Honden centrum

Beagle (241882x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Beagle

Davy Agten

Foto 's Beagle

foto: Beagle foto: Beagle foto: Beagle Beto is getting married tomorrow!!- - - - - - -   Mañana se casa Beto!!...¡otra vez! foto: Bonnie the Beagle foto: Chester ~ Perfect Beagle in a Beetle foto: Camry the beagle foto: Mr. Beagle foto: Beagles foto: 06-1115 Three Beagles foto: Tres Beagles foto: beagle foto: Beagles !! foto: beagle eyes foto: Beagle foto: Beagle foto: I Love My Beagle foto: Beagle_3 foto: - Guess what! We want our meal!!! (Beagles Beto and Maggie) foto: Beagle Pup 1

Video's

Beagle Beagle Beagle

T-shirts

Een echte Beagle-liefhebber?
Dan moet je beslist dit t-shirt hebben...

T-Shirt voor Beagle-liefhebbers Naar de webshop € 30.99

Algemeen

 • Groep:Kleine lopende honden
 • Land van oorsprong:Groot-Brittannië
 • Algemeen voorkomen:De beagle heeft als huis-, begeleidings- en kinderhond in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Deze kleine, vrolijke hond verovert overal ter wereld stormenderhand mensenharten. In Amerika is de beagle al een van de meest gehouden honden. Kinderen kunnen hem gemakkelijk aan de leiband houden, ook al wil hij zich nog weleens eigengereid gedragen. De beagle is aanhankelijk, trouw, verdraagzaam tegenover andere honden en altijd te vinden voor spelletjes en gekkigheid.

  Hij heeft dan ook veel beweging nodig, want als drijfhond bij de jacht op konijnen en hazen kon hij zich vroeger wat dat betreft goed uitleven. In Engeland werd de beagle al in de 15de eeuw gefokt met het oog op de jacht op kleinwild. Naar verluidt zou de beagle tot de favoriete honden van Elisabeth I (1533-1603) hebben behoord.

  Over herkomst en afstamming is met precisie niet veel meer te zeggen. De beagle bestaat in twee variëteiten: de normale beagle, met een schouderhoogte van ca. 38 cm, en de dwerg-beagle, die maximaal 33 cm hoog is.
  De vacht van de beagle is doorgaans driekleurig zwart-wit-rood, maar kan ook tweekleurig of effen zijn. De staartpunt moet altijd wit zijn.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 2
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Beagle

De opvoeding van elke pup vraagt tijd en geduld, ongeacht het ras. Toch is een beagle niet moeilijker op te voeden dan vele andere rassen. Men moet wel rekening houden met het jachtinstinct en het zelfstandige karakter enerzijds en met de sociale aard anderzijds, waardoor hij eerder intens aanwezig is in het gezin.

Hij is erg intelligent en heeft al gauw door bij wie hij het meest profijt haalt. Er dienen in het gezin onderling strikte afspraken gemaakt en nageleefd te worden aangaande de opvoeding. Een zachte maar consequente hand in combinatie met een gezonde dosis humor is de boodschap.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Beagle? Kijk dan op onze Beagle opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: ca. 38 cm
Gewicht: 10-18 kg
Kleur: driekleurig wit, zwart, rood, ook tweekleurig of effen

Aard

De beagle is een vriendelijke, enthousiaste hond. Die in veel boeken over beagles als "vrolijk" omschreven honden zijn over het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap en hoewel ze vreemdelingen soms in eerste instantie terughoudend of met geblaf tegemoet treden, zijn ze snel gewonnen. Dit maakt beagles enerzijds geen goede waakhonden, maar vanwege hun typische beaglegeblaf kunnen ze kwaadwillenden wel afschrikken.

Beagles kunnen zeer goed met kinderen overweg en dat is wellicht de belangrijkste reden dat ze de laatste decennia in steeds meer huishoudens gehouden worden. Beagles hechten zich zeer aan hun baasjes en kunnen separatieangst krijgen als ze te lang alleen gelaten worden.

Beagles zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Dit maakt het opvoeden vaak lastig, maar het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier. Beagles luisteren over het algemeen goed, maar er hoeft weinig te gebeuren om hun aandacht af te leiden.

Beweging

Onderschat dit kleine hondje niet. Hij heeft veel meer beweging nodig dan de meeste mensen denken.

De Beagle moet zijn energie kwijt. Het is verstandig om regelmatig grote wandelingen met hem te maken.

Let wel op dat je hem goed onder appèl hebt staan als je hem wilt loslaten. Hij staat er voor bekend als hij een geur opspoort hij zijn neus volgt en op eigen houtje er vandoor gaat.

Het is verstandig dat je uw tuin goed omheind zodat hij zijn benen niet kan nemen. Zelf heb ik een Beagle en hij sprong letterlijk door de haag als hij ergens achter wilde gaan. Ook al staat hij vol met schrammen, een Beagle heeft een zeer hoge pijngrens en zal los door doorns gaan als het moet.

Wist u dat de Beagle het meest wordt gebruikt voor illegale dierenproeven door zijn hoge pijngrens.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Beagle

Ledenvideo's van de Beagle

Er zijn 24 honden van het ras Beagle

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x