Reddingsvesten kunnen het leven van je hond redden

Reddingsvesten kunnen het leven van je hond redden
Vele mensen vinden het vanzelfsprekend dat iedere hond kan zwemmen. Ook al zijn sommige rassen van nature waterhonden, ieder ras moet leren zwemmen. Sommige rassen zijn zelfs niet graag in de buurt van water.

Waarom is zwemmen zo goed voor je hond?

  • Het remt de gewrichtsslijtage
  • De bilspieren worden op een juiste wijze getraind
  • Het versterkt de buik- en rugspieren
  • Stromend water masseert de spieren
  • Het zoute water van de zee helpt huidontstekingen te genezen en te voorkomen.

Het eerste contact met water

Het is heel belangrijk je hond eerst voorzichtig te laten wennen aan het water en hem niet geforceerd het water in te trekken of te duwen. Dit kan alleen maar leiden tot een trauma en angst voor water. Zodra de hond geen bodem meer voelt, raakt hij in paniek en gaat hij spartelen met de voorpoten. Houd de hond goed vast en stel hem gerust. Zodra het gespartel over is, zal je zien dat de hond kan zwemmen. Houd wel altijd de hond in de gaten!

Reddingsvesten

Honden zijn meestal goede zwemmers. Toch ontbreekt het ze soms aan uithoudingsvermogen. Ook wanneer hij overgewicht heeft, ziek of oud is, kan hij snel moe worden en bezwijken. Zelfs honden hebben op een bepaald moment moeilijkheden om boven water te blijven. Voor de veiligheid raden we je aan om jouw viervoeter van een reddingsvest te voorzien. Dat kan jouw hond helpen drijven wanneer hij er zelf niet meer in slaagt boven te blijven.

Reddingsvesten vind je terug in veel verschillende soorten en maten. De meeste vesten hebben een groot handvat op de rug zodat je je hond gemakkelijk uit het water kan halen. Een felkleurig reddingsvest en een reflecterende strip zorgen er voor dat je hond altijd goed zichtbaar is.

De maten verschillen per ras. Kleine honden zoals een Pekingees en een Silky Terrier zullen een XS nodig hebben. XS is speciaal voor honden die tussen de 3 en 7 kg wegen. Er bestaat zelfs een XXS voor zeer kleine hondjes zoals een Chihuahua. Honden die tussen de 7 en 9 kg wegen zoals een Welsh Terrier hebben de maat S nodig. Dus hoe groter de hond, hoe groter het reddingsvest.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen