Honden centrum

Opvoeding en africhting » Africhting » Socialisering


 1. biekevg

  rank: 1

  geplaatst op 12-10-2018 om 20:11
  Hallo hondenvrienden, het is door omstandigheden een tijdje geleden dat ik hier nog iets plaatste. Maar nu ikzelf opnieuw geconfronteerd ben met het opvoeden van een jonge pup, een Zwitserse Herder, vroeg ik me een paar dingen af .
  Om de vraag - ter discussie natuurlijk, elke mening is welkom behalve de slechtbedoelde - is of onze pups de laatste jaren niet té veel absoluut moéten gesocialiseerd worden.
  Mijn ervaring is namelijk met de laatste twee maatjes die ik had/heb (die twee laatste samen zo'n dikke 15 jaar) dat mijn pupjes over-gesocialiseerd waren dank zij de zeer goede bedoelingen en intensieve trainingen van hun fokkers. Wat misschien de oorzaak kan zijn dat de pups en vooral hun baasjes bij het opgroeien als puber meer en meer nood hebben aan persoonlijke begeleiding van een hondencoach.
  Bedankt voor het meedelen van jullie ervaringen op dit gebied, ervaren en minder ervaren hondenbaasjes, laat eens weten hoe jullie dit aanvoelen?
  Hallo hondenvrienden, het is door omstandigheden een tijdje geleden dat ik hier nog iets plaatste. Maar nu ikzelf opnieuw geconfronteerd ben met het opvoeden van een jonge pup, een Zwitserse Herder, vroeg ik me een paar dingen af . Om de vraag - ter discussie natuurlijk, elke mening is welkom behalve de slechtbedoelde - is of onze pups de laatste jaren niet té veel absoluut moéten gesocialiseerd worden. Mijn ervaring is namelijk met de laatste twee maatjes die ik had/heb (die twee laatste samen zo'n dikke 15 jaar) dat mijn pupjes over-gesocialiseerd waren dank zij de zeer goede bedoelingen en intensieve trainingen van hun fokkers. Wat misschien de oorzaak kan zijn dat de pups en vooral hun baasjes bij het opgroeien als puber meer en meer nood hebben aan persoonlijke begeleiding van een hondencoach. Bedankt voor het meedelen van jullie ervaringen op dit gebied, ervaren en minder ervaren hondenbaasjes, laat eens weten hoe jullie dit aanvoelen?
  Bieke
 2. biekevg

  rank: 1

  geplaatst op 26-11-2018 om 14:12
  Oei! De stilte voor de storm???EMO 8
  Oei! De stilte voor de storm???[emo8]
  Bieke
 3. Kristel

  rank: 2

  geplaatst op 04-12-2018 om 20:47
  Denk dat er niet zo heel veel mensen meer komen piepen op dit forum EMO 2
  Denk dat er niet zo heel veel mensen meer komen piepen op dit forum :(
  www.kastagnebos.jimdo.com
 4. biekevg

  rank: 1

  geplaatst op 06-12-2018 om 10:57
  EMO 14
  [emo14]
  Bieke
 5. Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
  Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x