Perdigueiro de Burgos

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Spanje
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Perdiguero de Burgos ( of Spaanse Pointer, Perdiguero Burgales, Staande Hond van Burgos ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type. De jachthonden, met name de Pointers, speelden lange tijd een belangrijke rol in andere Europese landen. Spanje heeft kunnen profiteren van deze efficiënte jachtmetgezellen. De Perdiguero de Burgos, gewoonlijk de Spaanse Pointer genoemd, pretendeert niet een zuivere oude stamboom te hebben. In zijn huidige vorm is het een redelijk nieuwe schepping. Zijn voorouders waren zwaarder gebouwd en minder elegant. De toevoeging van pointer bloed heeft hem waarschijnlijk verlicht. De herkomst is onduidelijk, maar er wordt beweerd dat er bloed van de Sabueso Espanol in gekruist is. Vandaag de dag worden zij vooral gebruikt voor de jacht op hazen, patrijzen en kleiner wild. Vroeger werden zij voornamelijk voor groot wild, met name herten, gebruikt. De zorg waarmee het ras steeds is gefokt, heeft ertoe bijgedragen dat zijn oorspronkelijke kwaliteiten bewaard werden. Deze Spaanse Pointer heeft een gigantisch hoofd op een gespierd, slank lichaam en is een bekwame jager. Hij wordt in Spanje enorm gewaardeerd en aanzien als de meest geliefde jachthond.

Een Perdigueiro de Burgos opvoeden

De Perdiguero de Burgos is een rustige, wat karige opvoeding voldoet het beste bij dit ras. Het is een werkhond bij uitstek maar hij is zeer vriendelijk in de omgang en over het algemeen sterk gehecht aan zijn baas. Hij is intelligent en zeer makkelijk te trainen en hij is opvallend verdraagzaam.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Perdigueiro de Burgos? Kijk dan op onze Perdigueiro de Burgos opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Perdiguero de Burgos reu is 65-75 cm, de teef iets lager. Het gewicht van de Perdiguero de Burgos is 20-30 kg. Kleur: Bruin met witte aftekening of bruin met schimmeltekening in de lichtere delen. Soms komt een bles voor.

Aard

Rustig en stabiel, met een uitstekend reukvermogen en prima jachtkwaliteiten. De Perdiguero de Burgos is een middelgrote kortharige hond, wat zwaar gebouwd en met een wat weemoedige uitstraling. Hij heeft laaggeplaatste, hangende oren en vrij veel huid, wat hem een ernstig voorkomen geeft. Het is een grofgebouwd dier dat onvermoed behendig is en uitstekend werk kan verrichten in alle soorten terrein.

Beweging

De Perdiguero de Burgos heeft voldoende ruimte en voldoende lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.