Poedel - Franse poedel

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Poedel
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 9 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Poedels zijn uiterst intelligente en slimme, speelse, trouwe en aanhankelijke honden. Ze zijn levendig en sportief, zachtaardig en gezellig. Ze hechten zich erg sterk aan hun baas en het gezin. Verder zijn ze voorzichtig en wendbaar, waardoor ze zelden iets omver lopen. De naam die Poedels hebben, dat ze tere en nuffige dameshonden zouden zijn, is volledig onterecht. Poedels zijn juist vrij hard voor zichzelf, evenwichtig, moedig en volhardend en absoluut niet kleinzerig of flauw. Nuffig zijn ze evenmin, ze hebben een spontaan karakter. Ze zijn waaks, maar niet in overdreven mate, al kan een Poedel wat meer blaffen dan gewenst is. Een Poedel is bovenal vrolijk. Met hun nimmer aflatende opgewektheid vormen ze het spreekwoordelijk zonnetje in huis. De Poedel behoort tot de top van intelligenste rassen.

Een Poedel - Franse poedel opvoeden

Dit ras leert relatief snel en is zeer gevoelig voor de intonatie van uw stem.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Poedel - Franse poedel? Kijk dan op onze Poedel - Franse poedel opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grote of Koningspoedel: 45 - 60 cm, ongeveer 22 kg. Middenslag: 35 - 45 cm, ongeveer 12 kg. Dwerg: 28 - 35 cm, ongeveer 7 kg. Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Aard

De Poedel is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren. Poedels zijn zeer goede waakhonden. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

Beweging

De Poedel heeft nog niets van zijn instincten verloren en blijft een uitstekend apporterende jachthond. Hij heeft derhalve veel beweging nodig. Pas op dat u dit ras niet aanschaft omdat u zou denken dat het een modepopje is ! Niets is minder waar.

Erfelijke ziekten

Cataract

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.