Braque de l'Ariège

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De naam van de Braque de Toulouse et de l' Ariège ( of Ariège Pointer ). In tegenstelling tot de meeste andere Franse Pointers die naar hun omgeving werden vernoemd, stamt deze Braque d' Ariège niet af van de inheemse Hounds van zijn omgeving. Dit weten we zeker, omdat de Hound van Ariège een zuivere ontwikkeling is uit de 20ste eeuw. De meest aannemelijke theorie aangaande hun creatie is dat zij een oude kruising vertegenwoordigen tussen de Spaanse Pointer en de Bracco Italiano. De Ariège ontving nieuw bloed tijdens de 20ste eeuw, voornamelijk van de Braque Saint-Germain, maar ook van de Braque Français. De kruisingen resulteerden in een gladdere en snellere hond. De Braque de Toulouse et de l' Ariège, die groot en levendig is, was eens een langzame en rustige jager, maar is nu lichtvoetiger en eleganter. Hij blijft echter één van de grootste en krachtigste van de Franse Pointers. Het is een grote, zeer waardige hond van edel ras en toch elegant ondanks zijn groot formaat en stoerheid.

Een Braque de l'Ariège opvoeden

De Braque de l'Ariège is makkelijk trainbaar. Een zachte aanpak en een vriendelijke en consequente opvoeding is voldoende om van deze honden een prettige kameraad te maken. Soms zijn de honden wat eigenzinnig, wat de opvoeding kan bemoeilijken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braque de l'Ariège? Kijk dan op onze Braque de l'Ariège opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte van de Braque de l'Ariège is 60-70 cm. Het gewicht van de Braque de l'Ariège is 40-45 kg. Kleur: Overwegend wit met oranje of bruine platen. Spikkels zijn toegestaan.

Aard

De Braque de l'Ariège is buitengewoon breed inzetbaar in de jacht. Dit ras leert snel en is gemakkelijk in de omgang en zeer vriendelijk. Ze zijn gehecht aan hun baas en zacht van aard. Het zijn uitstekende honden op veerwild, en ook voor haarwild worden ze gebruikt. Ze zijn zeer gedreven in hun werk.

Beweging

De Braque de l'Ariège vraagt de nodige ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes gekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.