Artikels

Artikels


De medische voordelen van een hond

Honden zijn reeds vele eeuwen geliefd voor hun trouw, liefde, vriendschap en goede waakvermogen. Toch is dit niet het enige wat deze viervoeters in hun mars hebben. Denk in de eerste plaats maar aan de blindengeleidehonden die hun baasje veilig doo...

Lees meer

Blaasontsteking bij honden

Een blaasontsteking bij honden verschilt zeker van die bij mensen. Bij een hond veroorzaken bacteriën een infectie op de blaas. De bacteriën die deze infectie hebben veroorzaakt komen meestal uit het darmkanaal van de hond en komen van de huid rond ...

Lees meer

West-Highland White Terriër (Westie)

De Highland Terriër is een Schots hondenras dat stamt uit de 18de eeuw. Rond 1700 waren er vele kleine terriërs op de Schotse hooglanden (Highlands). Dandie Dinmont Terriërs ,  Skyes Terriërs , Scotties , de Cairns en de West Highland White Terri...

Lees meer

Puppycursus - De puppy ontwikkelingsfasen

Net zoals je je klaarmaakt voor de komst van een baby, vergt de aankoop van een nieuwe pup de nodige research en onderzoek in de ontwikkelingsstadia en gedragsproblemen die je zou kunnen tegenkomen. Een puppycusus is dus geen slecht idee. Puppies wo...

Lees meer

Je eerste hond, hoe ga je ermee om?

Alvorens je een hond aanschaft moet je je bedenken dat dit een verbintenis is voor een zeer lange tijd. Afhankelijk van het ras en andere factoren kunnen honden gemiddeld tien tot twintig jaar oud worden. Daarnaast is het van belang dat je de nodig...

Lees meer

Honden en vergiftiging

Je hond is een echte eter. Maar soms kan het fout aflopen en eet hij iets giftigs of iets waar honden helemaal niet tegen kunnen. Hier vind je een aantal vergiftigingen met de daarvoor bijhorende symptomen en hoe je deze vergiftiging moet behandele...

Lees meer

Wat mag je van een hondenschool verwachten?

Zijn alle hondenscholen hetzelfde? Of zit er ook kaf tussen het koren? Waar moet je op letten als je een hondenschool kiest? Welke vragen mag of moet je stellen? Zijn er verschillende trainingsmethodes? Waar moet je allemaal op letten? Het belangr...

Lees meer

Denk na alvorens een hond te kopen

Je wilt een hond kopen? Dat is enorm spannend en zeker en vast ook heel leuk. Tegenwoordig kan je bijna overal een hond kopen. Toch moet je eerst goed nadenken . Hoe kies je welke hond je wil? Aan welke elementen moet je zeker denken als je er één ko...

Lees meer

Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel stamt af van de spanielrassen die al vroeg in grote delen van Engeland als erfhonden voorkwamen. Tijdens de ontwikkeling van het ras hebben veel typeveranderingen plaatsgevonden. In de jaren dertig van deze eeuw werden alle kleuren...

Lees meer

Met je hond naar de hondenshow

Vele hondeneigenaars dromen ervan om met hun hond te pronken op een hondenshow . Het is een kans om de schoonheid van je hond met veel trots tentoon te stellen en om met andere hondeneigenaren in contact te komen. Maar hoe begin je er nu eigenlijk a...

Lees meer

Hoe train je een reddingshond?

Er zijn veel redenen waarom honden ‘vrienden van de mens’ worden genoemd. Een van die redenen is natuurlijk het feit dat honden nuttig zijn in noodsituaties. Het trainen van een reddingshond heeft, net zoals gehoorzaamheids- en behendigheidstraini...

Lees meer

Houd je je hond binnen of buiten?

Alvorens men een hond aankoopt weet men vaak al waar deze zijn verblijf zal krijgen. Zo zal een hond die dienst doet als gezelschapsdier eerder een mandje binnenshuis krijgen, terwijl een waakhond vaker buiten in een kennel wordt geplaatst. ...

Lees meer

Je hond ontwormen

Honden maken deel uit van ons gezin. We aaien ze, knuffelen en spelen met ze. Maar dit is niet altijd zonder risico! Tot negentig procent van de pups en tot dertig procent van de volwassen honden kan met wormen of andere darmparasieten besmet zijn. D...

