Artikels

Artikels


Dag van de Hond - Nederland

Eindelijk een speciale dag voor onze trouwe viervoeter. De raad van beheer organiseert deze zondag 22 mei de landelijke “Dag van de Hond” Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenaren op meer dan 45 plaatsen in het land terecht voor inform...

Lees meer

Wat voor hond past bij mij?

Je hebt eindelijk een besluit genomen: Je wil een hond . Maar wat nu? Als het besluit om een hond in huis te halen is genomen moet natuurlijk nog de keuze worden gemaakt welk ras men wilt nemen. Als je afgaat op de mooie lieve hoofdjes van de pups vre...

Lees meer

Je hond en de zomer

Zomers weer is fijn, maar te warm kan voor onze hond best belastend zijn. Alle honden, maar vooral die met korte snuiten, hart- en/of longklachten of overgewicht kunnen erg veel last hebben van het warme, benauwde weer. Hoe kunt u uw hond ook van d...

Lees meer

Zwemmen met je hond

Honden die regelmatig zwemmen voelen zich beter, zijn sterker, fitter en lopen minder risico op de ontwikkeling van allerlei ziekten. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf en brengt zwemmen een fijne afkoeling bij warm weer. En samen met je hond z...

Lees meer

Urinewegeninfectie bij je hond

Wat veroorzaakt deze urinewegeninfecties? Een infectie van de urinewegen wordt veroorzaakt door bacteriën uit het spijsverteringsstel die hun weg hebben gevonden naar de urinewegen en de blaas. Eens in de urinewegen gaan deze bacteriën infecties veroo...

Lees meer

De labrador: Wat te doen op de eerste dag

De labrador is een liefdevolle, hartelijke, aaibare, geduldige hond. Ze zijn zeer intelligent, loyaal en welwillend met sterke geesteskracht. Levendig en opgewekt als ze zijn houden ze van spelen; met name in water want ze houden van zwemmen! Ze hebben een uitstekend, betrouwbaar temperament en zijn vriendelijk, geweldig met kinderen en gelijkmoedig aan andere honden. Ze verlangen naar menselijke aandacht en moeten het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van de familie. ...

Lees meer

Hill’s Science Plan: Het belang van goede voeding

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol speelt bij uw eigen gezondheid en welzijn; hetzelfde geldt voor uw hond. Hondenvoeding varieert van iets dat een hond in leven houdt, tot voeding die zelfs bepaalde gezondheidsproblemen kan helpen voorkom...

Lees meer

Vlooien bij honden

Vlooien zijn vreselijke beestjes, zeker voor de mens en zijn huisdieren. Al snel zie je je hond zichzelf overal krabben en likken. Het is een echte plaag. Vanaf het moment dat er één terug te vinden is, zul je snel vele andere merken. Voor je het w...

Lees meer

Je hond en warm weer: Waar moet je op letten?

Tijdens de zomerperiode is er vaak tijd voor ontspanning, sport, genieten van een picknick, uitstapjes naar zee en tuinfeestjes. Allemaal leuk, maar de zomermaanden kunnen soms gevaarlijk zijn voor onze honden . Zonnesteek en uitputtingsverschijnse...

Lees meer

De hond bestudeert ons voordat hij gaat bedelen

Onderzoek toont aan dat onze geliefde honden in staat zijn om sociale interacties tussen mensen te bestuderen en daar dan conclusies uit te trekken. De slimme hondenrassen onthouden wie veel geeft en wie gierig is, om ze dan in twee groepen in te del...

Lees meer

Recepten voor honden

Als je wat meer afwisseling wil brengen in de voeding van je hond , of als je hem/haar af en toe eens op een snoepje wil trakteren… dan zijn hier enkele gezonde recepten die je je hond met veel plezier kan serveren. Aan de slag ½ kg rauw rundgehak...

Lees meer

Vijf tips om de beste dierenarts te kiezen voor je hond

Als je nog geen dierenarts gevonden hebt, of in het verleden nog niet met een dierenarts hebt gewerkt, moet je op zoek. Kies een arts waarbij je je op je gemak voelt, die je vragen volledig beantwoord en je antwoorden geeft die je begrijpt. Je hebt...

Lees meer

De hond en zijn zintuigen

De reukzin van de hond De hond is een neusdier. Hij leeft vooral in een wereld van reuk. Zijn reukzin is voor ons - ogendieren - onvoorstelbaar scherp. Zo kan hij het zweet van mens en dier in miljoenvoudige verdunning waarnemen en herkennen! Hetzel...

