Honden centrum

Bloedhond (29992x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Bloedhond

Davy Agten

Foto 's Bloedhond

foto: Bloedhond foto: Bloedhond

Video's

Bloedhond Bloedhond Bloedhond Bloedhond

Algemeen

 • Groep:Grote lopende honden
 • Land van oorsprong:België
 • Algemeen voorkomen:Betrouwbare bronnen melden dat de bloedhond al in de 11de eeuw met de noormannen mee naar Engeland is gekomen. Sedert die tijd is hij daar al als zuiver ras gefokt. Zijn naam duidt er enerzijds op dat hij 'antiek' en zuiver bloed door de aderen heeft vloeien, anderzijds
  op zijn opmerkelijk scherpe speurdersinstinct. De bloedhond zou zelfs de beste neus van alle honden hebben. Daarom wordt hij tijdens de jacht ingezet om aangeschoten en bloed ('zweet'EMO 8 verliezend wild op te sporen. Hij geldt dan als onfeilbaar. Eén ding is deze hond met zijn treurige gezichtsuitdrukking in ieder geval niet: een bloeddorstige vechthond.

  De bloedhond is vooral een goedmoedige, vriendelijke en beminnelijke hond, zeker voor kinderen. Als huis-en begeleidingshond moet de bloedhond kunnen beschikken over een heel grote tuin. Vanwege zijn fijne neus wordt hij in Engeland niet alleen bij de jacht, maar ook als politiehond ingezet. In Schotland doet hij ook dienst als lawinehond.

  Zijn stugge, korte vacht is doorgaans zwart met rode aftekeningen. Witte vlekken op voorhoofd, borst en poten zijn toegestaan.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Bloedhond

De geprezen zelfstandigheid van de Bloedhond tijdens de jacht wordt in de dagelijkse omgang in huis al snel ervaren als eigenzinnigheid. Hij heeft dan ook een consequente aanpak nodig, met op zijn tijd een bestraffing. Het is voor te stellen dat je dit niet gemakkelijk afgaat, daar de Bloedhond evenzo gevoelig is voor een bestraffing als voor een beloning. Maar ze hebben het soms echt nodig, zeker die honden die van huis uit het leidersinstinct hebben meegekregen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bloedhond? Kijk dan op onze Bloedhond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 67-72 cm
Gewicht: 35-49 kg
Kleur: zwart met rode aftekeningen, ook rood of geelrood met zwarte aftekeningen

Aard

Bloedhonden of Sint Hubertushonden hebben een zachtaardig, vriendelijk, stabiel en aanhankelijk karakter. Op jonge leeftijd kunnen ze behoorlijk onstuimig zijn, maar eenmaal volwassen worden ze rustiger. Ze staan wereldwijd bekend om hun zeer goede reukvermogen en spoorvastheid. Ze stellen gezelschap van soortgenoten en mensen op prijs, maar zijn tevens zelfstandig en eigenzinnig. Bloedhonden hebben een mooi zwaar stemgeluid dat ze niet vaak laten horen.

Over het algemeen gaan deze opvallende honden erg goed met kinderen om. Let er op dat de kinderen de hond niet pesten, hij is zo lijdzaam dat hij alles maar over zich laat komen. Bezoekers, of ze nu gewenst of ongewenst zijn, worden zeer vriendelijk begroet. Het zijn dan ook geen waakhonden.

Beweging

Het uithoudingsvermogen van deze Sint Hubertus honden is enorm: biedt ze dan ook veel beweging. Speuren doen ze graag en als ze iets interessants ruiken, gaan ze er gegarandeerd vandoor. Als ze voldoende aandacht en beweging krijgen, kunnen Bloedhonden prima in een kennel gehouden worden; van de kou hebben ze zeker geen last.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x