Manchesterterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote- en middenslagterriërs
Land van oorsprong Engeland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Manchester Terriër is een oud Engels hondje met als voorvader de Engelse Black and Tan Terriër. Zo’n 150 jaar geleden was het ras buitengewoon populair; hij werd gebruikt bij dierengevechten voor het doden van ratten. Aan het einde van de 19e eeuw werden deze gevechten verboden en werd deze terriër minder geliefd. Aan het begin van de 2e wereldoorlog was de Manchester Terriër in Engeland bijna verdwenen. Een paar zeer toegewijde liefhebbers hebben na de oorlog het ras weer opgebouwd door middel van import van enkele zeer goede exemplaren uit de Verenigde Staten. De Manchester Terriër is een opgewekt, intelligent en sportief gezinshondje en een echte kindervriend. De Manchester Terriër is een hondje dat zich heel gemakkelijk aanpast in een gezin en graag deelneemt aan allerlei activiteiten. Binnenshuis is hij een aangenaam, waakzaam huishondje, niets ontsnapt aan zijn aandacht.

Een Manchesterterriër opvoeden

Consequente opvoeding. Het is zaak een vertrouwensband op te bouwen. Wanneer dit lukt, dan wil De Manchester Terriër werken voor zijn baas.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Manchesterterriër? Kijk dan op onze Manchesterterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte van de Manchester Terriër reu is 37,5 tot 40 cm en dat van de Manchester Terriër teef 35 tot 37,5 cm. Het gewicht is onderverdeeld in verschillende categorieën. Van 5,5 tot 7,5 kg en van 7,5 tot 10 kg. Voor de Toys, van 3 tot 5,5 kg. Kleur: De Manchester Terriër is gitzwart met een mahoniebruine tan-aftekening.

Aard

De Manchester Terriër is een ijverige, levendige en goed gehumeurde hond. Zijn aangename aard, zijn bescheiden afmetingen en zijn minimale verzorgingseisen maken hem tot ideaal gezelschap. De Manchester Terriër is vriendelijk, sportief en houdt van het gezin, maar hij kan soms koppig zijn. De Manchester Terriër geeft vaak de voorkeur aan één specifiek persoon in het gezin. De Manchester Terriër houdt niet van regen.

Beweging

De Manchester Terriër heeft geregelde lichaamsbeweging nodig. Het ras past zich echter ook goed aan in de stad.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.