Dogo Argentino

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type mastiff
Land van oorsprong Argentinië
Fokkers 8 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De "echte" naam van dit ras is Jabalinero, zo wordt de Argentijnse Dog genoemd in Argentinië en betekend "wildezwijnhond". Het ras werd gefokt in de jaren '70. Het doel was een superjachthond te creeëren voor de jacht op groot wild. De bedoeling was om te jagen op poema's, jaguars en voornamelijk wilde zwijnen. Het spreekt voor zich dat de hond moedig moest zijn, kracht hebben en ook een groot uithoudingsvemogen bezitten. Men is beginnen fokken met als basis de oude Spaanse vechthond Cordobra en werd gekruist met een Duitse Dog voor de grootte, de Bordeaux Dog, de Bull Terriër, de Engelse Bulldog, de Boxer en de Pyreneese Berghond. Deze laatste werd toegevoegd om de witte kleur te verkrijgen. Het nadeel is echter dat de hond ook enige agressie bezit en is daardoor in veel landen verboden.

Een Dogo Argentino opvoeden

Dit is GEEN beginnershond. Deze hond verdient een evenwichtige en liefdevolle, maar tegelijk consequente opvoeding. Beloon de hond als hij iets goed doet en straf hem (met de stem) als hij iets fout doet. Harde opvoeding is niet aan te raden want dit brengt de minder goede karaktertrekken van de hond naar boven.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Dogo Argentino? Kijk dan op onze Dogo Argentino opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte : 60-65 cm Gewicht : 37-43 kg

Aard

De Dogo Argentino is uiterst robuust, actief, energiek, behendig en moedig. Hij is rustig, kalm, aanhankelijk, gehoorzaam houdt van gezelschap en stelt het contact met zijn baas op prijs. Hij blaft bijna nooit. De Dogo Argentino kan agressief en dominant jegens soortgenoten zijn. Wanneer hij zijn territorium bewaakt, dwingt hij ontzag af. De Dogo Argentino is niet geschikt voor iedereen. De hond is sterk en ziet bijna alle dieren als prooi. Dominant gedrag bij de reuen is veelvuldig voorkomend. Contact met kinderen is geen probleem maar door zijn grootte en wild speelgedrag zijn ongevallen niet te vermijden.

Beweging

De Dogo Argentino heeft een meer dan gemiddelde behoefte aan beweging nodig. Een dagelijks blokje om is beslist niet voldoende. Ideaal is een grote tuin, maar heeft u dit niet, dan zijn lange wandelingen aan te raden.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie kan binnen dit ras voorkomen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.