Braque Français type Gascogne

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Braque Français kent twee types, de grote of type Gascogne en de kleine of type Pyrénées. Ze hebben dezelfde oorsprong en geschiedenis. De honden komen uit de streek van de Pyrénéeën en uit de streek Gascogne, waar ze al vele jaren bekend zijn als jachthond. De Gascogne is nauw verwant aan de Spaanse pointer of Perdiguero de Burgos maar ook invloeden van de Italiaanse pointer of Bracco Italiano worden gesuggereerd. Het is een uitstekende jachthond die met de neus hoog in de lucht jaagt. Hij is wat grover van bouw dan zijn kleinere broer de Pyrénée.

Een Braque Français type Gascogne opvoeden

De Braque Français is een intelligente hond, makkelijk trainbaar mits hij voelt dat hij de waardering krijgt die hem toekomt. Het is een gevoelige hond die zeer op zijn baas gesteld is en veel voor hem zal willen doen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braque Français type Gascogne? Kijk dan op onze Braque Français type Gascogne opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: 56-65 cm, gewicht 25-32 kg. Kleur: Effen bruin, wit met bruine vlekken, bruinschimmel, al dan niet met tanaftekening boven de ogen, aan de lippen en op de benen.

Aard

De Braque Français is een uitstekende jachthond met een opvallend goede neus. Hij is waardig en vriendelijk en een bevlogen jager, maar ook in huis is hij uiterst aangenaam gezelschap: rustig en aanhankelijk. De Braque Français is een jachthond en gezelschapshond.

Beweging

Braque Français type Gascogne heeft voldoende ruimte en lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.