10 Leuke dingen om deze zomer met je hond te doen

Leuke dingen om deze zomer met je hond te doen
Tijdens de zomermaanden valt er weer heel wat te beleven voor jou en je hond. Het is de periode bij uitstek om met je trouwe viervoeter te genieten van het mooie weer, de heerlijke geuren en de vele mooie wandelingen. Hij vindt het geweldig om met jou op stap te gaan. Zet zoveel mogelijk van onderstaande activiteiten op je to-do list en je hond zal je dankbaar zijn.


Ga naar het strandIn tegenstelling tot hun baasjes die zich zorgen maken over ‘tanlines’ hebben honden enkel aandacht voor het weidse strand en het woelige water. Kijk toe hoe je hond Baywatch-gewijs over het strand rent en iedere stok van de verdrinkingsdood redt. Zo’n sprintje trekken in het zand is voor je viervoeter de ideale workout en dubbel zo leuk als een normale wandeling.


Laat je graafmachine maar gravenHoewel ze waarschijnlijk geen zandkasteel kunnen bouwen, graven honden wel als de beste. Net als kinderen houden ze ervan om te graven en te spelen op het strand. Pas wel op, dat graven heeft soms een reden. Hou dus steeds een oogje in het zeil en een poepzakje in de hand om eventuele ‘verborgen’ schatten op te ruimen voordat iemand anders ze ontdekt.


Dip je voeten en poten in het waterHou je niet van die nattehondengeur en het zand in je auto na een wandeling aan de zee? Chill dan gewoon wat aan het zwembad met je hond. Chloorwater laat immers geen vervelend zeewiergeurtje achter en van zand is er aan het zwembad ook geen sprake. Vooraleer je in het water springt, mag je wel niet vergeten je hond te laten plassen. Honden zullen het immers gewoon laten lopen als de nood hoog is!


Zet je sproeier aanVerkoeling nodig maar heb je geen zwembad? Zet dan gewoon de sproeier op in je eigen tuin. Je hond zal dit vast geweldig vinden. Net zoals jij vroeger als kind in adamskostuum giechelend door de sproeier liep, zal je viervoeter zich even hard amuseren!


Loop niet achter de ijskar aanEen ijshoorntje mag dan veel mooie herinneringen oproepen, geef ze onder geen beding aan je trouwe viervoeter. Ijsjes zijn immers heel slecht voor je hond! Ze zitten boordevol lactose en geraffineerde suiker. In plaats van achter de ijskar aan te hollen, doe je er dus beter aan om achter je hond aan te lopen. Beter voor jouw gezondheid en die van je hond!


Blijf in de schaduwHoewel jij misschien graag in het zonnetje ligt te bakken, zijn honden niet zo’n grote liefhebbers van zonnebaden. Zij geven de voorkeur aan een plekje in de schaduw. Geen wonder met zo’n dikke pels. Jij wil toch ook niet in de volle zon in een dikke pelsjas rondlopen? Zorg er dus voor dat je hond of pup niet te veel moet afzien van de hitte en reserveer het schaduwrijke plekje onder de boom of parasol voor hem.


Ga ‘s avonds buiten chillenHet ideale moment om buiten nog wat met je hond te relaxen is wanneer de zon wat minder fel schijnt en het begint af te koelen. Een wandeling bij zonsondergang vindt je hond ongetwijfeld top want dan voelt ‘ie zich niet langer een ‘hot dog’.


Ga eens lekker wandelenHonden houden van een outdoor avontuur, de ene al wat meer dan de andere. Een Cocker Spaniel trekt graag de bossen in terwijl een Chihuahua dat ook graag doet maar dan genietend in een rugzak van het baasje. Neem ze geregeld mee in de natuur, een luchtje scheppen is goed voor hond én baasje!


Zet de tent eens opWat dacht je van kamperen? De meeste honden vinden het niet erg om hun vaste slaapplekje achter te laten, zolang hun baasje maar dicht bij hen is. Hun kingsize-mand ruilen ze dus zonder morren om voor een tent in de natuur.


Laat de airco blazenHeb je air conditioning in huis? Zet deze in de zomer dan regelmatig op zodat je hond niet oververhit geraakt. Heb je geen airco thuis? Dan heb je die hoogstwaarschijnlijk wel in je auto. Neem je hond mee voor een ritje en blaas de airco op full power, een heerlijk verfrissend uitje voor je trouwe viervoeter. Hij zal je dankbaar zijn!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen