10 belangrijke tips bij het kiezen van je hond

10 belangrijke tips bij het kiezen van je hond
  1. Hou je van een warm huis? Hou dan in gedachten dat niet elke hond zich thuis voelt in een warme omgeving. Een Chihuahua zal zich beter thuis voelen in een iets warmer huis dan een Shih Tzu.
     
  2. Ben je bereid om geld uit te geven? Een hond houden is zeker en vast niet gratis. Je mag toch rekenen op één tot vijf euro per dag om je hond te kunnen onderhouden.
     
  3. Kan je jouw hond genoeg borstelen? Als je last hebt van reuma of artritis is het geen goed idee om een langharige hond, genre Pekinees of Malteser te nemen. Ga dan liever op zoek naar een Manchester Terrier.

  4. Hoeveel beweging heeft je hond nodig? Elke Terriër zit vol energie en moet geregeld kunnen buiten lopen om wat af te koelen. Een Japanse Chin of een Spaniël zal voldoening hebben met de beweging die hij krijgt in een appartement.
     
  5. Hoeveel kan jij dragen? Een hond mag zich gelukkig prijzen als hij af en toe eens opgepakt en geknuffeld wordt. Ben je niet van de sterkste? Dan is een Yorkshire Terriër met zijn ± 3 kilo een ideale kameraad voor jou!
     
  6. Lees de regelgeving over honden in je buurt eens na. Sommige gemeenten laten grotere honden niet toe omwille van veiligheidsredenen. Soms zijn er ook verplichtingen wat de huisvesting van je hond betreft. Als je huurder bent, lees dan zeker ook je contract eens door.
     
  7. Hou er rekening mee dat een hond zeker tot 15 jaar kan worden. Je moet hem dan ook gedurende die hele periode kunnen verzorgen.
     
  8. Probeer er op te letten dat jouw karakter past bij dat van je hond. Sommige mensen vinden een Poedel veel te uitdagend en energiek en zullen kiezen voor een rustige en kalme Vlinderhond.
     
  9. Kan je de eventuele verzekering van je huisdier betalen? Vraag ook zeker eens aan je werkgever of ze geen verzekering aan verminderd tarief aanbieden als deel van de extralegale bonus.
     
  10. Zal één hond volstaan om met al je liefde om te gaan? Er zijn ook nog veel asielen in je buurt die je hulp meer dan nodig hebben. Je kan met de honden gaan wandelen en je kan ze zelfs voor enkele dagen onderdak geven.

Met deze tips en enkele uren van diep nadenken zal je wel in staat zijn om een goede keuze te maken, waarvan je later geen spijt zal hebben. Verder zal onze hondentest je ook kunnen helpen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Faes Jan

Hallo ! Honderd procent NIET akkoord met punt 4. "een Spaniêl zal voldoening hebben met de beweging die hij krijgt in een appartement". Kan waar zijn voor een12 jarige Spaniël. Overigens zijn er zoveel verschillende Spaniëls dat het onzin is van dit te beweren. Heidewachtels, Grote Munsterlanders, Drentsche Patrijshonden, epagneul Breton , epagneul Francais enz.. Allen spaniëls, als je die honden op een appartement gaat houden heb je gegarandeerd een zenuwinzinking vooraleer je de hond naar een asiel brengt. Volgende maal even iets beter nadenken a.u.b. vooraleer zoiets te schrijven !

Nelissen Joke

Ik denk dat je in het achterhoofd moet houden dat iedere hond wel eens buiten moet kunnen. Alleen op een kamertje zitten is voor geen enkele hond goed.

@jeanjean: Ik denk dat de kleine spaniels bedoeld worden. Die grote hebben natuurlijk niet genoeg ruimte in een appartement

Faes Jan

@Joke, dat is wel te hopen dat zoiets de bedoeling was. Maar er staat wel Spaniël tout court. iemand die een klein lief Spaniël pupje, type Heidewachtel of Drent, koopt staat toch wel even verbaasd na een jaar wat hij/zij op het appartement heeft binnengehaald. Als er informatie gegeven wordt dient ze ook JUIST te zijn mijn gedacht.


Een reactie plaatsen