Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • West-Highland White Terriër (Westie)

  Davy Agten
  West-Highland White Terriër (Westie)
  De Highland Terriër is een Schots hondenras dat stamt uit de 18de eeuw.
  Rond 1700 waren er vele kleine terriërs op de Schotse hooglanden (Highlands). Dandie Dinmont TerriërsSkyes Terriërs, Scotties, de Cairns en de West Highland White Terriërs of simpelweg Westies.

  Naast de Caims, Scotties en Dandies werd een nieuw ras gekweekt met de witte puppy’s afkomstig uit deze nesten. Dit nieuwe ras werd bekend als Poltalloch Terriërs, later als Highland Terriër. Door de kruisingen tussen de verscheidene Terriërs blijkt deze Terriër loyaal, maar toch bezit hij nog een goed jachtinstinct.

  Koninklijke familie


  Highland Terriërs vallen al eeuwen in de smaak bij de leden van de koninklijke familie.
  Zo wilde Koning James I van Engeland in 1620 enkel de kleine witte honden uit Argyleshire uit Schotland. In de 19de eeuw werden deze Terriërs bekend als Roseneath Terriërs, dit ter ere van de Hertog van Argyll.

  Ook Kolonel Malcolm wilde enkel witte Terriërs hebben. Hij wordt tevens als grondlegger van de Poltalloch Terriërs beschouwd.

  Maar ook de Westies waren een geliefd ras bij de koninklijke familie. De moderne Westies vertonen hier ook nog vele vergelijkingen mee.

  Eigenschappen van de Westie


  • Omgeving

  Een Highland Terriër kan perfect binnenshuis wonen. Indien je hem toch buitenshuis laat verblijven zorg je best voor een omheinde tuin.

  • Verzorging van de vacht

  De Westie is een kortharige hond. De onderste vacht is zacht, dicht en harig en wordt bedekt met een bovenste vacht van witte ruwe haren van ongeveer twee centimeter.

  De vacht moet regelmatig worden geborsteld met een borstel met stijve haren. Om de vier maanden is een trimbeurt aangewezen. Hierbij moet er ook aandacht worden besteed aan de vacht rond de ogen en oren. Baden moet slechts gebeuren wanneer dit nodig is.

  • Lichaamsbouw

  Westies kunnen 25 tot 30 cm hoog worden en hebben een gewicht van 5,50 tot 10 kg.

  • Karakter

  Westies zijn echte gravers, houden ervan om op katten te jagen en blaffen wanneer ze dit nodig achten. Dit maakt een Westie tot een goede waakhond. Een Westie is een zeer levendige hond die om veel aandacht vraagt. Het is dus van belang om regelmatig te wandelen en te spelen.
  Verder zijn het zeer vriendelijke honden die van gezelschap houden, zelfs van kinderen.

  • Gezondheidsproblemen

  Zoals zovele rashonden kan ook de Westie last krijgen van enkele gezondheidsproblemen zoals heupproblemen, botverkalking in de kaak, stoornissen in de knieschijf, hart- en leverfalen of doofheid.

  De meest voorkomende gezndheidsproblemen zijn: 
  • Huidallergie
  • Longfibrose

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: West Highland White Terriërs , Westie , Westie Terrier
terug naar overzicht

1 reactie

 1. avaknights

  rank: 43477

  HP Support Assistant - Very Informative!! Curious to get more post like this.Keep it up and best of luck for your future blogs and posts.
  geplaatst op 10-07-2019 om 12:21
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x