Vlooien: Een probleem voor hond en baasje

Vlooien: Een probleem voor hond en baasje
Deze kleine zwarte beestjes zijn de pest voor honden en hun baasjes. Ze verspreiden zich supersnel en zorgen voor heel wat ongemakken. Hoe weet je dat je hond vlooien heeft en hoe krijg je ze terug weg?

Symptomen

Als je volgende symptomen herkent, heeft je hond vrijwel zeker vlooien:

 • De hond zal zich meer gaan krabben en veel meer haar verliezen dan normaal. Hij zal zich ook gaan bijten waardoor er kale plekken ontstaan.
   
 • Als je het dier goed bekijkt, kun je soms de vlooien zien lopen. Vaak op de warme plekjes zoals de oksels.
   
 • Op de huid zul je zwarte puntjes zien. Dit zijn de uitwerpselen van de vlooien.
   
 • Als je als eigenaar kleine beten hebt die hard jeuken, heb je misschien vlooienbeten. Bij de mens zijn ze wel niet besmettelijk.


Behandeling

Over het algemeen wordt aangenomen dat vlooien zich uitstekend kunnen aanpassen aan vlooienmiddeltjes. Zorg dus steeds voor een recent product.

Maar, dit wordt door sommige studies ook tegen gesproken: O.a. hier op DSZ actueel. Aan jou natuurlijk om te beslissen wat je met een ouder product doet.

Verder moet je niet alleen het dier, maar ook de omgeving behandelen. Anders zullen de vlooien toch terugkeren.

Gebruik voor jonge dieren een vlooienspray. Deze helpt meestal vrij goed. Verder bestaan er ook vlooienbandjes, tabletten, druppels… Er bestaan ook inentingen die je bij de dierenarts kan krijgen. De omgeving moet ook een grondige beurt krijgen en ook hiervoor bestaan er middeltjes. Behandel meubelen, kussens, dekens… en andere plaatsen waar de hond gezeten heeft.


Tips

Je kunt de vlooien niet altijd tegenhouden, want jouw hond kan ze ook oplopen buitenshuis. Er zijn wel enkele zaken die ervoor kunnen zorgen dat de kans op vlooien verminderd wordt:

 • Stofzuig regelmatig. (tips voor een stofzuiger als je een hond hebt)
   
 • Spuit preventief ook eens in de ruimtes waar de hond komt.
   
 • Bescherm je huisdier al op voorhand bij het begin van het vlooienseizoen (lente). Dit kan door het dier preventief te behandelen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


8 reacties

Bieke Van Gijsegem

Simpele tip, die veel vlooienbesmetting voorkomt bij je hond : hou hem uit de buurt van poezen die veel buiten lopen... of nog beter : geef je avontuurlijke poes een anti-vlooienbandje om haar nek.EMO 8

Kristel De Reymaeker

Ja de meeste vlooien komen op de hond terecht via katten..... en katteneigenaars beseffen niet echt dat ze hierdoor verschillende honden opzadelen met hun ongedierte.... erg vervelend

Marianne Marysael

Nog een simpele tip, 2 kruidentabletten per dag en geen vlo of teek te zien al 5 jaar lang.

@Marianne : wat bedoel je met kruidentabletten ? Zijn dat bouillonblokjes ????EMO 1

@Marianne : wat bedoel je met kruidentabletten ? Zijn dat bouillonblokjes ????EMO 1

Marianne Marysael

@Patricia zijn speciale kruidentabletten voor honden en ook katten.GEVITAMINISEERDE WEI PASTILLEN VOOR HONDEN
met prebiotische en probiotische effect
Anti-Parasites
ANTI PARASIETEN
(VLOOIEN-LUIZEN-TEKEN-WORMEN)

•100% NATUURLIJK PRODUKT
•Werkt preventief tegen vlooien, luizen, teken en wormen
•Helpt hart en bloedvaten
•Verlaagd het cholesterolgehalte

Ingrediënten: gedroogde wei, tarwe zetmeel, dextrose, gedroogde melk gist extract, zeewier, biergist, alliine, allicine, kruiden mengel, wortel.
Toevoegingen/kg: vitamine B1 0.08%, vitamine B2 0.11%, vitamine B3 0.59%, vitamine B6 0.06%, vitamine B12 0.71%, vitamine A 9.474IE, vitamine D3 1.053IE, vitamine E 7mg.
Analyse: ruw eiwit 11%, ruw vet 7.1%, ruw as 2.9%, ruwe celstof 3.5%, vocht 7%.
Dagelijkse consumptie: min. 2-3 tabletten per dag per 10kg van de lichaamsgewicht, regelmatig. Een verhoogde inname zal geen negatieve bijwerkingen veroorzaken.
Geproduceerd en verpakt in Holland.
Bij voorkeur te gebruiken voor: zie verpakking. Droog en koel bewaren.
Netto gewicht: 150gr.
Inhoud: ±100 tabletten.

