Basset bleu de Gascogne

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Basset Bleu de Gascogne werd bekend in de 19e eeuw. In Frankrijk werd de Basset Bleu de Gascogne gebruikt voor de jacht op konijn en haas. De Basset Bleu de Gascogne lijkt sterk op zijn `neef' die benen van normale lengte heeft, de Grand Bleu de Gascogne. Over de herkomst van de Basset Bleu de Gascogne verschillen de meningen. Begin 1900 werd voor het eerst gefokt met de Basset Bleu de Gascogne. De Basset Bleu de Gascogne was toen nog niet erkend. In 1922 werd de rasstandaard opgesteld. De eerste Basset Bleu de Gascogne kwam in 1970 naar Nederland. In 1996 werd de Basset Bleu de Gascogne officieel erkend.

Een Basset bleu de Gascogne opvoeden

Basset Hounds zijn eigenzinnige dieren, wat wil zeggen dat ze nu niet direct uitmunten in het opvolgen van commando’s. Maar met een consequente aanpak kunt u deze honden zeker het één en ander bijbrengen. Een jonge Basset mag u nooit uitputten door hem bijvoorbeeld lange wandelingen te laten maken. De jonge hond heeft namelijk al zijn energie nodig om een goed en sterk gestel op te bouwen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Basset bleu de Gascogne? Kijk dan op onze Basset bleu de Gascogne opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte van de Basset Bleu de Gascogne is 34-38 cm. Het gewicht 15-18 kg. Kleur: Zwarte vlekken op een witte ondergrond, wat een leisteenblauwe indruk geeft. Op het hoofd mag hij zwarte vlekken hebben die de oren bedekken. Tankleurige aftekening komt voor. Onder meer boven de ogen, op de wangen, op de binnenzijde van de oren en de ledematen.

Aard

Trouw is de Basset Bleu de Gascogne naar zijn baasje toe. Ten opzichte van vreemden kan hij een wantrouwende houding aannemen. Wanneer de Basset Bleu de Gascogne voldoende beweging buitenshuis krijgt, dan is hij binnenshuis rustig.

Beweging

De Basset bleu de Gascogne heeft zeer veel beweging nodig. Veel mensen vergissen zich in dit ras en denken dat het dier niet van bewegen houdt. Dit is echter een groot misverstand. Begin niet aan het ras indien u niet met hem kunt gaan wandelen en spelletjes kunt doen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.