Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • De 10 meest rustige hondenrassen

  Davy Agten
  Chilling chow chow
  Zoals sommige mensen een hele actieve vriend hebben, hebben anderen soms de behoefte om meer te relaxen met hun pluizige vriend. Daar is niets mis mee en er zijn verschillende rassen die hiervoor perfect zijn! Hoewel alle honden hun eigen persoonlijkheid en hun eigen unieke behoeften hebben, zijn er toch rassen die meer geneigd zijn om rustig te zijn. Dus het is geen exacte wetenschap en een hond van deze 10 rassen is zeker geen "deurveeg". Maar deze rassen neigen dus rustiger te zijn.


  De Basset hond


  Deze honden zijn uniek en makkelijk te herkennen door hun korte pootjes, het lange lijf en hun lange slaphangende oren. Hoewel deze honden normaal gebruikt werden om andere dieren op te sporen tijdens de jacht, kiezen ze nu toch liever voor een avondje op de bank gezellig samen naar de TV te kijken.


  Engelse Mastiff


  Ondanks hun grootte is de Engelse Mastiff een zachtaardige reus die niets liever wil dan te relaxen met zijn baasjes. Hij ziet eruit alsof hij een goede waakhond is, maar als het erop aankomt verwacht dan niet dat hij achter de slechteriken aanloopt!

  De Shih Tzu  Deze kleine, pluizige en schattige hondjes van Chinese afkomst zijn één van de oudste rassen ter wereld. Ze zijn erg vriendelijk, ook tegenover onbekenden. Het maakt hun niet uit wie er in de zetel lekker ligt te relaxen, zolang ze er maar bij kunnen komen liggen om lekker te knuffelen!


  De Newfoundlander  Deze zijn zoals de Engelse buldog zachtaardige reuzen. Ze werden vroeger gebruikt om dingen te halen uit het ijskoude water, maar verkiezen hierboven toch het lekker gezellige samenzijn met hun familie.


  Cavalier King Charles-spaniël  Origineel zijn deze honden jagershonden, maar worden nu vooral gekweekt voor hun hartelijke en zachte persoonlijkheid. Ze willen niets liever dan bij hun baasjes zijn en zijn ook de perfecte schoothondjes!


  Engelse Buldog  Engelse buldogs worden vaak gebruikt voor trucjes en stunts, maar eigenlijk zijn ze heel erg lui en heb je er veel moeite mee om ze iets te laten doen. Ze zijn de perfecte vriend voor iedereen en je zal versteld staan van hun intelligentie en hun snurken.


  Chow Chow


  Dit Chinese ras is vooral bekend voor zijn erg pluizige vacht. Het zijn hard werkende honden en perfecte waakhonden, maar deze eigenschappen komen niet vaak naar boven omdat ze ook erg lui zijn.  Lhasa Apso  Deze honden komen uit Tibet en werden gebruikt om monniken te waarschuwen dat er indringers waren. Ze hebben nog altijd de eigenschappen van een waakhond, maar verkiezen om dit werk te doen vanaf jouw schoot. Deze honden zijn ook zeer trouw.


  Pekinees  Deze hond is eigenlijk gecreëerd om een echte schoothond te zijn! Normaal gezien hielden ze Chinese keizers gezelschap, maar nu houden ze gewoonweg iedereen gezelschap. Ze zijn perfecte familiehonden.


  Franse Buldog  De Franse buldog heeft hier en daar wel eens een energiek moment, maar over het algemeen is hij vrij lui zoals zijn Engelse neef. De Franse buldog is een goede waakhond, maar doet dit liever vanuit zijn bed en het is niet verbazingwekkend om hem een dutje te zien doen tijdens deze job!

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Rustige hond , Rustige Honden , rustige Hondenrassen
terug naar overzicht

7 reacties

 1. Bernestan

  rank: 5013

  Onze Glen of Imaal terriƫr is de rust zelve in huis, zolang je maar geen aanstalten maakt om van huis te vertrekken. Dan wil hij wel graag altijd mee.
  geplaatst op 23-01-2017 om 13:00
 2. Pierre

  rank: 9615

  Ik ben alleenstaande zonder kinderen en mijn Golden Retriever kan ongelooflijk uitbundig zijn als hij buiten mag loslopen maar in huis is hij het liefste en rustigste reutje dat je je kan wensen.
  Bovendien is hij niet gecastreerd!
  geplaatst op 23-01-2017 om 12:40
 3. mariekewilschut

  rank: 6901

  Engelse en Franse bulldog worden lui genoemd, maar de ingefokte zware lichamelijke handicaps zijn bij deze rassen eerder de reden dat ze niet actief kunnen zijn. Zie liever niet dat men een hond aanschaft die lekker rustig is, omdat hij na twee stappen al buiten adem is, of gewrichtspijnen lijdt, dus wil het toch even noemen.
  Een hond wordt in huis ook lekker rustig als je hem structuur biedt en voldoende uitlaat EMO 1
  geplaatst op 17-10-2015 om 16:21
 4. suikerke

  rank: 1060

  inderdaad mijne Thibo (cavalier king charles) is op een wip op mijn schoot als ik me in de zetel zet met mijn fleecedeken niet dat hij liever doet dan er languit bovenop te komen liggen.EMO 1
  geplaatst op 17-10-2015 om 11:11
 5. satisfaction

  rank: 3842

  inderdaad men cavelier loopt altyd achter me aan naar waar ik ook ga !!!
  geplaatst op 16-10-2015 om 20:08
 6. jondewi

  rank: 584

  Alaskan Malamute, een rustige familiehond en ziet heel erg graag kinderen.
  geplaatst op 16-10-2015 om 17:20
 7. QuincyBeertje

  rank: 2500

  Mijn shih-tzu is inderdaad een stuk rustiger dan mijn maltezer. EMO 8
  geplaatst op 16-10-2015 om 16:53
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x