Lees meer

Speelgoed kiezen voor je hond

Wanneer je speelgoed kiest voor je hond , moet je op enkele zaken letten. Het ras van de hond is belangrijk, maar ook zijn gevoeligheid voor geluiden en de leeftijd van je hond bepalen voor een groot deel welke soort, maat en stijl van speelgoed je ...

Lees meer

Help, mijn puppy springt op de zetel!

Stel je voor: je hebt een puppy . En dat is zeker en vast een schattig exemplaar. Zijn grote, donkere ogen doen je helemaal smelten. Hij is zo schattig dat je hem af en toe net iets meer toelaat dan zou mogen. Je puppy springt op de zetel , maar jij ...

Lees meer

Nagels knippen bij honden

Weinig mensen met een hond beseffen hoe belangrijk het knippen van de nagels van hun hond is. Er zijn mensen die zeggen dat de nagels van hun hond vanzelf afslijten wanneer deze over harde ondergronden loopt, zoals over betonnen straten bij wande...

Lees meer

De Soft Coated Wheaten-Terrier

Het opmerkelijkste kenmerk aan de Soft Coated Wheaten-Terriër is de vacht. Deze is zeer lang en bijzonder zacht, maar vraagt om veel verzorging. De haren vallen immers niet uit zoals bij de meeste hondenrassen. Dit maakt hem tot een hypoallergene h...

Lees meer

Verzorgingsgids voor honden

Net zoals mensen, hebben honden behoefte aan een goede verzorging . Een goede verzorging betekent niet allen er goed uitzien en lekker ruiken, maar vooral het zorgen voor een goede hygiëne . Als een hond niet goed verzorgd wordt, heeft hij een grot...

Lees meer

Honden in een oorlog (Oorlogshonden)

Hoewel het voor vele mensen onbekend is, worden honden reeds eeuwenlang ingezet in de oorlogsstrijd . Zo werden honden reeds ingezet door de oude Egyptenaren. Later bewezen ze hun diensten aan Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Rusland, enkele Azi...

Lees meer

Onderkoeling bij honden

Onderkoeling kan leiden tot de dood van je hond . Dit geldt echter slechts voor kleinere rassen die er niet zo goed tegen zijn bestand en heel kort haar hebben. Toch kan het ook bij de sterke winterrassen voorvallen. Als je onderkoeling vaststelt bi...

Lees meer

Zelf hondenvoeding bereiden om schadelijke stoffen uit te schakelen

Voor de mens is een gezonde voeding zeer belangrijk om de gezondheid optimaal te houden. Dit geldt ook voor de hond . Veel baasjes zijn zich er niet van bewust dat commerciële hondenvoeding schadelijke stoffen kan bevatten die de gezondheid van hun ...

Lees meer

Diabetes bij honden

Drinkt en urineert jouw hond plots veel meer? Vermagert hij terwijl hij meer eet dan gewoonlijk? Dan kan jouw hond aan diabetes lijden. Diabetes is een ziekte die zo snel mogelijk behandeld moet worden. Breng je hond dus zeker op tijd naar de diere...

Lees meer

De juiste hondenfokker, hoe vind je hem?

Je hebt beslist: je wil een hond ! Nu zul je een tweede knoop moeten doorhakken: waar ga je hem halen? Een hond kun je op veel plekken halen, in de dierenwinkel, het hondenasiel, ... Als je echter een pure rashond wil, dan ga je best op zoek naar een ...

Lees meer

De Ziekte van Carre of Distemper

Heeft jouw hond geen eetlust en loopt hij er futloos bij? Heeft hij last van lopende ogen en neus? Hoest hij en heeft hij diarree? Ga dan onmiddellijk naar jouw huisarts! Misschien heeft hij de besmettelijke ziekte van Carré opgelopen. Dit is een z...

Lees meer

De mopshond, op en top schattig

Hun kleine gestalte en gefronste snoetje verovert direct je hart. Mopshonden zijn dan ook van de kleinste hondjes die er zijn. Naast het hoge knuffelgehalte, zijn ze heel speels, aanhankelijk, vrolijk en soms koppig. Mopshonden hebben een heel aang...

Lees meer