American Kennel Club

American Kennel Club
Elk land heeft een kennelclub. Dit is een organisatie die als doel heeft het in stand houden en verbeteren van hondenrassen. In bijna ieder land is er slechts één kennelclub. In België is dit de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus of K.M.S.H.. In Nederland heb je de Raad Van Beheer en in Amerika is dit de American Kennel Club of de A.K.C.

Er zijn ongeveer 400 hondenrassen over heel de wereld. De American Kennel Club erkent er maar 146 van. De honden die in deze club erkend worden kunnen verdeeld worden in verschillende categorieën:

Terriërs

De Amerikaanse Staffordshire Terriër, de Jack Russell Terriër en de Bull Terriër zijn enkele honden die onder deze categorie vallen. Deze honden zijn prestatiegericht, zelfzeker en onbevreesd. De Terriërs staan bekend als vechtende en jagende rassen. Ze zijn dan ook extreem snel.

Niet-sportieve honden

In de niet-sportieve groep is er een grote variatie in grootte, oorsprong en type. Het grote verschil met de Terriërs is dat deze honden geen taken uitvoeren, ze zijn vooral geschikt als gezelschapshonden. Enkele populaire honden in deze categorie zijn de Dalmatiër, de Franse Bulldog, de Chow Chow en de Boston Terriër.

Schoothondjes

De naam spreekt voor zich, bij deze categorie behoren honden die zeer klein zijn. Ze zijn hartelijk, lief en zeer passend in een klein huis of een appartement. Bovendien zijn ze zeer fijngevoelig en hebben ze een goede verzorging nodig. Enkele schoothondjes zijn de Chihuahua, het Vlinderhondje en het Mopshondje.

Sportieve honden

De sportieve honden zijn zeer alert en actief. Ze worden gebruikt voor zowel de jacht als veldactiviteiten omdat ze een geweldig instinct hebben. De Amerikaanse Water Spaniël, de Pointer en de Labrador Retriever behoren tot deze categorie.

Werkende honden

Zoals de naam het al zegt, worden deze honden enkel gebruikt voor het werk. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt om drugs te vinden, mensen uit het water te redden en mensen te beschermen. De Sint Bernard, de Dobermann en de Boxer zijn voorbeelden van werkende honden.

Jachthonden

De jachthonden hebben een zeer sterke geurzin. Ook hebben ze een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn dus perfect voor de jacht. De Beagle, de Amerikaanse Foxhond en de bloedhond vallen onder deze categorie.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen