Bostonterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Dwergdoggen
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 3 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Dit ras is in de tweede helft van de vorige eeuw in de VS gefokt uit Engelse buldogs, Franse buldogs en bulterriërs. Het werd aanvankelijk gefokt voor hondengevechten in Boston en omstreken. Dit barbaarse tijdverdrijf behoort gelukkig tot het verleden. De bostonterriër ontwikkelde zich in zekere zin tot de nationale hond van Amerika. Het ras werd in 1893 officieel erkend door de American Kennel Club. De bostonterriër is slim, onverschrokken en daarbij charmant, aanhankelijk en lief voor kinderen. Hij is van nature zeer beweeglijk zij het niet buitensporig. Het ras kent drie gewichtsklassen (licht-, middel-, en zwaargewicht. Al met al een evenwichtige hond die kalmte goed weet af te wisselen met levendigheid.

Een Bostonterriër opvoeden

De Boston Terrier let erg op de intonatie van de stem. De opvoeding zelf hoeft geen enkel probleem te zijn. Deze Terriers zijn intelligente honden en pikken redelijk snel dingen op.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bostonterriër? Kijk dan op onze Bostonterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 38-43 cm Gewicht: licht 6,5kg, middel 9 kg,zwaar 11,5 kg Kleur: gestroomd of zwart met wit

Aard

De Boston Terriër is een zeer goede gezelschapshond. Het is een echte kindervriend. Hij geniet ervan om spelletjes met ze te spelen. Hij gedraagt zich overal goed gemanierd en is vriendelijk voor vreemden. Ze blaffen niet veel maar zullen wel het eigendom bewaken en hun baas waarschuwen en verdedigen. Men mag tijdens de opvoeding niet te hard optreden. De hond is gevoelig voor stemintonaties en men zal hiermee het meest bereiken.Ze zijn slim genoeg om snel bevelen te begrijpen.

Beweging

Ze hebben niet veel lichaamsbeweging nodig. Af en toe een spelletje en wat korte wandelingen, is voldoende.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.