De 10 meest rustige hondenrassen

Chilling chow chow

Zoals sommige mensen een hele actieve vriend hebben, hebben anderen soms de behoefte om meer te relaxen met hun pluizige vriend. Daar is niets mis mee en er zijn verschillende rassen die hiervoor perfect zijn! Hoewel alle honden hun eigen persoonlijkheid en hun eigen unieke behoeften hebben, zijn er toch rassen die meer geneigd zijn om rustig te zijn. Dus het is geen exacte wetenschap en een hond van deze 10 rassen is zeker geen "deurveeg". Maar deze rassen neigen dus rustiger te zijn.

De Basset hond

Deze honden zijn uniek en makkelijk te herkennen door hun korte pootjes, het lange lijf en hun lange slaphangende oren. Hoewel deze honden normaal gebruikt werden om andere dieren op te sporen tijdens de jacht, kiezen ze nu toch liever voor een avondje op de bank gezellig samen naar de TV te kijken.

Engelse Mastiff

Ondanks hun grootte is de Engelse Mastiff een zachtaardige reus die niets liever wil dan te relaxen met zijn baasjes. Hij ziet eruit alsof hij een goede waakhond is, maar als het erop aankomt verwacht dan niet dat hij achter de slechteriken aanloopt!

De Shih Tzu

Deze kleine, pluizige en schattige hondjes van Chinese afkomst zijn één van de oudste rassen ter wereld. Ze zijn erg vriendelijk, ook tegenover onbekenden. Het maakt hun niet uit wie er in de zetel lekker ligt te relaxen, zolang ze er maar bij kunnen komen liggen om lekker te knuffelen!

De Newfoundlander

Deze zijn zoals de Engelse buldog zachtaardige reuzen. Ze werden vroeger gebruikt om dingen te halen uit het ijskoude water, maar verkiezen hierboven toch het lekker gezellige samenzijn met hun familie.

Cavalier King Charles-spaniël

Origineel zijn deze honden jagershonden, maar worden nu vooral gekweekt voor hun hartelijke en zachte persoonlijkheid. Ze willen niets liever dan bij hun baasjes zijn en zijn ook de perfecte schoothondjes!

Engelse Buldog

Engelse buldogs worden vaak gebruikt voor trucjes en stunts, maar eigenlijk zijn ze heel erg lui en heb je er veel moeite mee om ze iets te laten doen. Ze zijn de perfecte vriend voor iedereen en je zal versteld staan van hun intelligentie en hun snurken.

Chow Chow

Dit Chinese ras is vooral bekend voor zijn erg pluizige vacht. Het zijn hard werkende honden en perfecte waakhonden, maar deze eigenschappen komen niet vaak naar boven omdat ze ook erg lui zijn.

Lhasa Apso

Deze honden komen uit Tibet en werden gebruikt om monniken te waarschuwen dat er indringers waren. Ze hebben nog altijd de eigenschappen van een waakhond, maar verkiezen om dit werk te doen vanaf jouw schoot. Deze honden zijn ook zeer trouw.

Pekinees

Deze hond is eigenlijk gecreëerd om een echte schoothond te zijn! Normaal gezien hielden ze Chinese keizers gezelschap, maar nu houden ze gewoonweg iedereen gezelschap. Ze zijn perfecte familiehonden.

Franse Buldog

De Franse buldog heeft hier en daar wel eens een energiek moment, maar over het algemeen is hij vrij lui zoals zijn Engelse neef. De Franse buldog is een goede waakhond, maar doet dit liever vanuit zijn bed en het is niet verbazingwekkend om hem een dutje te zien doen tijdens deze job!

 

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


11 reacties

Mijn shih-tzu is inderdaad een stuk rustiger dan mijn maltezer. EMO 8

Jon Dewitte

Alaskan Malamute, een rustige familiehond en ziet heel erg graag kinderen.

diana pots

inderdaad men cavelier loopt altyd achter me aan naar waar ik ook ga !!!

Ann De Soete

inderdaad mijne Thibo (cavalier king charles) is op een wip op mijn schoot als ik me in de zetel zet met mijn fleecedeken niet dat hij liever doet dan er languit bovenop te komen liggen.EMO 1

Wilschut Marieke

Engelse en Franse bulldog worden lui genoemd, maar de ingefokte zware lichamelijke handicaps zijn bij deze rassen eerder de reden dat ze niet actief kunnen zijn. Zie liever niet dat men een hond aanschaft die lekker rustig is, omdat hij na twee stappen al buiten adem is, of gewrichtspijnen lijdt, dus wil het toch even noemen.
Een hond wordt in huis ook lekker rustig als je hem structuur biedt en voldoende uitlaat EMO 1

Pierre Meylaers

Ik ben alleenstaande zonder kinderen en mijn Golden Retriever kan ongelooflijk uitbundig zijn als hij buiten mag loslopen maar in huis is hij het liefste en rustigste reutje dat je je kan wensen.
Bovendien is hij niet gecastreerd!

Stanislas Stanislas Fontaine

Onze Glen of Imaal terriër is de rust zelve in huis, zolang je maar geen aanstalten maakt om van huis te vertrekken. Dan wil hij wel graag altijd mee.

Lily

Het maakt mijn shih tzu inderdaad niet uit wie er in de zetel lekker ligt te relaxen, zolang hij er maar bij kan komen liggen om tegen te kruipen.
Streel mij streel mij, overal EMO 1.
Wat een heerlijk beestje, dat soms bijna menselijk reageert, zoals een echte kleine koddige baby EMO 1, met een fijn karakter en vrij intelligent. Hij leerde de huisregels makkelijk, durft wel eens protesteren, maar neemt het dan toch aan.
Veel toffer dan een Maltezer (waarvan ik al dacht dat ze de max zijn).
Van grootte zijn ze ook best leuk, een klein stevig hondje.

jean marchand

Verbaasd dat de Shiba inu daar niet bij staat. De kleine actieve jachthond, is even goed een rustige hond en kan evengoed de hele dag rustig zijn.

Sandy

Verbaasd me dat de rottweiler er niet bij staat. Vanaf 1996 Rottweilers 6 in totaal en ze zijn allemaal even rustig en kalm. En ik ken heus wel honden bij ons thuis chow chow Bouvier keeshonden. Ik zelf dobberman husky schipperke king Charles spaniel. De Rottweilers zijn het rustigst daarom ook al 6.

Sandy

Verbaasd me dat de rottweiler er niet bij staat. Vanaf 1996 Rottweilers 6 in totaal en ze zijn allemaal even rustig en kalm. En ik ken heus wel honden bij ons thuis chow chow Bouvier keeshonden. Ik zelf dobberman husky schipperke king Charles spaniel. De Rottweilers zijn het rustigst daarom ook al 6.


Een reactie plaatsen