Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Welk hondenras past bij mij?

  Davy Agten
  Welk hondenras past bij mij?
  Je wilt een hond? Maar welk ras? Je buren hebben een schat van een Golden Retriever, je broer heeft een zalige Dobberman. Vooraleer je naar een fokker gaat, neem je best je levensstijl onder de loep.

  Actief en energievol


  Daag jij het leven graag uit? Heb jij een eindeloze bron aan energie: joggen, fietsen,…? Wat is er beter dan een trouwe partner die matcht met je energetische levensstijl? Veel rassen hebben nood aan heel veel beweging: lopen, zwemmen, spelen met de bal. Tot deze actieve rassen behoren onder andere een Dobberman, Duitse herder, Springer Spaniel of een Border collie.


  Ontspannen genieter


  Geniet je graag ontspannen van het leven? Ga je graag eens wandelen in het park of in de buurt? Dan kies je beter voor een relatief makkelijk ras zoals de Basset, een Poedel, Akita of Beagle.


  De kindervriend


  Dromen je kinderen van een hond? Eerst en vooral moet je zelf de tijd hebben voor een hond. Kijk dan naar de leeftijd van je kinderen. Kleine kinderen kunnen ruw zijn met honden. Grote honden kunnen goed overweg met kleine kinderen. Toch kunnen ze al spelend een kleintje hard omver lopen. Kies een middelgrote hond zoals een Labrador of Golden Retriever. Een iets oudere hond heeft een rustig karakter wat een voordeel kan zijn.

  Oudere kinderen beseffen dat een hond goed behandeld moet worden. Dan is de keuze minder beperkt. Sommige rassen vinden het zalig om uren aan een stuk te spelen en te lopen: Een Boxer, een Siberische Husky of een soft-coated wheaten Terriër.


  Rustig gezelschap


  Al wat op leeftijd maar ga je toch nog graag wat wandelen? Vele kleinere rassen houden van dagelijkse wandelingen. Je houdt best ook rekening met de bezoekjes van je kleinkinderen. Een West Highland White Terriër, de Basenji, de miniature Schnauzer of de Cairn Terriër zijn perfect hiervoor. Ook als je niet vaak gaat wandelen, kun je een hond houden. De Toy rassen zoals de Japanese Chin of de de Pekinees  hebben niet zoveel beweging nodig en passen zich sneller aan in kleine ruimtes.

  Je levensstijl onderzoeken is belangrijk. Maar stel jezelf ook deze vragen:

  • Heb je genoeg tijd voor je hond?
  • Kun je de kost van een hond veroorloven: voeding, verzorging, dierenarts,…
  • Heb je genoeg zelfdiscipline om hem elke dag te verzorgen?
  • Ben je allergisch?
  • Ben je vastberaden genoeg om je hond bevelen te geven?

  Een hond in je leven brengen betekent sowieso een verandering. Denk goed na over wat je zelf wilt. Eens je kiest voor een bepaald ras, leer dan ook de specifieke noden van je hond echt kennen. Een hond is zoveel meer dan zomaar een hond!

  Misschien kan onze hondentest je ook verder helpen! Neem zeker ook eens een kijkje bij andere hondenrassen.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Keuze , Rashond , Hondentest
terug naar overzicht

4 reacties

 1. madany

  rank: 4

  hmmmm ben het hier ook ni zo mee eens EMO 1
  de akita is zeker ni makkelijk en moet redelijk wat kunnen bewegen
  de husky is super koppig ! en moet eindeloos kunnen werken of je wordt er zot van ! en echt werken met de slede in de sneeuw of op wieltjes ! zijn echt geen beginnershonden !
  EMO 1

  maar je kan altijd de test doen en dan es grondig gaan lezen en je verdiepen in het bepaalde ras EMO 1
  geplaatst op 29-11-2013 om 13:43
 2. fremo

  rank: 3921

  Klopt echt absoluut niet! Een husky en akita zijn honden met heel veel energie! En zijn absoluut niet makkelijk op te voeden omdat ze zo onafhankelijk zijn. Daar zijn ze immers voor gefokt... Een akita moet zelfstandig beslissingen kunnen nemen omdat hij moet waken.
  En ze zijn beiden ook super koppig!

  De poedel is ook echt niet een hond om niets of weinig met te doen! Ze zijn immers na de borders het slimste ras. Ze hebben echt wel uitdagingen nodig.
  geplaatst op 26-11-2013 om 14:55
 3. DorienTH

  rank: 331

  idd, maar je kan de test wel doen en het opzoeken.. Maar this toch altijd leuk als ze het voor je samenvatten EMO 3 Stel me ook wel de vraag of een akita zo een rustig hondenras is, hebben deze niet veel beweging nodig?
  geplaatst op 13-07-2012 om 22:25
 4. simie

  rank: 260

  waar zijn de gordon setters en de engelse cocker spaniels ???EMO 10
  er staan er weinig honden op hoor er zijn toch meer honden die tof zijn ?!
  geplaatst op 14-01-2012 om 20:26
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x