Honden centrum

Golden retriever (213220x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Golden retriever

Davy Agten

Foto 's Golden retriever

foto: Golden retriever foto: Golden retriever

Video's

Golden retriever Golden retriever Golden retriever Golden retriever

Algemeen

 • Groep:Retrievers
 • Land van oorsprong:Engeland
 • Algemeen voorkomen:De Schot Lord Tweedham trof ooit in een nest jongen van de wavy coated retriever een goudgele pup aan. Die kruiste hij met een leverkleurige waterspaniël. Na een aantal generaties van strenge selectie ontstond de golden retriever zoals wij die vandaag kennen.

  De golden retriever is niet alleen een uitstekende apporteerhond, maar ook een aanhankelijke, lieve en ..gehoorzame huis- en familiehond. Hij is zelfs geschikt als geleidehond.

  Zijn goudkleurige, halflange en golvende vacht maakte hem enorm populair. De vacht is dicht en waterafstotend. De hond mag alleen effen goudbruin (in verschillende nuances) zijn, niet roodbruin of geel.

  Het is zeer belangrijk om een goede zoektocht te maken als je een Golden Retriever in huis wilt halen. Hoe populairder de hond hoe meer overfokte honden je krijgt van het bepaalde ras. Vooral bij de Golden Retrievers komen er veel gestoorde honden voor door geen goede fokrichtlijnen te houden. Hiermee bedoel ik dat er veel agressie gestoorde honden voorkomen en dit is absoluut uit denboze voor dit ras. Omdat er zoveel fokkers zo onzorgvuldig te werk gaan moeten de andere goede fokkers hiervoor op draaien. Het terug recht zetten van een ras kan wel meer dan 5jaar duren. Iedereen kent de verhalen wel van de Collie (lassie) en de Dalmatiër.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Golden retriever

Een Golden Retriever is gemakkelijk op te voeden. Hij leert snel en vergeet niet rap. Het is een plezier om met deze honden te trainen.

Een consequente opvoeding is nodig maar zeker niet met een harde hand. Ze zijn enorm gevoelig voor harde woorden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Golden retriever? Kijk dan op onze Golden retriever opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 51-61 cm
Gewicht: 27-34 kg
Kleur: goudbruin

Aard

Het zijn intelligente, vriendelijke, goedaardige, evenwichtige en zelfverzekerde honden. Ze zijn goedmoedig en meegaand, ze zijn niet rap ergens van onder de indruk. Agressie is uit ten boze.

De Golden Retriever blaft enorm weinig en past zich rap aan. Ook werken ze enorm graag voor hun baas. Hun reukzin is enorm. Ook al zijn ze enorm zelfverzekerd toch zijn ze gevoelig voor harde woorden. Ze worden niet graag alleen gelaten, daarom zijn ze ook aanhankelijk naar het hele gezin toe.

De meeste Golden Retrievers zijn gek op zwemmen en apporteren, vooral de combinatie van deze twee.

Beweging

Golden Retrievers hebben een groot uithoudingsvermogen. Dus een grote wandeling waar ze onaangelijnd kunnen ravotten en spelen is zeker niet uit den boze.

Ook zijn ze zot op apporteren en zwemmen, vooral als je deze twee combinaties combineert.

Met je Golden Retriever kun je verschillende sproten uitoefenen. Gehoorzaamheid, agility, flyball, dogydance, dogfrisbee, canicross, ....

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Golden retriever

Ledenvideo's van de Golden retriever

Er zijn 24 honden van het ras Golden retriever

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x