Welsh terriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote- en middenslagterriërs
Land van oorsprong Wales
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Men tast in het duister omtrent de afstamming van deze fraaie terriër. Waarschijnlijk is het een heel oud ras uit Wales, waar het zou zijn gefokt voor de jacht op vossen, dassen en otters. In het verleden werd het ook wel 'old English black and tan terriër' of 'wire-haired terriër' genoemd. Sinds 1888 heet deze hond welshterriër, nadat hij tot de slanke en elegantere hond was gefokt die we nu kennen. Als beweeglijke, vrolijke en aanhankelijke speelkameraad voor kinderen, als plichtsgetrouwe beschermings- en huishond - die tegenover vreemden zeer wantrouwig en fel kan zijn en als oplettende begeleidingshond is de welshterriër nauwelijks te overtreffen. Tijdens de jacht ligt het werk in het water hem het best. Mits goed getrimd is de welshterriër een gemakkelijk te verzorgen hond, te vergelijken met de foxterriër. Qua uiterlijk en kleur is hij echter anders: hij heeft een breder voorhoofd en de oren zijn verder naar achter ingeplant.

Een Welsh terriër opvoeden

Deze hond is slim genoeg om snel door te hebben wat u van hem wilt, maar kan diezelfde slimheid ook gebruiken om u om de tuin te leiden. Geef de hond een afwisselende training en blijf hoe dan ook consequent.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Welsh terriër? Kijk dan op onze Welsh terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: tot 43 cm Gewicht: 9-10 kg Kleur: 'black and fan', gemengde grijze tinten of roodbruin

Aard

De Welsh terriër is een typische terriër, met bijbehorend karakter. Bij een goede opvoeding is deze hond vrolijk, levendig en niet verlegen of timide. Deze honden kunnen toegewijde en gehoorzame vrienden zijn en zijn zowel in de stad als daarbuiten goed te houden. Sommige Welshes hebben een echt jachtinstinct. Een Welsh terriër raakt niet snel uitgeput. Ze zijn actief, dapper en vechten niet snel, al houden ze zichzelf wel staande als dit nodig is. De Welsh heeft veel intellectuele stimulatie nodig. Elke dag een korte wandeling maken, is niet genoeg voor deze terriër. Deze honden willen elke dag interessante dingen doen. Welsh terriërs gaan goed samen met kinderen. Ze houden ervan om ze te spelen, al wordt het kind te snel moe voor de hond. Daarom is het handig een volwassene in de buurt te houden, om misverstanden te voorkomen.

Beweging

De Welsh Terriër is een hond die van nature met de meute meerende. Hij moet daarom veel beweging krijgen om alle energie kwijt te raken.

Erfelijke ziekten

Het lichaam van de Welsh is normaal en gezond gefokt, waardoor ze langer gezond blijven. Er zijn geen bekende gebreken bij deze terriërsoort. Een gezonde Welsh terriër wordt gemiddeld 15 jaar en blijft tot op hoge leeftijd actief en alert, zolang er goed voor de hond wordt gezorgd.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.