Je Franse Bulldog trainen en opvoeden

Franse Bulldog en kind
Omdat Franse Bulldogs zo gesteld zijn op mensen en ons echt willen plezieren, vinden we het op zich niet zo moeilijk om hen te trainen. Hun training moet je consequent en op een goede manier aanpakken. Ze kunnen een beetje koppig zijn, maar dat geld eigenlijk voor alle hondenrassen. Als je van de opvoeding en training een spelletje maakt zijn ze helemaal in hun sas. Ze zullen de hele tijd willen “spelen”.

De Franse bulldog is een vrij intelligent ras

Wat intelligentie betreft scoort de Franse Bulldog vrij goed ten opzichte van andere rassen. Niet zo goed als sommige herders, maar de Franse bulldog behoort zeker tot de slimste bulldoggen. Over alle hondenrassen heen scoren ze gemiddeld.

Het komt er op neer dat de Franse Bulldog een vrij intelligent ras is, dat graag speelt en met mensen bezig is. Als je genoeg tijd en energie in het ras steekt, zal hij of zij zeer snel leren en zullen jullie heel veel plezier aan elkaar beleven.

Hetzelfde geld voor de zindelijkheidstraining. Iets wat we veel horen is: Hoe groter het ras, hoe gemakkelijker de zindelijkheidstraining verloopt. Maar dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de hoeveelheid tijd die er in de zindelijkheidstraining gestoken wordt. Een groter ras maakt natuurlijk ook meer rotzooi en dan wordt er al eens sneller meer tijd in gestoken :-)

Franse bulldogs vallen zowat in het midden. Niet heel groot en niet heel klein. Dus hun plasjes willen we in het huis toch zeker vermijden. Maar geen nood: Het is hen vrij gemakkelijk aan te leren.

Beweging: Veel, maar niet te lang

De Franse Bulldog is niet het ras dat naast je loopt als je gaat joggen. Ze houden van korte wandelingen als het ten minste niet te warm is buiten. Een “Frenchie” mag je nooit in te hoge temperaturen laten rondlopen. Ze houden dus absoluut van een korte wandeling en een lang middagdutje erna. Maar die korte wandeling mag je zeker drie, vier keer per dag doen.

De Franse Bulldog speelt heel graag, maar je mag zo een spel niet te lang laten duren. Ze zullen zich na een tijdje forceren en ademen wordt dan moeilijker en moeilijker. Dus na het spel las je best een rustpauze in. Dit is het ideale tijdstip om samen wat te rusten en te knuffelen. Ze zullen nooit kwaad zijn als je hen extra affectie geeft.

Training en opvoeding

Het is volgens ons niet absoluut noodzakelijk om naar de hondenschool te gaan, maar het kan natuurlijk nooit geen kwaad. En het maakt de training en opvoeding natuurlijk ook sneller en effectiever. Wil je een Franse Bulldog op een goede, eenvoudige en consequente manier trainen en opvoeden dan willen wij je graag het boek “Je hond opvoeden” adviseren.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

V. Edwin

Volgens mij gaat dit ook op voor de Chihuahua, de mopshond en waarschijnlijk nog een aantal andere kleinere rassen.

Jos Vanaken

De buren hebben er ook zo eentje en ze hebben hem toch goed getraind gekregen. Franse Buldogg is toch een schattige, actieve hond. Hij kan je zo enthousiast verwelkomen EMO 1

Nicole Geens

Vrienden van ons hebben een frans bulleke, al gaat die soms toch wel mee voor grotere wandelingen. Maar als hij geen zin heeft, dan vertikt hij het om een poot voor de andere te zetten.
Verder wel een heerlijk karaktertje, speels en intelligent, en altijd blij om je te zien.

Wallet Harriette

Nou naar een uur wandellen is onze Ziva Franse buldog pup nog niet moe


Een reactie plaatsen