Dwerghonden, een 'ras' in opmars

Dwerghonden, een 'ras' in opmars
Het zicht is je wellicht niet vreemd: kleine, schattige hondjes in een draagzak of zelfs een handtas. Ze gaan overal mee met hun baasje. Dwerghonden, ze maken de laatste jaren een grote opmars. Vanwaar komt die stijgende populariteit?

De reden om een hond te houden

Vroeger werden honden vooral gehouden om te waken en te jagen. Ze hadden een specifieke functie. Nu worden honden vooral gehouden voor het gezelschap. Een hond is vandaag de dag in vele families meer dan ooit een deel van het gezin. Een hond brengt dan ook leven in huis. Het is een speelgenoot, een trouwe vriend, aangenaam gezelschap. Je komt nooit meer thuis in een leeg huis, want je hond komt je altijd kwispelstaartend tegemoet.

Een veranderende levensstijl

Niet elke hond past bij elke levensstijl. Meer dan ooit wonen we in kleine huizen of appartementen met weinig ruimte. Niet elke hond zal gelukkig zijn in zo'n beperkte ruimte. Een Sint-Bernard bijvoorbeeld is veel te groot om in een klein huisje of appartement te houden. Een Dobberman of Duitse Herder moet genoeg kunnen bewegen en rondlopen. Deze rassen hebben ruimte nodig en als het kan, een tuin om zich in uit te leven.

Toch willen vele mensen graag een hond, ook al hebben ze de ruimte niet. Dit is de hoofdreden waarom dwerghonden steeds populairder worden.In vergelijking met andere honden zijn dwerghonden heel klein, te klein zelfs. Ze kunnen dan ook veel makkelijker aarden in kleine ruimtes. Ze hebben niet zoveel beweging nodig als grote honden. Ze bewegen zelfs trager dan hun grote evenbeeld. Dit is vooral door hun kleine pootjes. Toch zijn er een aantal dwerghonden die heel atletisch en snel zijn, zoals de vlinderhond of de Malteser.

Dwerghonden kun je overal heel makkelijk mee naar toe nemen, in een draagzak of zelfs in je handtas. Dit is alvast een van de redenen waarom dwerghonden zo populair zijn bij beroemdheden. Denk maar aan Paris Hilton en haar Chichuahua.(ook wel ooit als Chiwawa geschreven)

Kortom, een dwerghond is handig, en schattig! Zeg nu zelf, ze worden heel hun leven nooit groter dan een puppy. Schattiger kan niet.

Maar ik wil om af te sluiten nog zeggen: Schattig wil niet zeggen dat je ze moet behandelen als een baby. Laat een hond(je) ook een hond(je) zijn!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen