Bracco italiano

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Italië
Fokkers 3 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Bracco Italiano ( of Italiaanse Pointer, Italian Setter ) heeft in Italië al een hele geschiedenis achter zich en is waarschijnlijk de oudste van de Italiaanse Jachthonden. Het ras heeft zich al eeuwen kunnen ontwikkelen, van de jacht met netten naar de jacht met geweren. Fresco's van de 14de eeuw tonen reeds zijn bestaan aan. Hij is zeker de oudst overlevende en meest succesvolle van diegene die als Italiaanse Jachthond op de voorgrond zijn getreden. Velen beweren zelfs dat hij dezelfde stam heeft als de Segugio. Het meest waarschijnlijke scenario is dat inheemse Italiaanse Hounds gefokt werden met oude Jachthonden. De honden werden geselecteerd aan de hand van apport, reuk-, zwem- en andere bekwaamheden. De Bracco Italiano is in feite weinig veranderd in de loop der jaren en, samen met de Segugio, blijft het één van de karakteristieke Jachthonden van Italië. Dit ras heeft een specifieke gang bij het jagen. De hond zal in een verlengde en snelle draf lopen, met geheven hoofd en de neus zo hoog dat deze hoger is dan de toplijn van de hond. Hij werd vooral gebruikt voor de jacht op vogels ( patrijs, fazant en houtsnip ). De hond is hoekig gebouwd en zeer lenig. De exemplaren die de voorkeur genieten zijn zonder franje en goed gespierd. Dit ras komt in onze contreien heel weinig voor.

Een Bracco italiano opvoeden

De Bracco Italiano heeft een consequente opvoeding nodig, maar een zachte aanpak. Hij is erg stemgevoelig en zal bij de minste stemverheffing al reageren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bracco italiano? Kijk dan op onze Bracco italiano opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Bracco Italiano reu is 58-67 cm en de teef 55-64 cm. Het gewicht van de Bracco Italiano is 25-40 kg. Kleur: Wit met oranje aftekeningen, wit met bruine aftekeningen. In het wit mogen spikkels voorkomen, in dezelfde kleuren als de vacht.

Aard

De Bracco heeft een zacht karakter. Hij is meegaand en evenwichtig, aanhankelijk en gevoelig van aard. Hij is vrij waaks en zeer vriendelijk tegen bekenden. Hij gaat erg goed om moet andere honden en is ook vriendelijk en verdraagzaam tegen kinderen. Hij is bedachtzaam, gehoorzaam en trouw. Het ras heeft veel beweging nodig. Het is dan ook aan te raden veel activiteiten te ondernemen met deze hond.

Beweging

De Bracco Italiano is en blijft een werkhond. U dient hem dagelijks voldoende gelegenheid te geven om zijn energie kwijt te raken. Het liefste heeft de hond een taak te verrichten.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.