Braque Dupuy

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Braque Dupuy ( of Dupuy Pointer of Pointing Dog ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Hij is de grootste van de Franse Brakken en staat hoog op zijn poten. Zijn exacte oorsprong is onbekend, maar men veronderstelt dat hij in het begin van de 19de eeuw reeds aanwezig was in Poitou. Hij is ook één van de oudste Brakken en heeft zodoende een meer 'hound-achtig' uiterlijk dan zijn verwanten. Deze zijn de Braque d'Auvergne, de Braque d'Ariege, de Braque du Bourbonnais en de Braque Saint-Germain. De Dupuy is niet alleen groot, maar ook elegant en buitengewoon snel ( voor zover men dat van een Brak kan zeggen ). Sommigen geloven zelfs in een inmenging van de Greyhound of de Sloughi. Deze Braque Dupuy is een uitstekende jachthond op grote terreinen of in open veld. De Franse Revolutie liet echter ook bij dit ras zijn sporen na en halveerde de Dupuy populatie. Slechts enkele exemplaren konden gered worden in de abdij van Argensols. Hoewel deze Brak wel in het water wil ( moet ) werken, doet hij dit ( volgens de eigenaren van dit ras ) eigenlijk liever niet. De officiële rasstandaard van deze hond werd in 1963 door de FCI gepubliceerd.

Een Braque Dupuy opvoeden

De Braque Dupuy is makkelijk trainbaar. Een zachte aanpak en een vriendelijke en consequente opvoeding is voldoende om van deze honden een prettige kameraad te maken. Soms zijn de honden wat eigenzinnig, wat de opvoeding kan bemoeilijken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braque Dupuy? Kijk dan op onze Braque Dupuy opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte gaat voor reuen tot 68 cm en voor teven tot 66 cm. Het gewicht bedraagt 22 tot 28 kg.

Aard

De Braque Dupuy heeft een 'gehaast' karakter. Hij is intelligent en altijd actief tijdens de jacht. In open terrein heeft de Dupuy een benijdenswaardige snelheid.

Beweging

De Braque Dupuy heeft zeer veel beweging nodig

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.