Honden centrum

Grand bleu de Gascogne (8792x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Grand bleu de Gascogne

Davy Agten

Foto 's Grand bleu de Gascogne

foto: Grand bleu de Gascogne foto: Grand bleu de Gascogne foto: Grand bleu de gascogne foto: Grand bleu de gascogne foto: Grand bleu de gascogne foto: Grand bleu de gascogne

Video's

Grand bleu de Gascogne Grand bleu de Gascogne

Algemeen

 • Groep:Grote lopende honden
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:De Grand Bleu de Gascogne ( of Grote Blauwe Gascogne Hound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden, en is één van de vier types van de Chien Bleu de Gascogne. De overige drie zijn de Petit Bleu de Gascogne, de Basset Bleu de Gascogne en de Griffon Bleu de Gascogne.

  Met zijn 72 cm schofthoogte is de Grand Bleu één van 's werelds grootste speurhonden. Het ontstaan van deze Gascogne wordt toegeschreven aan aan de handel in Fenicische honden.

  De Grand werd aangepast en geperfectioneerd door kruising met de Bloedhond. Zijn zijdeachtige, té grote oren, de verzonken ogen en de melancholieke persoonlijkheid zijn het bewijs van deze kruising. Het ras is echter niet zo zwaar als de Bloedhond.

  De Grand Bleu de Gascogne jaagt in meutes en kan zeer koude sporen volgen. Hij heeft de 'koudste' neus in de familie.

  Er zijn nog steeds veel meutes in Frankrijk, maar buiten het land van herkomst is er voor het ras niet veel belangstelling.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Grand bleu de Gascogne

Consequente opvoeding is noodzakelijk, maar wel met zachte hand gezien de gevoelige inborst van de Grand Bleu de Gascogne.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Grand bleu de Gascogne? Kijk dan op onze Grand bleu de Gascogne opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte van de Grand Bleu de Gascogne reu is 65-72 cm, die van de teef 62-68 cm.
Kleur: De Grand Bleu de Gascogne heeft zwarte vlekken op een witte ondergrond, wat een leiblauwe indruk wekt. Aan beide zijden van het hoofd zitten zwarte vlekken, die ook de oren bedekken, wat kenmerkend voor het ras is. Tanaftekening kan voorkomen boven de ogen, op de wangen, de binnenkant van de oren, de ledematen en onder de staartaanzet.

Aard

De Grand Bleu de Gascogne is een intelligente en gehoorzame hond, heel zacht voor mensen maar behoorlijk eigenzinnig waardoor de Grand Bleu niet voor iedereen geschikt is.

Tijdens de jacht is deze hond geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar zijn 'liefhebbende' temperament bewaart hij voor zijn familie. Hij is niet zo snel, maar kan zeer lang volhouden, heeft een zeer luide en zware stem en is zeer vastberaden in zijn manier van werken. Hij sluit zich tijdens de jacht instinctief aan bij de meute, maar indien nodig gaat hij ook individueel zijn gang. De Grand jaagt op groot wild ( ree, wild zwijn ), maar ook op haas.

Beweging

De Grand Bleu de Gascogne is niet geschikt voor het stadsleven. Zij leven opwel op het platteland, of ( indien zij deel uitmaken van een meute ) in een kennel. Deze honden hebben veel ruimte en lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x