanneer is het BESTE MOMENT om een castratie of sterilisatie bij mijn hond te laten uitvoeren en waarom is dit verschillend voor reuen en teven?
 • Wat is de ‘Hubertuusklauw’ en wat zeggen specialisten over het verwijderen hiervan?
 • Wanneer is een gebroken nagel alleen maar een gebroken nagel en wanneer moet dit geopereerd worden?
 • Welke PRODUCTEN dragen bij tot een goede gezondheid en het welzijn van jouw hond en bestaan er producten die alleen maar geldverspilling zijn?
 • Wat is het verschil tussen HEUPDYSPLASIE en ARTRITIS en wat kan je ERAAN DOEN?
 • De TWEE producten die GIFTIG zijn en die veel hondenbezitters onwetend en met de beste bedoelingen aan hun huisdieren geven.
 • Het verschil tussen overgeven en oprispingen.
 • De JUISTE MANIER om een teek te verwijderen.
 • De waarheid over het poetsen van tanden bij een hond...
 • En zoveel meer...

Alles bij elkaar: bij aankoop van ‘EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond’ ontvang je:

 • Uitgebreide UITLEG MET SYMPTOMEN die betrekking hebben op het lichaam van je hond en die jou in staat stellen om DE JUISTE BESLISSINGEN te nemen over gezondheidsproblemen. Iedere onderwerp gaat over specifieke symptomen en een aanbevolen behandeling, en adviseert of, wanneer en hoe dringend je de dierenarts moet raadplegen.
 • Volledige stap voor stap instructies begeleiden je door het proces om VEILIG MEDICATIE TOE TE DIENEN zowel voor oren, ogen of muil, met pilletjes of pasta. Als het moment zich aandient dat je je hond medicatie moet geven, zal je zelfvertrouwen hebben om alles juist te doen.

 • Een gedetailleerde verwijzing naar (besmettelijke) hondenziektes waarvoor je vaccinaties moet halen plus duidelijke aanbevelingen voor een onschadelijk vaccinatieprogramma.
 • Een gedetailleerd zorgadvies in duidelijk Nederlands over hoe je moet omgaan met aandoeningen gaande van allergieën tot kanker.
 • Een compleet overzicht van veel voorkomende parasieten die je hond intern en extern kunnen besmetten, aangevuld met aanwijzingen die jou helpen om deze kleine indringers te identificeren als jouw hond ze op bezoek heeft.
 • Een aantal SNELLE TIPS die je een beter inzicht geven in de algemene verzorging van je hond

100% Garantie!

Om te bewijzen dat we 100% achter de richtlijnen in de gids staan, bieden wij je een ongeziene garantie aan.

Wanneer je niet tevreden bent over dit boek. Om welke reden dan ook. Dan stuur je ons de gids terug en je krijgt je geld tot op de laatste eurocent terugbetaald. Zonder vertraging en zonder excuses. Zo simpel is het!

Oh ja, het maakt niet uit wanneer je de gids terugzendt. Binnen de 60 dagen of na een 2 jaren, de garantie blijft!

Bovendien is de verzending gratis!

Ja! Ik Wil ‘EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond’ Onmiddelijk Bestellen. Nu!

Ik ben klaar om te leren hoe ik mijn hond best verzorg. Ik wil te weten komen wanneer ik de hulp van de dierenarts moet inroepen of wanneer het gezondheidsprobleem van mijn hond veilig is in mijn handen is.

Ik weet dat je gids enkel via deze site te verkrijgen is en dat ik het nergens anders kan krijgen. De gids is 333 pagina’s dik.

Ik weet ook dat de verzending gratis is.

Tenslotte weet ik ook dat ik geen enkel risico loop en dat je mij de gids volledig terug betaald. Ik weet ook dat het niet uit maakt wanneer ik de gids terugzend. Binnen een week of na een jaar, de garantie blijft!

 

Bestel EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond nu

 

Ontdek hoeveel plezier je kan hebben in je leven met een gezonde hond. Ontdek hoe zelfzeker je zelf bent als je weet hoe het lichaam van je hond in elkaar zit!

Op een beter leven voor jou en je beste vriend.

PS. Denk eraan, je ontvangt ‘EHBO voor honden – Tips voor een gezonde hond’ voor maar liefst 34.95 €. Als je dat vergelijkt met de euro’s die je kwijt zou zijn om je hond nodeloos naar de dierenarts te brengen, dan is deze gids een echt koopje!

Tot Slot: Ik heb mijn best gedaan om u te overtuigen. Ik zorg voor de gratis levering. Ik zorg voor de 100% garantie. Nu is het aan u om uw hond te helpen. Laat hem of haar niet gewoon aan zijn of haar lot over.

 Inhoudsopgave:


 1. Inleiding 8
 2. Wat is normaal? 11
  1. Basisanatomie en - fysiologie van honden 13
   1. Hondenanatomie 14
   2. Hondenfysiologie 33
  2. Het gedrag van honden en pijn herkennen 43
   1. Lichaamstaal bij honden 43
   2. Gelaatsuitdrukkingen en geluiden 46
   3. Gedragswijziging bij honden 49
  3. Pups en oudere honden, reuen en teven 52
   1. Pups 52
   2. Oude honden 54
   3. Reuen vs. teven 55
  4. Verschillen tussen rassen 56
  5. Afwijkingen van een normaal gedrag herkennen 58
   1. Terughoudendheid 58
   2. Onderzoek van snuit tot staart 60
 3. De hond gezond houden 72
  1. Het kiezen van een dierenarts 72
  2. Regelmatig een dierenarts consulteren 77
  3. Het toedienen van geneesmiddelen 79
  4. Besmettelijke ziektes en vaccinaties 84
   1. Besmettelijke ziektes 85
   2. Vaccinatieprogramma's 89
  5. Parasieten en hun behandeling 92
   1. Uitwendige (externe) parasieten 92
   2. Inwendige (interne) parasieten 100
  6. Tandverzorging 111
   1. Basisanatomie van het hondengebit 111
   2. Controle van het gebit 112
   3. De muil van de hond gezond houden 113
  7. Hondenvoedsel en voederen 116
   1. Wat zit er in jouw hondenvoedsel? 116
   2. Voeding voor iedere levensfase 120
  8. obesitas en ziekte 125
   1. Oefening, speeltjes en training 125
   2. Training 130
  9. Wassen en huidverzorging 132
   1. Voorbereiding en uitvoering 132
   2. Het baden 133
   3. Het knippen 135
   4. Proper maken 136
   5. Nagels knippen 136
   6. Kammen 139
  10. Castreren en steriliseren 144
   1. Castreren van reuen 144
   2. Steriliseren van teven 147
 4. Gezondheidsproblemen bij honden 155
  1. Ogen 155
   1. Symptomen 157
   2. Andere problemen 163
  2. Oren 171
   1. Symptomen 173
   2. Andere problemen 177
  3. Muil 181
   1. Symptomen 173
   2. Andere problemen 177
  4. Tegumentair systeem (De huid) 190
   1. Symptomen 192
   2. Veranderingen van de huid en de vacht 196
   3. Knobbeltjes en kwetsuren 202
   4. Andere problemen met de huid 211
  5. Gastro-intestinaal systeem 215
   1. Braken en oprispingen 216
   2. Diarree en constipatie 220
   3. Gewicht en eetlust 228
   4. Uitwerpselen opeten (coprofagie) 233
   5. Gras eten 234
   6. Vreemde voorwerpen opeten 235
   7. Winderigheid bij de hond 237
   8. Honden die constant aan hun lippen likken 239
   9. Gastro-intestinale kankers 240
  6. Cardiovasculair systeem (hart en bloedvatenstelsel) 241
   1. Bloedingen en wonden 241
   2. Hartfalen 242
   3. Aangeboren aandoeningen 244
   4. Anemie (bloedarmoede) 245
   5. Endocarditis 246
   6. Toxiciteit en vergiftiging 246
   7. Bloedingstoornis 247
   8. Hartworm 247
  7. Ademhalingssysteem 249
   1. Nasale ontlastingen en niezen 250
   2. Hoesten 254
   3. Ademhalingsproblemen (dyspnoe) 260
  8. Spierstelsel 264
   1. Manken 264
   2. Oorzaken van verlamming 268
   3. Verlies van evenwicht en coördinatie 275
   4. Factoren die het evenwicht beïnvloeden 279
  9. Genito-urinair stelsel 282
   1. Symptomen van het urinair systeem 282
   2. Toestand van het urinair systeem 287
   3. Het voortplantingssysteem bij reuen 291
   4. Het voortplantingssysteem bij teven 294
   5. Toestand van het voortplantingssysteem bij teven 301
  10. Het zenuwstelsel 306
   1. Obsessieve neurotische wanorde 307
   2. Beroerte 307
   3. Problemen met de ruggengraat 308
   4. Neurologische problemen bij oudere honden 309
   5. Observatie van problemen aan het zenuwstelsel 312
  11. Storing van het stofwisselingssysteem 313
  12. Allergie 318
  13. Kanker bij honden 322
   1. Symptomen van mogelijke kanker 323
 5. Verwerkingsproces van de dood van jouw hond 328
 6. Proactief zijn over de gezondheid van je hond 333