Bulterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Terriërs van het type buldog
Land van oorsprong Groot-Brittannië
Fokkers 10 hondenfokkers
Rasverenigingen 3 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze hond trad vroeger op als vechthond en werd gefokt uit de buldog en Oud-Engelse witte terriërs. Door deze kruisingen ontstond een sterke, gespierde en toch wendbare hond met een enorm springvermogen, die het tegen geen enkele soortgenoot toefde af te leggen. Als beschermingshond wordt hij gevreesd door inbrekers. Vooral ook omdat hij altijd een andere aanvalstactiek volgt. Ondanks zijn zware bouw is de bulterriër verbluffend wendbaar en een uitstekende springer. Hij slaat zelden aan, maar huis en tuin, het gezin en vooral de kinderen weten zich bij hem goed beschermd. Let wel: de bulterriër is allesbehalve een bloeddorstige waakhond! Deze veeleer speelse hond vindt het veel leuker om lekker te dollen met kinderen en heeft dan ook veel liefde en aandacht nodig. Hij is een trouwe begeleider en kan tientallen kilometers wandelen. Vroeger bestonden er alleen zuiver witte bulterriërs, maar sinds 1930 bestaan ze ook in andere kleuren: in zwart, geel en vooral in bruin en bruingestroomd. Bruine dieren hebben vaak witte aftekeningen. Deze terriër heeft een sterk beendergestel, is onvoorstelbaar gespierd, maar is desondanks geen kleerkast!

Een Bulterriër opvoeden

De Bull Terrier is een snel lerende hond, maar kan ook soms wel eigenwijs of eens koppig zijn. Daarom is het heel interessant om voor een aantal lessen naar de hondenschool te gaan, waar hij getraind wordt op gehoorzaamheid en sociaal zijn met ander honden. Dit zal U vrij weinig tijd en geld kosten, maar U zal aan die kleine investering jaren plezier beleven. Even naar Uw dierenarts bellen om er de in Uw omgeving betere hondenschool uit te pikken, is dikwijls de beste oplossing.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bulterriër? Kijk dan op onze Bulterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 40-55 cm Gewicht: max. 30 kg Kleur: wit, zwart, geel, bruin of bruin gestreept, vaak ook met witte aftekeningen

Aard

Trouw, dapper, goede waakhond. Lieve gezinshond, komt in de regel zeer goed overeen met kinderen, maar die zich bij onraad ontpopt als een uitstekende waakhond. Ietwat onstuimig, maar met een goede opleiding is deze hond een aanrader voor iedereen die van hem houdt. Hij zal geen problemen veroorzaken met andere honden en of katten, voor zover hij van jongsaf aan ze gewend wordt gemaakt.

Beweging

De Bull Terrier is een vrij rustige hond, zeker wanneer U er dagelijks een wandeling mee maakt of dat U hem wat in de tuin laat spelen. Als die voorwaarden vervuld zijn, kan U hem ook in een flat houden of in een huis zonder tuin.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.