Wat een hond niet mag eten

Wat een hond niet mag eten
Door je hond gezonde, aangepaste voeding te geven hou je hem in topvorm. Helaas weet je hond zelf niet wat goed voor hem is. Daarom is het belangrijk dat je zelf goed weet wat je hond wel en niet mag eten.

Sommige etenswaren die wij zelf graag eten zijn giftig voor je hond. Geef hem dus niks dat niet speciaal voor hem gemaakt is. Geef je hem toch iets anders dan kan hij ziek worden of zelfs dood gaan. Als je twijfelt kan je best even contact opnemen met de dierenarts. Hij weet precies wat je hond mag hebben.

Enkele etenswaren die je hem zeker niet mag geven zijn:

Chocolade:
Chocolade is zeer giftig voor je hond. De stof theobromine in chocolade kan zorgen voor hartkloppingen en diarree. Uiteindelijk kan je hond hieraan dood gaan.

Druiven en rozijnen:
De maag van je hond kan hier niet tegen. Druiven en rozijnen veroorzaken diarree. Ook kan je hond er van gaan overgeven.

Rauwe vis:
Rauwe vis kan schadelijke bacteriën bevatten die voedselvergiftiging veroorzaken.

Katteneten:
Katteneten is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor katten. Voor honden bevat het te veel vetten en proteïnen.

Melk:
Een hond kan melk erg slecht verteren.

Champignons:
Grote hoeveelheden champignons zorgen voor nierproblemen. Hierdoor kan je hond in een coma raken en uiteindelijk dood gaan.

Aardappelen en tomaten:
Aardappelen en tomaten vallen onder de groep nachtschade groenten. Vooral rauw zijn ze gevaarlijk voor je hond. Ze kunnen schade veroorzaken aan de nieren en het centrale zenuwstelsel.

Alcohol:
Alcohol kan niet goed door de lever van je hond worden afgebroken. Dit zorgt voor beschadiging van de lever. Zonder een goed werkende lever kan je hond dood gaan.

Noten:
Noten bevatten te veel fosfor voor een hond. Door een teveel aan fosfor kunnen nierstenen ontstaan. In walnoten kan er een schadelijke schimmel voorkomen waar je hond ziek van wordt.

Cafeïne:
Cafeïne is voor je hond een giftige stof. Het zorgt voor een versnelt hartritme, ongecontroleerde trillingen en bloedingen.

Mocht je hond toch iets hebben opgegeten dat niet voor hem bedoeld was dan kan je best je dierenarts om raad vragen. In dringende gevallen neem je de hond mee naar de arts zodat hij direct kan worden behandeld.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


8 reacties

Heb ook vernomen ... look en ajuin ! EMO 2

Veerle Robijn

Look mag maar in zeer beperkte hoeveelheid. Het is de lookplant die giftig zou zijn, niet de bol. Toch opletten hiermee want te veel look zorgt voor bloedstollingsproblemen.
Wij geven schapenvetbolletjes met look tegen ongedierte als luizen, vlooien en teken. EMO 1

Veerle : Schapenvetbolletjes ?
Maak je die zelf of koop je die ?
Weeral iets bijgeleerd .
Sta wel altijd open voor nieuwe natuurlijke dingen om onze viervoeters te helpen .EMO 1EMO 8

Ellen Muiderman

Mijn hond is gek op snoeptomaatjes!
Heb ik haar dus al die tijd iets gegeven wat slecht voor haar is

Maurice Mannaerts

wij geven ELIMINALL tegen de teken en luizen 1 x per maand op het blote vel tussen de schouderbladen smeren en voor de rest geven gewone hondenbrokken ook als snoepje EMO 1

een soepjes van diverse groenten over hun eten daar zijn ze dol op
Tomaat, prei , maar vooral wortels in de soep..Nooit last van gehad
Ook niet van tomatensaus met vleesballetjes ...vinden ze erg lekker
Wij geven Duck compleet als hoofdmaaltijd , met wat vlees
..Om eens lekker te kraken hebben ze ook een portie brokken en/of ander kraakmateriaal
Fruit: sommige lusten wel een stukje appel of appelsien
Maar vooral een wortel af en toe kunnen ze apprecieren

Veerle Robijn

@ Patricia4: wij kopen die in Maxizoo/ Zoomart maar ze zijn waarschijnlijk ook in andere dierenzaken te koop. Wij geven momenteel het merk "Rodi" maar hebben ook al het merk "Biofood" gegeven. Ik geef het elke dag anders heb je er geen effect van.

hilde Eysermans-Bogaerts

Ik geef al jaren proplan en eukanuba nu voor senioren enEMO 1 vlees gekookt en een beetje saus van het vlees dat ik maak voor ons.


Een reactie plaatsen