Schnauzer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Pinschers en schnauzers
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 12 hondenfokkers
Rasverenigingen 3 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Vandaag de dag wordt de schnauzer in 3 verschillende maten gefokt: * de Riesenschnauzer: 60 tot 70cm in de kleuren zwart en peper & zout * de middenslagschnauzer: 45 tot 50 cm, in de kleuren zwart en peper & zout. Dit is de oorspronkelijke schnauzer. * de dwergschnauzer: 30 tot 35 cm in de kleuren zwart, wit peper&zout en zwart-zilver De schnauzer komt oorspronkelijk van Württemberg. Men gebruikte de kleine schnauzer in Zuid-Duitsland als stalhond om ratten en muizen te jagen. Hiervoor ontving hij ook de naam 'Rattler'. Tot eind vorige eeuw werden deze honden bijna uitsluitend op het platteland gehouden. Totdat men zich ook elders bewust werd van hun vele mogelijkheden en had kennisgemaakt met hun evenwichtige en vrolijke natuur, hun trouw, karaktervastheid en hun moed.

Een Schnauzer opvoeden

De opvoeding moet met veel liefde worden aan gepakt. Bij een te harde en verkeerde behandeling kan de hond snel agressief worden. Wie hem goed opvoedt, zal een trouwe en integere vriend en bewaker hebben.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Schnauzer? Kijk dan op onze Schnauzer opvoeden pagina.

Uiterlijk

Afhankelijk van type Schnauzer

Aard

Hij is zeer trouw, aanhankelijk en beminnelijk tegenover zijn baas. Voor de rest van de familie is hij eerder een goedgemutste bewaker en speelkameraad. Hij blijft tot op hoge leeftijd speels. Het ras is zeer intelligent en leergierig.

Beweging

voor dit hondenras is een gemiddelde lichaamsbeweging voldoende. Desondanks vindt de hond het heerlijk om bezig te zijn. Zwemmen, lopen naast de fiets, behendigheid, fly-ball, spelletjes in de tuin, rennen in het bos ... het zijn allemaal geschikte vormen van lichaamsbeweging voor deze karaktervolle hond.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie en oogafwijkingen evenals epilepsie.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.