Griffon bleu de Gascogne

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Griffon Bleu de Gascogne behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden, en is één van de vier types van de Chien Bleu de Gascogne. De overige drie zijn de Grand Bleu de Gascogne, de Basset Bleu de Gascogne en de Petit Bleu de Gascogne. Deze Griffon verschilt van de andere Gascogne-honden door zijn ruwharige vacht. Hij verenigt de eigenschappen van zijn beide ouders : de neus en het geluid is van de Bleu, en de moed en vastberadenheid is van de Griffon. Hij is zeer veelzijdig ; is uitstekend geschikt voor de jacht op het wilde zwijn, maar wordt ook gebruikt voor de korte jacht met het geweer op de haas. Hij jaagt heel goed in een meute en wordt zeer gewaardeerd op een moeilijk terrein.

Een Griffon bleu de Gascogne opvoeden

De Griffon Bleu de Gascogne heeft een consequente opvoeding nodig met zachte hand.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon bleu de Gascogne? Kijk dan op onze Griffon bleu de Gascogne opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Griffon Bleu de Gascogne heeft een schofthoogte van 48 tot 57 cm. Kleur: De kleur is blauwschimmel met platen en een bruin (tan) aftekening boven de ogen, op de snuit en de onderste delen van de poten.

Aard

De Griffon Bleu de Gascogne heeft een zacht karakter, dat makkelijker tot gehoorzaamheid leidt dan bij de andere Griffon-rassen. Het is een rustige en aanhankelijk hond, die weinig verlangt en zich moeiteloos aanpast. Hij moet alleen wel de gelegenheid hebben de energie, die eigen is aan een griffon, kwijt te kunnen.

Beweging

De Griffon Bleu de Gascogne hoort niet thuis in de stad maar op het platteland, want hij heeft teveel ruimte en lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.