Honden centrum

Franse buldog (127050x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Franse buldog

Davy Agten

Foto 's Franse buldog

foto: Franse bull dog foto: Franse bull dog

Video's

Franse buldog Franse buldog Franse buldog Franse buldog

Algemeen

 • Groep:Dwergdoggen
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:Deze kleine dog ziet eruit als een miniatuurkrachtpatser en voor zijn grootte is hij inderdaad een heus zwaargewicht. Ondanks zijn gedrongen lichaamsbouw is de bully heel beweeglijk en levendig. Hij beschikt - hoewel men het niet verwacht - over een enorme sprongkracht.

  Zijn vacht is kortharig, dun en glanzend. Witte honden hebben vaak donkere vlekken, donkere honden witte vlekken.

  De Franse buldog is een vriendelijke hond en geldt als een beminnelijke en gehoorzame familiehond. Hij is lief voor kinderen en altijd in voor spelletjes.

  Hij bewaakt huis en tuin op voortreffelijke wijze. Zoals de naam al aangeeft, stamt dit ras uit Frankrijk en het werd gefokt uit de Engelse buldog, de bordeauxdog en de mops.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 2
 • Heeft beweging nodig:
  • 2

Training Franse buldog

Een Franse bulldog leert snel iets nieuws aan en is zeker niet moeilijk op te voeden.

Hij kan echter wel jaloers zijn bij overdreven aandacht van zijn baas voor iets anders. Ze worden dan ook graag als een deel van het gezin beschouwd.

U dient echter wel consequent te zijn met Uw Franse Bulldog, want door zijn sprekende gezichtsmimiek en zijn sterke gevoel voor humor kan hij U snel de verkeerde beslissingen laten nemen. Dit ras is zeer gevoelig voor bepaalde stemmingen thuis, maar ook voor de manier waarop U tegen hem spreekt.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Franse buldog? Kijk dan op onze Franse buldog opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 25-30 cm
Gewicht: ca. 7-14 kg
Kleur: wit, donkergestreept of wit met gestroomde platen
Bijzondere kenmerken: brede, hoekige kop, stompe neus, staande vleermuisoren

Aard

Rustig en levendig op de goede momenten. Een verrassend goede waakhond, die u ogenblikkelijk op de hoogte zal brengen van ongewenst bezoek. Een grote hond in mini formaat, hij zal binnen de kortste keren u helemaal veroveren.

De Franse Bulldog is gewoon gek op kinderen en weet dan ook van geen ophouden. Met andere honden of met andere huisdieren zijn er slechts héél zelden problemen van verstandhouding.

Hij heeft ook weinig beweging nodig en kan dus zowel in een appartement als in een woning met of zonder tuin gehouden worden. Een blokje om lopen is voor hem al méér dan voldoende. Het is af te raden om hem zware inspanningen te laten maken bij extreem hoge temperatuur.

Beweging

Lange wandelingen zijn niet echt nodig. Belangrijk vindt de Franse Bulldog de aandacht die hij krijgt. Daarnaast houdt hij ervan om te kunnen spelen en ravotten met een van de gezinsleden. Deze honden zijn prima gezelschap voor mensen die op een appartement wonen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Franse buldog

Er zijn 24 honden van het ras Franse buldog

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x