Honden centrum

Lhasa Apso (78047x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Lhasa Apso

Davy Agten

Foto 's Lhasa Apso

foto: Lhasa Apso foto: Lhasa-apso foto: Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion foto: lhasa apso foto: Dog - Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion foto: lhasa apso foto: Lhasa Apso Zion foto: no more photos... please! meet my babe, the lhasa apso... foto: Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion foto: lhasa_apso foto: Dog - Lhasa Apso Zion foto: we are all football (soccer) nuts! meet my babe, the lhasa apso... foto: gotta your soccer ball? meet my babe, the lhasa apso... foto: Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion foto: Lhasa Apso Zion

Video's

Lhasa Apso Lhasa Apso Lhasa Apso Lhasa Apso

Algemeen

 • Groep:Tibetaanse rassen
 • Land van oorsprong:Tibet
 • Algemeen voorkomen:De lhasa-apso is een van de oudste rassen, maar maakte pas in 1922 zijn opwachting in Europa. Het ras zou allang voor onze jaartelling zijn gehouden als bewaker van huizen en tempels.

  In het gure klimaat van de Himalaya is zijn haardos zo ruig geworden en zijn uithoudingsvermogen zo groot, dat hij de millennia zonder kleerscheuren heeft doorstaan.

  Ook van karakter is dit ras zeer stabiel. Deze hond is lief en energiek in de huiselijke sfeer en neemt een gereserveerde en afwachtende houding aan tegenover vreemden. Sommige mensen zal hij nooit vertrouwen.

  De lhasa-apso is een kleine hond, maar niettemin krachtig gebouwd. Zijn stugge, opstaande vacht is dicht en lang en vergt aandachtige verzorging. Het ras komt vooral voor in helder goudgeel, maar voor de lhasa-apso zijn ook geel, grijstinten, zwart/wit, bruin/wit en wit toegestaan.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 2
 • Gehoorzaamheid:
  • 2
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 2

Training Lhasa Apso

Verwacht geen extreme gehoorzaamheid van de Lhasa Apso. Oosterse rashondjes zijn daarvoor iets te eigenwijs.

Let er dus op dat u niet te hard bent, anders kruipt de Lhasa Apso verongelijkt in een hoekje weg. Wees positief als het diertje iets begrijpt en goed uitvoert.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Lhasa Apso? Kijk dan op onze Lhasa Apso opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 22-28 cm
Gewicht: 3-5 kg
Kleur: goudgeel, geel, grijs in verschillende tinten, zwart/wit, bruin/wit en wit

Aard

De Lhasa Apso heeft, zoals zijn afkomst doet vermoeden, Oosterse eigenschappen. Deze hond is wel heel gehecht aan zijn baasje en erg gesteld op contact met het gezin, maar staat wantrouwig ten opzichte van vreemden.

Het is een vrolijk en speels hondje dat, niettegenstaande hij maar klein is van gestalte, een stevige wandeling aankan. Hij is een beetje eigenwijs en zelfverzekerd. Eerder geschikt voor al wat oudere kinderen, want hoewel hij goed met kinderen kan opschieten, laat hij niet met zich sollen.

Een andere eigenschap van dit ras is dat ze een uitstekend gehoor hebben en bij een vreemd geluid zal hij zijn baas onmiddellijk waarschuwen.

Beweging

De Lhasa Apso heeft niet zo'n behoefte aan lange wandelingen. Hij voelt zich prima thuis in een woning, kleine wandelingen zijn voldoende.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Lhasa Apso

Er zijn 24 honden van het ras Lhasa Apso

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x