Artikels

Artikels


Hartworm bij honden

Een hartworm is een parasiet die erg gevaarlijk kan zijn voor honden. Je hond kan een hartworm oplopen door de steek van muggen. Hartworm komt niet alleen bij honden voor, maar ook bij andere dieren zoals katten, wolven en vossen. Men treft iets vaker ...

Lees meer

Hou je hond gezond

Allerlei kwaaltjes en ziekten zijn vaak het resultaat van een verzwakt immuunsysteem. Wanneer het immuunsysteem van je hond de bacteriën en virussen niet tegen kan houden wordt hij ziek. Wat kan je hieraan doen? gezond eten genoeg beweging goede v...

Lees meer

OCD bij honden

OCD, of Osteochondritis Dissecans, is een verstoring van het kraakbeen aan de gewrichten waardoor er pijn ontstaat. Op plaatsen waar veel wrijving van de botten voorkomt, raakt het kraakbeen los of verdwijnt er kraakbeen. Hierdoor wordt er bij gebruik van de gewrichten schade toegebracht aan het onderliggende weefsel.
...

Lees meer

Een hond met huidproblemen

Wanneer je bezig bent met de verzorging van je hond kan je verschillende soorten huid- en vachtproblemen tegenkomen. Om deze problemen op de juiste manier aan te pakken moet je weten waar het precies om gaat. De meest voorkomende huid- en vachtprob...

Lees meer

Eerste hulp bij honden

De eerste hulp verstrekken bij honden betekent het stabiliseren van een medisch gevaarlijke situatie in afwachting van de hulp en diagnose van de dierenarts. Eerste hulp bij honden is geen vervanging van een dierenartsbezoek! We zullen beginnen me...

Lees meer

Melanomen bij honden

Het is zeer belangrijk om je hond op regelmatige tijden na te controleren op melanomen . Moedervlekken kunnen goedaardig zijn, maar melanomen zijn kwaadaardig en moeten worden behandeld. Wat zijn melanomen bij honden precies? De makkelijkst zichtb...

Lees meer

Dierenartskosten verminderen

Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je hond ! Daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen moet je heel wat tijd en moeite investeren in je huisdier, maar ook aardig wat centen. Vaak moet je heel wat geld uitgeven aan voeding, verzorgingsprodu...

Lees meer

Zijn blauwe bessen veilig voor honden?

Een vraag die heel wat baasjes zich stellen is of blauwe bessen veilig zijn voor hun hond. Maak je geen zorgen, ze zijn niet schadelijk. Veel honden beschouwen blauwe bessen als een ware delicatesse. Ze bevatten heel wat stoffen die goed zijn voor je h...

Lees meer

Ruiven van honden

Wie honden of katten in huis heeft zal het wel weten; ze laten hun sporen na. Hier en daar kan je in je woonst plukjes haar vinden van je huisdier. Het spreekt voor zich dat dit niet altijd even aangenaam is. Vooral voor mensen die last hebben van al...

Lees meer

Agressief gedrag door honden

Een hond in huis halen is voor veel mensen een echt feest. De viervoeter kan immers bijzonder leuk gezelschap zijn. Het kan echter ook gebeuren dat een hond agressief is. Dit is zeker niet abnormaal. Ook mensen vertonen met momenten agressief gedra...

Lees meer

Oogproblemen bij je hond

Oogproblemen bij honden zijn makkelijk op te sporen. Je kan vaak direct aan de ogen van je hond zien dat er iets mankeert. Infecties aan de ogen zijn vaak zeer ernstig. In veel gevallen zal de hond geopereerd moeten worden. ...

Lees meer

Help, mijn hond plast niet!

Net zoals bij mensen is het bij honden erg belangrijk om te plassen . Bij het plassen worden er afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Zou dit niet gebeuren, dan worden we ziek. Als je hond niet plast kan dit verschillende oorzaken hebben: • bla...

