Amerikaanse buldog

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Niet erkende rassen
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 3 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Oorsprong In de 18e eeuw werd de Engelse Bulldog in de VS geïmporteerd, hieruit werd de Amerikaanse Bulldog gefokt. De Amerikaanse Bulldog werd onder meer gebruikt om het vee te drijven. Na de Tweede Wereldoorlog dreigde de Amerikaanse Bulldog uit te sterven. Er zijn twee soorten: Het Standaard-, Scott-type dat lichter in gewicht is ,langere neus heeft en atletischer gebouwd is. Het Bullie-, Johnson-type heeft minder uithoudingsvermogen en is korter en breder van bouw en heeft een dikkere kop met een korte stop. De huidige Amerikaanse buldoggen zijn niet meer goed uit elkaar te houden qua type, doordat beide lijnen werden gekruist. De huidige hond is een werkhond die voor veel taken is in te zetten. Het is tevens een fijne en loyale hond binnen het gezin. Op 1 januari 1999 werd dit ras erkend door de Kennel Club in Engeland.

Een Amerikaanse buldog opvoeden

Socialisatie en training is zeer belangrijk om een stabiele Amerikaanse Bulldog te verkrijgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Amerikaanse buldog? Kijk dan op onze Amerikaanse buldog opvoeden pagina.

Uiterlijk

Zijn kleur heeft als basis wit met daarin grote vlekken in alle kleurschakeringen. Zijn gewicht varieert van 30 Kg tot 60 Kg. Schofthoogte tussen de 57.5 en 67.5 cm

Aard

Het karakter wordt vaak omschreven als zwart/wit, een hond tevens die heel goed is in het beoordelen van de omstandigheden. Hij is alert, stoer en kent geen angst, echter zonder agressief te zijn. Agressie hoeft ook niet opgewekt te worden, want als ingrijpen van de hond nodig mocht zijn, dan doet hij dat uit zichzelf en naar behoren. Naar andere honden kunnen American bulldoggen dominant zijn, maar bij een goede socialisatieperiode is dit goed op te lossen. De American bulldog is ook een rustige hond, zoals elke dog doet hij het in huis rustig aan. Van naturen kunnen deze honden heel goed met kinderen omgaan. Als pup kunnen ze tegen een stootje en als volwassen hond is het een echte kameraad. Echter nooit kleine kinderen met honden uit het oog verliezen. Hun liefde voor de baas en diens gezin staat vast en is onomstreden. Om hun baas en diens gezin te beschermen gaan deze honden heel ver. Onder respectabele Amerikaanse fokkers gaan heröische verhalen de ronde. Ze gaan voor niets uit de weg. Om hun baas en diens familie te beschermen hebben ze gevochten met beren, wilde honden, stieren en zelfs vuur. Er is een verhaal dat de ranch van de heer Johnson (één van de grondleggers van dit ras) eens was omringd door bosbranden, op den duur gingen een aantal honden het vuur te lijf wat resulteerde in de dood van een aantal onder hen. Het volgende wordt dan ook niet voor niets gezegd: They have true grit, true devotion and true love.

Beweging

Veel beweging is wat de Amerikaanse Bulldog nodig heeft. Hij neemt geen genoegen met drie keer daags een blokje om.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.