American foxhound

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Amerikaanse Foxhound is een ras dat van verschillende Europese Foxhound-typen afstamt, maar vooral van de Engelse Foxhound. Toen de Europese immigranten zich in Noord-Amerika vestigden, hadden ze vaak hun jachthonden bij zich en in de Amerikaanse smeltkroes ontstonden hieruit na verloop van tijd verschillende rassen. In het jaar 1650 vervoerde Robert Brooke een meute werkende Hounds naar de kroonkolonië ( Noord-Amerika ). Deze Hounds bleven drie eeuwen lang in het bezit van de familie Brooke. Engelse Hounds, die door de Gloucester Foxhunting Club werden geïmporteerd, samen met Hounds uit Frankrijk en de Kerry Beagle-type Hounds uit Ierland, vormden de uiteindelijke basis van de huidige Amerikaanse Foxhound. De Amerikaanse Foxhound lijkt erg op de Engelse, maar is iets lichter en staat iets hoger op de benen. Hij heeft ook een smallere borst en langere oren. Het aantal registraties bij de AKC is erg laag, maar de hond is zeer populair onder de actieve jagers. Hij volgt het 'warme spoor' en is goed in de jacht op vossen. Zowel zijn snelheid als zijn uithoudingsvermogen doen zijn naam alle eer aan. Dit ras werd erkend in het jaar 1905 door de United Kennel Club. In Amerika wordt deze hond ook gebruikt als showhond, maar buiten de Verenigde Staten komt het ras bijna niet voor.

Een American foxhound opvoeden

Aan het africhten moet voldoende aandacht besteed worden en de American Foxhound moet een strenge, gedisciplineerde en no-nonsense opvoeding krijgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je American foxhound? Kijk dan op onze American foxhound opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte : reuen 55 tot 63 cm en teven 53 tot 60 cm. Gewicht: Ongeveer 30 kg.

Aard

De American foxhound is onafhankelijk en eigenzinnig. Hij blinkt uit in het jagen in een meute, doch behoudt zijn individuele karakter. Het vrolijk kwispelstaarten kan ook een wedijver georiënteerd gebaar zijn. Naarmate deze honden ouder worden, hebben zij minder aandacht voor verzoeken of eisen van hun baas, en worden ze zelfs ongehoorzaam.

Beweging

De American foxhound heeft veel nood aan beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.