Een Amerikaans asiel vroeg Pokémon Go spelers om met hun honden te gaan wandelen. Maar dit hadden ze niet verwacht!

Pokemon honden
Speel je graag Pokemon Go? Hou je van honden? Woon je in Indiana? Kom dan naar ons asiel en meld je aan als vrijwilliger! Want onze honden houden je graag gezelschap terwijl je zoekt naar “Meowths “ en “Rattatas”.

Pokémon-honden


Op hun facebook pagina stond: Probeer je een “Egg te Hatchen” of een zeldzame Pokémon te vangen? Kom dan naar het “Muncie Animal Center” om een van onze honden uit te laten. Kom gewoon naar het onthaal en zeg dat je er bent voor de Pokémon-honden.

Asiel vindt honderden extra vrijwilligers


Het asiel kreeg dit lumineus idee nadat de directeur de pokémon gekte in zijn stad opgemerkt had. Heel veel mensen waren op stap en wandelden rund in de buitenlucht terwijl de asielhonden binnen in hun kooi zaten. Een uurtje nadat de boodschap op facebook gezet werd kwamen de eerste vrijwilligers al toe. 1 + 1 = 3 in dit geval. Want de oproep was een groot succes. Heel veel Pokémon vangers genoten van het gezelschap van een hond en de honden zelf waren er natuurlijk ook blij mee.

Grappige foto's


Op de sociale media zorgen de pokémon vangers ook voor geweldige foto’s. Sommige honden lijken geen smartphone nodig te hebben om de pokémons te zien, anderen weten echt niet wat hen overkomt. Vooral kinderen vinden het echt geweldig. En de honden? Die hebben beweging genoeg en houden er in veel gevallen een nieuw baasje aan over.


Welk asiel kan de uitdaging aan?Welk Belgisch of Nederlands asiel volgt onze Amerikaanse vrienden? Like, tweet, deel dit bericht aub zodat ook Belgische en Nederlandse asielhonden een betere tijd tegemoet gaan. En als er een asiel meedoet, laat het ons weten aub.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Super idee

John Reijnen

Werkelijk het meest dwaze idee wat hier ooit is geschreven.
Als je hoort en ziet welke stunten er nu al uitgehaald worden met die pokémon gekte, wat denk je dat het gaat worden als al die half "geschifte" ook nog eens een hond met zich mee beginnen te sleuren?

Ik pleit voor een absoluut verbod om honden in deze gekte te betrekken.


Een reactie plaatsen