Artikels

Artikels


Parvovirose bij honden

Wanneer je een hond hebt, is het belangrijk alert te zijn voor symptomen van Parvovirose . Als jij of je dierenarts dit probleem hebben vastgesteld bij je hond, is het belangrijk dat je de juiste medicatie toedient aan je hond, voor zijn eigen gezon...

Lees meer

Waar kan je best een puppy of pup kopen?

Ach we weten het allemaal: Als we een klein pupje uit een nestje ophalen is de ene pup nog leuker dan de andere, maar waar moet je nu allemaal op letten als je besluit een puppy te kopen? Je kan puppy’s op veel verschillende plaatsen kopen. Soms zie je ze in dierenwinkels, je vindt advertenties in een krant of op internet, je krijgt een tip via een rasvereniging of je gaat naar een fokker. Zorg dat je altijd naar een asiel gaat of een erkende fokker. ...

Lees meer

Klik op ‘Like’ en laat de baas van ons webteam afzien

Team Inventis is verantwoordelijk voor het bouwen van www.hondencentrum.com. Dat is op zich al een huzarenstukje, maar hun volgende uitdaging is nog groter: Op 25 juni lopen 13 teamleden van webbouwer Inventis de Midnight Sun Marathon. Lopers uit mee...

Lees meer

Hartwormen bij honden

Hartwormen zijn de meest levensbedreigende hondenwormen. Ze hechten zich namelijk vast in het hart en de longslagaderen en kunnen uiteindelijk tot de dood leiden. De grootste bezorgdheid is dat veel hondeneigenaars niet weten hoe deze parasieten word...

Lees meer

Mastiff

Uiterlijke kenmerken Mastiff De Mastiff is een groot hondenras dat een lengte van 68cm tot 84 cm en een gewicht tot 91 kg kan aannemen. Toch verblijft de Mastiff liefst binnenshuis. Dit maakt de Mastiff een ongeschikte hond voor appartementbewoner...

Lees meer

Een halsband voor je hond

De juiste halsband van een hond varieert met leeftijd, ras en algemeen gedragspatroon. Een halsband moet zo strak zitten dat minstens twee mensenvingers er nog onder kunnen. Aan de halsband kan de hond best de noodzakelijke identificatie dragen zoa...

Lees meer

Rashonden: Rashond of Rasloze hond (Kruising)? Discussieer mee!

Dit artikel is niet bedoeld om rashonden en hun fokkers of kwekers in een slecht daglicht te plaatsen. Het is wel de bedoeling om toekomstige hondeneigenaren te wijzen op de mogelijke complicaties bij rashonden. Voor- en nadelen van een rashond Het...

Lees meer

Hyperplasie bij oudere honden

Hyperplasie van de prostaat is het verschijnsel waar het aantal cellen in de klier wordt uitgebreid en de klier dus veel groter wordt dan voordien. Deze medische aandoening stelt men vast bij zeker 2 op de 3 oudere reuen. Ze wordt veroorzaakt doord...

Lees meer

Welke puppy past bij mij?

Een puppy kies je niet zomaar. Er zijn enkele zaken waar je eerst goed moet over nadenken. Al te vaak wordt deze stap overgeslagen en kiest men voor de schattigste van de bende. Enkele maanden later belandt deze schattige puppy in een asiel, omdat he...

Lees meer

Wat moet je weten vooraleer je een hond koopt?

Honden kunnen perfecte maatjes voor je zijn. Je kunt lekker met ze spelen en knuffelen. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Honden moeten goed verzorgd worden. Sommigen nemen meer tijd in beslag dan anderen, dus bedenk goed waar je aan begint voordat je een hond aanschaft. Je eigen dier is jouw verantwoordelijkheid, dus zorg er goed voor. ...

Lees meer

Labrador

De Labrador retriever of kortweg labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador. Hij stamt af van de St. Johns-hond. Vanuit dit ras is vanaf midden 19de eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de Gor...

Lees meer

Kleine Honden

In volgend artikel bespreken we de populairste kleine honden . Meer kleine honden vind je bij onze verschillende hondenrassen . De kleinste hond: De Chihuahua (ook wel ooit fout geschreven als Chiwawa) De Chihuahua is afkomstig uit Mexico. Z'n naa...

Lees meer

De belangrijkste hondenziektes

Voor de gemakkelijkheid maken we een onderscheid tussen hondenziektes voor puppies en oudere honden . Maar eigenlijk kan iedere hond deze ziektes of ongemakken krijgen. Als je twijfeld of je hond aan een van de ziektes lijdt, ga je best naar een die...

Lees meer

De geschiedenis van de hond

Honden zijn gekend als de beste vriend van de mens. Ze nemen een belangrijke plaats in in onze maatschappij. Veel mensen houden een hond als huisdier. De geschiedenis van de hond is duizenden jaren oud! Wolven en honden: gelijkenissen. Door DNA-o...

Lees meer

Schijnzwangerschap of schijndracht bij je hond

Wat is een schijndracht? Wat moet je doen bij een schijnzwangerschp? Hier gaan we in dit artikel verder op in: Na de eisprong vormen de eierstokken 'speciale lichaampjes' die het zwangerschapshormoon progesteron produceren. Als er geen bevruchting pla...

Lees meer

Struviet en struvietstenen bij honden

Hoe ontstaan struvietstenen? Struvietstenen in de urinewegen of blaasstenen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een infectie van de blaas. Deze infectie wordt veroorzaakt door de stafylokokkenbacterie. Deze bacterie leeft van het ureum ...

Lees meer

Hoe kan je je hond snel en makkelijk zindelijk maken ?

Laat het ons nu eens hebben over hoe je je hond zindelijk kan maken. De methode die ik daarvoor gebruik, werkt zowel bij puppies als bij volwassen honden waar je nog steeds zindelijkheidsproblemen mee hebt. Gelukkig maak je puppies op net dezelfde ...

Lees meer

Reizen met je hond

De meeste honden gaan graag op avontuur, daarom houden ze zo van reizen . Het is hun natuurlijke jachtinstinct dat hen aanzet om nieuwe mensen te leren kennen en om nieuwe plaatsen te verkennen. Toch kan het een probleem zijn vermits een hond meen...

Lees meer

Commerciële of zelfgemaakte hondenvoeding? Discussieer mee!

Met de huidige hondenvoeding , die te verkrijgen is in de supermarkten en winkels, is het onmogelijk te weten wat jouw huisdier in werkelijkheid te eten krijgt. We staan er niet bij stil, maar commerciële hondenvoeding kan bij heel wat honden erns...

Lees meer

Veelvuldig urineren bij honden

Tijdens het uit laten van je hond kan het voorvallen dat hij heel veel zal urineren . Het kan als baasje voor jou een echte overlast zijn als dit gebeurt. De grootste oorzaak die aan de basis ligt van dit probleem is dat de hond veel te veel water d...

Lees meer

Overgewicht bij honden.

Overgewicht is een van de grootste gezondheidsproblemen van de 21ste eeuw. Niet enkel worden onze kinderen er steeds vaker mee geconfronteerd, ook bij honden doet zich dit probleem zich steeds vaker voor. Wat veroorzaakt dit overgewicht? Genen ...

Lees meer

De Boxer, niet zomaar een hond

De boxer is een hond die behoort tot de dogachtigen. De boxer is verwant met de vele rassen die zich ontwikkelden uit de Molossian Hound. In Duitsland werd deze Molossian Hond, de Bullenbeisser, een zeer moedige dog die ingezet werd voor de jacht ...

Lees meer

De medische voordelen van een hond

Honden zijn reeds vele eeuwen geliefd voor hun trouw, liefde, vriendschap en goede waakvermogen. Toch is dit niet het enige wat deze viervoeters in hun mars hebben. Denk in de eerste plaats maar aan de blindengeleidehonden die hun baasje veilig doo...

Lees meer

Blaasontsteking bij honden

Een blaasontsteking bij honden verschilt zeker van die bij mensen. Bij een hond veroorzaken bacteriën een infectie op de blaas. De bacteriën die deze infectie hebben veroorzaakt komen meestal uit het darmkanaal van de hond en komen van de huid rond ...

Lees meer

West-Highland White Terriër (Westie)

De Highland Terriër is een Schots hondenras dat stamt uit de 18de eeuw. Rond 1700 waren er vele kleine terriërs op de Schotse hooglanden (Highlands). Dandie Dinmont Terriërs ,  Skyes Terriërs , Scotties , de Cairns en de West Highland White Terri...

Lees meer