Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Kunnen waakhonden mij echt beschermen?

  Davy Agten
  Kunnen waakhonden mij echt beschermen?

  Mensen voelen zich tegenwoordig niet meer veilig in hun eigen huis. Sommigen investeren daarom in een alarmsysteem, anderen kopen een hond waarvan ze vinden dat die hen maar moet beschermen. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? En welke honden zijn net wel of net niet geschikt voor een taak als waakhond? Eigenlijk is ongeveer iedere hond wel geschikt om ongevraagde gasten af te schrikken: kom op het territorium van de hond, en hij zal hoogstwaarschijnlijk beginnen blaffen. Maar of een inbreker echt weg zal lopen van een keffende Chihuahua?


  Rassen die erom bekend staan goed te waken


  Er zijn verschillende rassen die er echt om bekend staan dat ze heel erg goed kunnen waken, hieronder volgen er een paar (je kan altijd eens bij een dierenarts navragen of hij of zij misschien ook nog informatie heeft, of bij een kweker ):

   


  De eigenaar zijn van een waakhond


  Een waakhond heeft net zoals andere honden een goede opvoeding nodig. Bij deze honden is een goede opvoeding zelfs nog belangrijker om dat ze ontzettend goed moeten luisteren. Zet de hond niet altijd buiten en laat de hond opgroeien in het gezin, anders wordt de hond niet alleen agressief tegenover vreemden maar ook tegenover de mensen die hem “opvoeden”: maar al te vaak gebeuren er dan ongelukken.

  Als je echt alleen maar bescherming wil, en geen nieuw lid van de familie, kan je maar beter een alarmsysteem aanschaffen, daar hoef je geen moeite in te steken. Het is verstandig om met een waakhond-to-be naar een hondenschool te gaan zodat de hond goed afgericht wordt. De hond moet goed luisteren naar de eigenaars (niet alleen naar de man, ook naar de vrouw en de kinderen) en ze moeten weten dat jij de baas bent, niet zij. Je kan je hond niet gebruiken om te waken wanneer je daar zin in hebt, het zit echt in het karakter van de hond en daar moet je ook rekening mee houden.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Kinderen , Gedrag , Africhting , Gehoorzaamheid , Honden In De Media , Waakhonden
terug naar overzicht

6 reacties

 1. Fenixjuh_removed

  rank: 1332

  Mijn bordercollie, nu 14 weken, heeft van de week het hele huis bij elkaar geblaft. De ramenwasser van de bovenbuurvrouw loopt altijd ZOMAAR onze tuin in, ik ben gaan kijken wat hij aan het doen was, heb hem nog een complimentje gegeven ook! Gelukkig houdt hij wel op zodra hij doorheeft dat één van ons de tuin inloopt EMO 4
  geplaatst op 02-07-2012 om 12:53
 2. EazyyE

  rank: 1422

  mijn hond waakt goed, en heeft al eens iemand gebeten die niet in onze tuin thuishoorde.. Ik had een plaatje : pas op voor de hond. Ik denk niet dat er iemand zo dom is om een tuin in te gaan als je ziet dat er 20 rottweilers van 60 kilo rondlopen
  geplaatst op 10-12-2011 om 22:10
 3. Veerle

  rank: 20

  Onze Entlebucher laat zich goed horen wanneer iemand de oprit betreedt. Is hij dan een waakhond? Ja, zeker en vast. Er is echter één "probleem": de grootste dief mag bij ons binnenbreken, Jenne zal blaffen als zot maar gooit de inbreker een speeltje of een bal, dan wordt Jenne zijn grootste vriend... EMO 4EMO 4EMO 4
  geplaatst op 09-06-2011 om 07:00
 4. obelix

  rank: 1126

  Tja, het geval is dat de waakhonden meestal vrij dominant van karakter zijn op bepaalde gebieden, daarmee dat ze uitstekende waakhonden zijn mits voldoende africhting. Best ga je zelfs naar een rassenclub voor je een waakhond aanschaft, elk ras heeft zo zijn eigen manier van africhten en aanpak. Maar ik blijf erbij, dit zijn de honden waar je het meeste aan hebt, zijn zeer trouw, vertrouwbaar, kind en gezin vriendelijk en ze beschermen het bezit van hun baasjes met hunleven, geloof me vrij. Mits de juiste opvoeding.
  geplaatst op 18-08-2009 om 08:41
 5. Joice

  rank: 129

  Het hangt ook af van het baasje hoe de hond reageert
  geplaatst op 17-08-2009 om 15:28
 6. C4sper

  rank: 2245

  Casper, mijn Doberman is zeer waaks van nature. Maar het is eerder zo dat ik op hem pas dan hij op mij. Ik wil niet dat hij risico loopt. Hij schrikt wel af. 'Deterrence by presence' dan maar, ofwel afschrikking door aanwezigheid. Om ongelukken te voorkomen heb ik veel aandacht besteed aan het leren loslaten, en beoefen dat elke dag.

  geplaatst op 16-08-2009 om 22:19
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x