Werkzame bestanddelen:

ALIÏNE EN ALLICINE

Wei Pastillen "Anti Parasites" van Kennels' Favourite zijn antiparasitaire preparaten die beschouwd worden als een 100% natuurlijk en efficiënt middel tegen luizen, vlooien, mijten en ingewandswormen.

Specifieke therapeutische werking.

"Anti Parasites" Wei Pastillen in hoge concentraties terugvinden in de samenstelling van aliïne en fermenten van de allinaze groep. In aliïne is het aminozuur zeer belangrijk, en het ligt aan de basis van de productie van de actieve stof – allicine. De transformatie van aliïne naar alicine is mogelijk dankzij het allinaze ferment, en dat vindt plaats tijdens het fusieproces van aliïne en allinaze. Tijdens het fijnmalen van de knoflook vindt er een chemische reactie plaats waardoor de biologische actieve stof allicine gevormd wordt. Allicine wordt gebruikt op het niveau van de molecule en is het belangrijkste biologische actieve element in knoflook. Aliïne en allinaze vindt men terug in de knoflookbol. Fermenten van de allinaze groep bevinden zich in het membraan van de knoflookbol, en alinine in de knoflookbol zelf. Allicine blokkeert bepaalde fermentgroepen waardoor het een soort van natuurlijk wapen is tegen infecties. Het blokkeert ook de belangrijkste componenten van sommige fermenten die deelnemen aan de synthese van cholesterol, zodat het op een natuurlijke wijze het cardiovasculaire systeem kan ondersteunen.
Het dagelijks toedienen van Wei Pastillen "Anti Parasites" van Kennels' Favourite aan uw dieren vermindert het risico op kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Dankzij de hoge concentratie aan aliïne an allicine hebben de Wei Pastillen "Anti Parasites" van Kennels' Favourite bovendien een sterk antibacterieel, antiviraal en antischimmel effect; het zuivert de aderen, en het helpt bij atherosclerose; het verbetert de bloedcirculatie, vermindert het aantal vetten (triglyceriden) en de cholesterol in het bloed, het versterkt de immuniteit van het organisme, en het geneest tot slot huidziektes, alsook schimmel enz.ZEEWIER(GROEN ZEEGRAS)

Er bestaan drie soorten zeegras: bruin, rood en groen. De chemische samenstelling van
iedere soort is verschillend. Wei Pastillen van Kennels' Favourite bevatten groen zeegras uit IJsland.

Specifieke therapeutische werking.

De belangrijkste eigenschap van dit groene zeegras is het hoge proteïnegehalte – 40-45%, daarnaast bevat het ook bicarboxylzuren, alanine, alginine en leipine. Groen zeegras bevat 30-35% koolhydraten en 10% lipiden; er zijn ook veel zink, koper, ijzer, kobalt en andere stoffen aanwezig in het zeegras. Daarom twijfelt men niet aan de hoge voedingswaarde van groen zeegras. Groen zeegras bevat veel vitamines (vooral uit de B-groep), micro- en macro-elementen. Het zeegras kan elementen opslaan die in het omringende water erg schaars zijn. Groen zeegras bevat een groot aantal biologische actieve stoffen: meervoudig onverzadigde vetzuren, chlorofylderivaten, polysacchariden, fucoidan, glucan, pectine, alginezuur, plantaardige sterolen, carotenoïden. Het bevat vooral veel jodium dat zeer belangrijk is voor het goed functioneren van de schildklier. Zeewier is heilzaam voor een elastische, gladde en gezonde huid. Zeewier is een rijke natuurlijke bron van veel mineralen en sporenelementen het stimuleert de stofwisseling en geeft vitaliteit.BIERGIST

Biergist (bron van mannan-oligosacchariden) prebiotic is al lang gangbaar in de volksgeneeskunde. Men heeft reeds bewezen dat gist goed verwerkt wordt in het spijsverteringskanaal, zonder abdominale zwellingen of een stoornis van de darmfunctie tot gevolg. De consumptie van gist verbetert de secretoire functie van de maag. Andere effecten omvatten ook de algemene verbetering van de gezondheid en de eetlust, de normalisatie van het gewicht, de verhoging van de hoeveelheid maagsap en een algemene verbetering van de kwaliteit van het maagzuur. De goede combinatie van proteïnen en vitamines uit de B-groep in gist verbetert het metabolismeproces in de organen enerzijds, en de assimileerbaarheid van voedingsproteïnen anderzijds. Dankzij de biergist stijgt het aantal witte en rode bloedcellen, wordt de eetlust hersteld, nemen de problemen met weefselvoeding af en stabiliseert de kaalheid.

@ Marianne ! Dank je wel ! Kun je die pastillen ook in België kopen ? EMO 8

idem michel

mijn hond had ook vlooien pipetten gegeven pilletjes niks hielp gewassen met groene zeep hielpook niet als laatste redmiddel afwasmiddel het lijkt wel of de vlooien van tegenwoordig overal resistent voor zijn ook nog teetri olie geprobeerd en alle stof in huis behandeld met baking soda en het lijkt wel alsof het nu onder controle is


Een reactie plaatsen