Petit bleu de Gascogne

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Petit Bleu de Gascogne behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden, en is één van de vier types van de Chien Bleu de Gascogne. De overige drie zijn de Grand Bleu de Gascogne, de Basset Bleu de Gascogne en de Griffon Bleu de Gascogne. Deze Petit is een levendige en actieve hond, die geschikt is voor de jacht op de meeste soorten wild. Hij wordt vooral gebruikt voor de korte jacht met het geweer. De haas is zijn meest geliefde wild. De Petit Blue de Gascogne is een familiehond en jachthond.

Een Petit bleu de Gascogne opvoeden

De Petit Blue de Gascogne is makkelijk op te voeden. Dat moet consequente gebeuren met een zachte aanpak.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Petit bleu de Gascogne? Kijk dan op onze Petit bleu de Gascogne opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte van de Petit Blue de Gascogne reu is 52-58 cm, die van de teef 50-56 cm. Kleur: Blauwschimmel met platen en een bruin (tan) aftekening boven de ogen, op de snuit en de onderste delen van de poten.

Aard

Intelligent en extreem zacht Hij past zich makkelijk aan aan de manier van leven van zijn baas. Het is echter geen hond die midden in de stad of op een flat gehouden kan worden. Zijn jachtpassie en zijn luide blaf (het zogenaamde huilen) verlangen ruimte.

Beweging

De Petit Blue de Gascogne hoort niet thuis in de stad, maar op het platteland waar hij zich voldoende kan uitleven.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.