Amerikaanse waterspaniël

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Waterhonden
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Als de Amerikaanse Water Spaniel zwemt, gebruikt hij zijn staart als roer. Op het land jaagt en apporteert deze jachthond in elk terrein gemakkelijk op allerlei klein wild. Hij is in het Midden-Westen van de Verenigde Staten gefokt uit de combinatie van de Ierse Water Spaniel, de Old English Water Spaniel en de Curly Coated Retriever. Het ras heeft een dichte, gekrulde vacht en een fijne neus. Amerikaanse Water Spaniels zijn actief en alert. Hoewel ze vooral als jachthond worden gebruikt, passen ze zich ook graag aan als gezelschapshond.

Een Amerikaanse waterspaniël opvoeden

Door zijn gemakkelijke aard is de Amerikaanse Water Spaniël gemakkelijk op te voeden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Amerikaanse waterspaniël? Kijk dan op onze Amerikaanse waterspaniël opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte van de Amerikaanse Water Spaniël reu is 38-46 cm, die van de teef 36 - 46 cm. Het gewicht van de Amerikaanse Water Spaniël is 13-20 kg, dat van de teef 12-18 kg. Kleur: Leverkleurig of chocoladebruin gekleurd, kleine witte aftekeningen zijn toegestaan op de voorpoten en op de borst.

Aard

Een vriendelijk, levendige en zeer intelligente hond. Uitstekend geschikt als hulp op jacht naar gevogelte en waterwild. Het is een sterke hond met veel uithoudingsvermogen. De Amerikaanse Water Spaniël is een enthousiast jager en een goede zwemmer.

Beweging

Hij heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.