Lees meer

Heupdysplasie bij honden

Heupdysplasie komt niet alleen bij mensen voor. Ook bij honden ziet men het terugkomen. In principe kan het bij quasi alle hondensoorten optreden, maar vaak treft deze erfelijke aandoening eerder de grotere hondensoorten. Vooral bij de Duitse Herder stelt men regelmatig heupdysplasie vast. Doorgaans komt deze aandoening iets meer voor bij mannelijke honden dan bij de vrouwelijke honden. ...

Lees meer

Medicatie voor honden

Een trouwe hond is vaak als het ware een lid van het gezin. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is om je hond gezond te houden. Er is dan ook veel medicatie die je daarbij kan helpen, vaak ook preventief. Op die manier kan je al heel wat...

Lees meer

Hoe lang blijft mijn pup groeien?

Bij de aankoop van je hond wil je vast graag weten hoe groot hij zal worden.  Het is moeilijk om precies te zeggen hoe groot je kleine pup uiteindelijk zal worden, maar op basis van het ras kan je wel een inschatting maken. Grote hondenrassen Gro...

Lees meer

Niezen bij honden

Alle honden niezen wel eens. Overmatig niezen kan echter het gevolg zijn van een verborgen medisch probleem.  ...

Lees meer

Maand van de Preventie 2013

Een gezond en lang leven voor uw huisdier Iedere huisdiereigenaar wil graag dat zijn/haar hond of kat zo gezond en zo lang mogelijk leeft. Behalve een passende leefomgeving en een goede, evenwichtige voeding is het ook belangrijk om regelmatig op cont...

Lees meer

Kennelhoest bij de hond

Ook al hoesten honden regelmatig, dit mag in het belang van je huisdier niet worden genegeerd! Wanneer je hond kennelhoest heeft opgelopen is dit te herkennen aan een aantal symptomen die gelijktijdig optreden. Symptomen van kennelhoest bij honden D...

Lees meer

Zorgen voor een hond

Een hond in huis halen is niet alleen leuk, het is ook een verantwoordelijkheid. Als eigenaar moet je je hond immers ook verzorgen ! Daar komt aardig wat bij kijken. Gebit van je hond Ten eerste is er het gebit. In dierenwinkels kan je borstels ko...

Lees meer

Waarom bijten honden?

Alle honden bijten of happen wel eens door hun grote enthousiasme en speelsheid, bijvoorbeeld tijdens spelletjes. Vooral puppies vinden het heerlijk om hun tanden te zetten in vrijwel alles wat ze tegen komen. Dit bijtgedrag is heel normaal en heef...

Lees meer

Honden laten afvallen

Overgewicht bij honden is een ernstig probleem. Een goede gezondheid heeft vaak heel wat te maken met gewicht. De schuld van overgewicht bij honden ligt vaak bij de eigenaars, zij kunnen er dus ook iets aan doen! Het zijn immers de baasjes die inst...

Lees meer

Hondenverzekering: Verzeker je hond en slaap op beide oren? Of toch niet?

Een hondenverzekering nemen voor je hond ? Het klinkt vreemd, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Een hond kan namelijk best wel wat moeilijke situaties veroorzaken. Wat als je hond bijvoorbeeld een voorbijganger bijt? Of opeens over de weg re...

Lees meer

Likgranuloom (overmatig likken) bij honden

Het spreekt voor zich dat je als eigenaar de gezondheid van je hond hoog in het vaandel draagt. Daarom is het belangrijk informatie in te winnen over mogelijke gevaren die je hond bedreigen. Zo is er likgranuloom . Deze huidaandoening ontstaat door he...

Lees meer

Wat moet ik weten voor ik een hond adopteer?

Veel mensen die een hond in huis willen halen kopen deze voor heel wat geld. Er zijn echter ook alternatieven waar sommigen niet aan denken. Zo kan je ook eens een bezoek aan het dierenasiel brengen. Door deze honden te adopteren geef je ze een nie...

Lees meer

Bloedarmoede bij honden

Bloedarmoede komt niet alleen voor bij mensen, ook honden kunnen erdoor getroffen worden. Het lichaam maakt dan te weinig rode bloedcellen aan, of verliest sneller bloedcellen dan het lichaam aan kan maken.  Veel mensen denken dat bloedarmoede een...

Lees meer