Artikels

Artikels


Hoe lang blijft mijn pup groeien?

Bij de aankoop van je hond wil je vast graag weten hoe groot hij zal worden.  Het is moeilijk om precies te zeggen hoe groot je kleine pup uiteindelijk zal worden, maar op basis van het ras kan je wel een inschatting maken. Grote hondenrassen Gro...

Lees meer

Niezen bij honden

Alle honden niezen wel eens. Overmatig niezen kan echter het gevolg zijn van een verborgen medisch probleem.  ...

Lees meer

Maand van de Preventie 2013

Een gezond en lang leven voor uw huisdier Iedere huisdiereigenaar wil graag dat zijn/haar hond of kat zo gezond en zo lang mogelijk leeft. Behalve een passende leefomgeving en een goede, evenwichtige voeding is het ook belangrijk om regelmatig op cont...

Lees meer

Kennelhoest bij de hond

Ook al hoesten honden regelmatig, dit mag in het belang van je huisdier niet worden genegeerd! Wanneer je hond kennelhoest heeft opgelopen is dit te herkennen aan een aantal symptomen die gelijktijdig optreden. Symptomen van kennelhoest bij honden D...

Lees meer

Zorgen voor een hond

Een hond in huis halen is niet alleen leuk, het is ook een verantwoordelijkheid. Als eigenaar moet je je hond immers ook verzorgen ! Daar komt aardig wat bij kijken. Gebit van je hond Ten eerste is er het gebit. In dierenwinkels kan je borstels ko...

Lees meer

Waarom bijten honden?

Alle honden bijten of happen wel eens door hun grote enthousiasme en speelsheid, bijvoorbeeld tijdens spelletjes. Vooral puppies vinden het heerlijk om hun tanden te zetten in vrijwel alles wat ze tegen komen. Dit bijtgedrag is heel normaal en heef...

Lees meer

Honden laten afvallen

Overgewicht bij honden is een ernstig probleem. Een goede gezondheid heeft vaak heel wat te maken met gewicht. De schuld van overgewicht bij honden ligt vaak bij de eigenaars, zij kunnen er dus ook iets aan doen! Het zijn immers de baasjes die inst...

Lees meer

Hondenverzekering: Verzeker je hond en slaap op beide oren? Of toch niet?

Een hondenverzekering nemen voor je hond ? Het klinkt vreemd, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Een hond kan namelijk best wel wat moeilijke situaties veroorzaken. Wat als je hond bijvoorbeeld een voorbijganger bijt? Of opeens over de weg re...

Lees meer

Likgranuloom (overmatig likken) bij honden

Het spreekt voor zich dat je als eigenaar de gezondheid van je hond hoog in het vaandel draagt. Daarom is het belangrijk informatie in te winnen over mogelijke gevaren die je hond bedreigen. Zo is er likgranuloom . Deze huidaandoening ontstaat door he...

Lees meer

Wat moet ik weten voor ik een hond adopteer?

Veel mensen die een hond in huis willen halen kopen deze voor heel wat geld. Er zijn echter ook alternatieven waar sommigen niet aan denken. Zo kan je ook eens een bezoek aan het dierenasiel brengen. Door deze honden te adopteren geef je ze een nie...

Lees meer

Bloedarmoede bij honden

Bloedarmoede komt niet alleen voor bij mensen, ook honden kunnen erdoor getroffen worden. Het lichaam maakt dan te weinig rode bloedcellen aan, of verliest sneller bloedcellen dan het lichaam aan kan maken.  Veel mensen denken dat bloedarmoede een...

Lees meer

Een spreekbeurt over de hond?

Ben je op zoek naar informatie over je spreekbeurt over de hond? Zoek dan niet verder :-). Hier bij hondencentrum vind je zeer veel info.  Bijna dagelijks krijgen we vragen om mee te helpen met met een spreekbeurt. Dus heb ik maar even een beetje interessante informatie bij elkaar gezet. En geprobeerd om vooral wat interessante links naar onze verschillende pagina's te geven. Want er staat zeer veel informatie op hondencentrum.
...

Lees meer

De labrador retriever, een echte held!

De labrador retriever of kortweg labrador is een lieve hond, ziet er schattig uit en bijna iedereen is er dol op. Toch is hij meer dan enkel een schatje. De labrador is namelijk een heel sociale hond die paraat staat voor mensen met een handicap. ...

Lees meer

Discoide lupus bij honden

Discoide lupus bij honden is een auto-immuunziekte die resulteert in een verkleuring van de neus. In zeldzame gevallen kunnen ook andere delen van de huid worden aangetast.  Tot op vandaag de dag is de oorzaak van deze ziekte nog steeds een vraagte...

Lees meer

De Yorkshire Terriër

Uiterlijke kenmerken Met een schofthoogte van 25 centimeter en gewicht dat tussen de 2,4 en 3,1 kg ligt, is de Yorkshire Terriër een kleine hond. De vacht kan twee vormen aannemen: de langere zijdeachtige vacht en de kortharige vacht. Deze vacht besta...

Lees meer

Geef je je hond wel gezonde en veilige voeding?

Als je je viervoeter echt graag ziet, moet je veel aandacht besteden aan zijn voeding. Stel je dus de vraag: geef ik mijn hond wel gezonde voeding? Veel commerciële hondenvoeding bevat namelijk schadelijke ingrediënten. Hecht dus niet veel vertrouwen a...

Lees meer

Welke ziektes kunnen honden verspreiden?

Jaarlijks moeten onze honden door de dierarts gecontroleerd worden op ziekten en eventueel worden ze dan ook ingeënt. Dit moeten we niet alleen voor onze honden doen, maar ook voor onszelf. Hoewel het niet vaak voorkomt, kunnen wijzelf besmet worden door onze viervoeter. ...

Lees meer

Schadelijke voedingsmiddelen voor honden

Kan je de smekende ogen van je hond niet weerstaan als je aan het eten bent? Geef je hem regelmatig iets van de tafel? Let er mee op. Ook al lijkt het alsof niks hen ziek kan maken als je ziet dat ze knabbelen aan allerlei dingen van vuile sokken t...

Lees meer

Corticosteroïden of bijnierschorshormonen voor de hond

Corticosteroïden of bijnierschorshormonen zijn krachtige middelen die op veel plaatsen in het lichaam van de hond hun werking kunnen uitoefenen. Je kan er opvallende resultaten mee bereiken, die vaak niet anders kunnen bereikt worden. Maar zijn deze ho...

Lees meer

Gevaren van ongezonde hondenvoeding

Een hond wordt vaak beschouwd als ‘de beste vriend van de mens’. Waarom zou je dus minder aandacht besteden aan het welzijn van je hond dan aan je eigen gezondheid ? Ook honden hebben nood aan een gevarieerd en evenwichtig dieet. Dus als jij de best...

Lees meer

Infectie aan de urinewegen bij honden

Je kent ongetwijfeld het gevoel dat je ongelooflijk dringend naar het toilet moet, maar toch nog even zult moeten wachten. Stel je dan eens in de plaats van een hond die uren aan een stuk binnen zit en zijn of haar plasje niet kan doen. Het is verv...

Lees meer

Je hond en de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een ruim verspreide ziekte. Het wordt veroorzaakt door een bacterie gedragen door teken. Wanneer een besmette teek je huisdier bijt, komt de bacterie in het bloed terecht. Aangezien honden voortdurend in gras lopen en liggen zijn ze heel vatbaar voor teken. Wees dus op je hoede voor deze ziekte! ...

Lees meer

OFA Certificaties en heupdisplasie: een wegwijzer

Heb je een grote hond, of ben je op zoek naar een grote hond, dan ben je zeker al in contact gekomen met de ‘ OFA certificatie ’. Dit verwijst naar het heupgewricht van de hond en is een indicator indien er mogelijke (heup)problemen voorkomen bij je ho...

Lees meer

Cushing - Syndroom van Cushing

Het syndroom van Cushing is een ziekte waardoor een hond er vaak opgeblazen uit ziet. Deze ziekte doet zich meestal voor bij honden van middelbare leeftijd. De gemiddelde leeftijd waarbij het syndroom van Cushing wordt ontdekt is zes jaar, al kan een...

Lees meer

Vlooien: Een probleem voor hond en baasje

Deze kleine zwarte beestjes zijn de pest voor honden en hun baasjes. Ze verspreiden zich supersnel en zorgen voor heel wat ongemakken. Hoe weet je dat je hond vlooien heeft en hoe krijg je ze terug weg? Symptomen Als je volgende symptomen herkent...

Lees meer