De Franse Bulldog en kinderen, dieren en andere honden

Franse bulldog en kind
Franse bulldogs zijn echt geschapen als gezelschapsdieren. Het was nooit de bedoeling om werkhonden of atleten van ze te maken. En het ras is sindsdien niet veranderd. Dit maakt van de Franse Bulldog een goede keuze voor gezinnen die graag veel tijd spenderen aan het houden van en samen zijn met hun huisdier. En dus minder voor de sportende medemens die in een hond een “jog-partner” zoekt.

De Franse Bulldog wordt vaak gekozen voor zijn”gemakkelijk onderhoud” en weinig specifieke noden. Maar vergeet zeker niet dat een hond altijd noden en behoeften heeft. En dus niet 24 uur per dag binnen in de sofa kan en mag liggen. En ook een evenwichtige voeding en verzorging nodig heeft. Maar het klopt wel dat een Franse Bulldog over het algemeen gemakkelijk in de dagdagelijkse routine van een familie past.

De Franse Bulldog en kinderen

Voor gezinnen met kinderen is de ultieme vraag wanneer men voor een hond wil gaan: “Is het een kindvriendelijk ras en past dit ras in ons gezin?”. Een zeer belangrijke vraag voor het welzijn van de kinderen, maar ook de hond.

Over het algemeen is de Franse Bulldog goed met kinderen. Ze spelen graag, zijn niet te energiek en kunnen fysiek ook geen lange en intensieve spelperioden aan. Als ze buiten spelen in warm weer hou je ze best in het oog, omdat ze dan moeilijk gaan ademen. Hitte is zeker niet hun beste vriend.

Het is ook aan te raden dat een Franse Bulldog op jonge leeftijd geïntroduceerd wordt bij een gezin met kinderen. Op die manier wennen ze op jonge leeftijd al aan kinderen. Een oudere hond die niet gewoon was aan kinderen kan wel sneller gefrustreerd worden.

Het moet ook aangehaald worden dat een Franse Bulldog niet speciaal heel tolerant is voor een kleine tik of iets anders wat een klein kind, zonder dat dat kind het wil, wel eens kan uitdelen. (Niet dat hij aggressief wordt, maar hij kan wel eens geïrriteerd raken)

Al bij al past een Franse Bulldog volgens ons iets beter bij gezinnen met oudere kinderen, maar kan hij ook perfect aarden bij gezinnen met jongere kinderen. Vergeet wel niet om je hond en kinderen goed op te leren. De hond moet zijn grensen kennen, maar de kinderen ook. Als je je kinderen een hond wil geven waarmee ze dagelijks uren actief in de tuin kunnen spelen, dan kies je wel best een ander ras.

Een Franse Bulldog en andere dieren

Een Franse bulldog is niet bepaald dol op andere dieren, maar net zoals bij jonge kinderen, kan je hen er op jonge leeftijd wel aan laten wennen. Als ze vanaf jongsafaan gewend zijn aan andere dieren, tollereren ze hen wel. Je moet niet verwachten dat een Franse Bulldog de beste vrienden wordt met je kat, maar hij zal je kat ook niet aanvallen of iets in de weg leggen. Meestal zal de kat gewoon genegeerd worden. Maar stiekem eist een Franse Bulldog toch liefst alle aandacht van zijn baasjes op. Dus hij kan gerust zonder andere huisdieren of speelkameraadjes.

De Franse Bulldog en andere honden

Hier kunnen we hetzelfde zeggen als we hierboven al geschreven hadden. Als ze vanaf puppy leeftijd aan de andere hond kunnen wennen, dan zal het over het algemeen perfect verlopen. Als hij plotseling met een andere hond moet samenleven, dan kan je best even afwachten en beide honden een tijdje in de gaten houden.

Over het algemeen kan een Franse Bulldog perfect in harmonie met kinderen, dieren en andere honden samen leven. De basis hiervoor is wel dat de bulldog een eigen stekje heeft waarin hij zichzelf kan zijn. Hier kan hij zich ook rustig terugtrekken zonder gestoord te worden. Het is belangrijk dat de kinderen en andere dieren zich hier ook aan houden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen