Braque Saint-Germain

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Braque Saint-Germain ( of Saint Germain Pointer, Compiège Pointer ) behoort tot de hondenrassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Net als de Engelse Pointers, stammen de Franse Pointers af van de Spaanse Pointer. De geschiedenis van de Braque Saint-Germain kan worden teruggevoerd naar de donkere dagen van Louis XV, of zelfs vroeger. Schilderijen die vandaag de dag in het Louvre hangen, geven een indruk van de oudheid en zuiverheid van het ras. In de 18de eeuw werden deze eerste Brakken beschouwd als één ras. De Saint-Germain, erkend als apart ras, verscheen voor het eerst tijdens het bewind van Charles X. Reeds in de eerste helft van de 19de eeuw werd hij zeer gewaardeerd, hoewel hij toen minder 'verfijnd' was dan tegenwoordig. Hun elegantie viel erg in de smaak bij de toenmalige jagers uit Parijs. Hij is waarschijnlijk de mooiste onder de bruikbare Franse Pointers. Deze Braque Saint-Germain is elegant en goed geproportioneerd. Het is een soepel gebouwde hond, met niet minder zware botten dan zijn collega Pointers.

Een Braque Saint-Germain opvoeden

De Braque St. Germain heeft een vriendelijke en consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braque Saint-Germain? Kijk dan op onze Braque Saint-Germain opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Braque St. Germain reu is 50-62 cm, de teef 54-59 cm. Het gewicht van de Braque St. Germain is 25-30 kg. Kleur: Wit met oranje spikkels. Enkele kleine vlekken zijn toegestaan.

Aard

De Braque St. Germain is een energieke hond die veel beweging nodig heeft. Het is een hond die graag en veel wil werken. Hij is kalm en rustig van aard, leert vlot en is onvermoeibaar. Hij is een zeer enthousiast jager en kan zijn eigenzinnigheid behoorlijk tentoonspreiden als hij zijn energie niet kwijt kan. Het is een vriendelijke, zachtaardige en gewillige hond die zeer op zijn baas gesteld is. Hij verdraagt warmte uitstekend, kou wat minder.

Beweging

De Braque St. Germain heeft behoefte aan voldoende ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.