Shikoku

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Aziatische keeshonden
Land van oorsprong Japan
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Shikoku, waaromtrent er trouwens bitter weinig informatie te vinden, onderscheidt zich van zijn maat de Shiba Inu door zijn grotere afmetingen en de kleur van zijn vacht. De Shikoku vindt zijn oorsprong op de Shikoku eilanden, aan de overzijde van het binnenland, vlakbij Osaka. De Japanners waren zo ingenomen met de mogelijkheden van de Pointers en de Duitse Herders, dat ze alle buitenlandse rassen aanmoedigden en hun inheemse rassen negeerden. In een onderzoek van de heer Haruo Isogai, gedaan in de jaren dertig van de vorige eeuw, werden de honden van het land naar afmetingen ingedeeld, in een poging om de inheemse rassen een nieuw leven in te blazen. De Shikoku was één van de meest genegeerde inheemse rassen, omdat hij groter was dan de minder genegeerde Chins en Shiba's en omdat hij minder vermogend was dan de Akita Inu, die de favoriet bleef en geëerd werd. De Shikoku is een gespecialiseerde jager op herten en men refereerde wel aan hem als 'deerhound', hoewel hij absoluut niet lijkt op de Westerse Deerhound.

Een Shikoku opvoeden

De Shikoku heeft een rustige en consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Shikoku? Kijk dan op onze Shikoku opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Shikoku reu is 49-55 cm, de teef 43-49 cm. Het gewicht van de Shikoku is 15-23 kg. Kleur: De kleuren van de Shikoku zijn rood sesam of zwart sesam. Deze kleuren worden als volgt gedefiniëerd: Zwart-sesam: Meer zwarte dan witte haren. Rood-sesam: Overwegend rode vacht met een mix van zwarte haren.

Aard

De Shikoku is een rustige en waakzame hond, zeer zelfstandig en loyaal. Hij is altijd bereid tot actie en verdraagt moeiteloos alle weersomstandigheden.

Beweging

De Shikoku heeft behoefte aan voldoende ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.