Lees meer

Nuttige hondentrucs of hondenkunstjes

U doet veel voor uw hond , nietwaar? U doet nuttige dingen, liefdevolle dingen, vrolijke dingen, dingen die zijn leven kunnen redden. Kunt u een reden bedenken waarom hij niet hetzelfde voor u zou doen? Wij ook niet. Hij kan u tijd en energie besparen...

Lees meer

Welke soorten honden bestaan er?

Honden worden tegenwoordig vooral beschouwd als gezelschapsdier of waakhond. Vroeger werden ze echter vooral gefokt om te werken. Zo creëerde men verscheidene hondenrassen die onder te verdelen zijn in drie categorieën: sporthonden, jachthonden en werkhonden. Het is pas in de 19de eeuw dat men honden is beginnen fokken naar een bepaald schoonheidsideaal. Sindsdien zijn er vier basiscategorieën bijgekomen en een extra categorie waaronder verschillende hondenrassen worden ingedeeld. ...

Lees meer

Loopsheid

De loopsheid is de vruchtbare periode van de teef . Deze periode herken je doordat het geslachtsdeel van je hond meer is opgezwollen als normaal en de teef hieruit druppeltjes bloed verliest. Tijdens deze periode kan ze gedekt worden. Een teef is ...

Lees meer

Neutralisatie op zeer jonge leeftijd of Early Age Neutering

Er zijn de laatste tijd enkele vragen aan Inge gesteld over Early Age Neutering . Vandaar dat ze met behulp van de KNMvD website een artikel geschreven heeft. In de Verenigde Staten worden pups en kittens soms op de zeer jonge leeftijd van 6 tot 8 we...

Lees meer

Parvovirose bij honden

Wanneer je een hond hebt, is het belangrijk alert te zijn voor symptomen van Parvovirose . Als jij of je dierenarts dit probleem hebben vastgesteld bij je hond, is het belangrijk dat je de juiste medicatie toedient aan je hond, voor zijn eigen gezon...

Lees meer

Waar kan je best een puppy of pup kopen?

Ach we weten het allemaal: Als we een klein pupje uit een nestje ophalen is de ene pup nog leuker dan de andere, maar waar moet je nu allemaal op letten als je besluit een puppy te kopen? Je kan puppy’s op veel verschillende plaatsen kopen. Soms zie je ze in dierenwinkels, je vindt advertenties in een krant of op internet, je krijgt een tip via een rasvereniging of je gaat naar een fokker. Zorg dat je altijd naar een asiel gaat of een erkende fokker. ...

Lees meer

Klik op ‘Like’ en laat de baas van ons webteam afzien

Team Inventis is verantwoordelijk voor het bouwen van www.hondencentrum.com. Dat is op zich al een huzarenstukje, maar hun volgende uitdaging is nog groter: Op 25 juni lopen 13 teamleden van webbouwer Inventis de Midnight Sun Marathon. Lopers uit mee...

Lees meer

Hartwormen bij honden

Hartwormen zijn de meest levensbedreigende hondenwormen. Ze hechten zich namelijk vast in het hart en de longslagaderen en kunnen uiteindelijk tot de dood leiden. De grootste bezorgdheid is dat veel hondeneigenaars niet weten hoe deze parasieten word...

Lees meer

Mastiff

Uiterlijke kenmerken Mastiff De Mastiff is een groot hondenras dat een lengte van 68cm tot 84 cm en een gewicht tot 91 kg kan aannemen. Toch verblijft de Mastiff liefst binnenshuis. Dit maakt de Mastiff een ongeschikte hond voor appartementbewoner...

Lees meer

Een halsband voor je hond

De juiste halsband van een hond varieert met leeftijd, ras en algemeen gedragspatroon. Een halsband moet zo strak zitten dat minstens twee mensenvingers er nog onder kunnen. Aan de halsband kan de hond best de noodzakelijke identificatie dragen zoa...

Lees meer

Rashonden: Rashond of Rasloze hond (Kruising)? Discussieer mee!

Dit artikel is niet bedoeld om rashonden en hun fokkers of kwekers in een slecht daglicht te plaatsen. Het is wel de bedoeling om toekomstige hondeneigenaren te wijzen op de mogelijke complicaties bij rashonden. Voor- en nadelen van een rashond Het...

Lees meer

Hyperplasie bij oudere honden

Hyperplasie van de prostaat is het verschijnsel waar het aantal cellen in de klier wordt uitgebreid en de klier dus veel groter wordt dan voordien. Deze medische aandoening stelt men vast bij zeker 2 op de 3 oudere reuen. Ze wordt veroorzaakt doord...

Lees meer